CPU %100 Kullanımı

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, genelde oyun oynarken CPU kullanımı 100 oluyor fakat görev yöneticisinden baktığımda oyun 60-80 arası kullanıyor ve kullanan başka program da yok. Uzun zamandı Rainbow Six Siege oynuyorum ve ilk defa oluyor bu. Kullanım 100 olunca da FPS düşmeye başlıyor. Düzeltmek için ne yapabilirim?

Hayır böyle bir durum yok ortada, öncelikle FPS kaybınıza en önemli etki eden durum işlemci sıcaklığınız. 100 derecede çalışıyor %89 kullanımda. Bu normal mi sizce? Tabi ki değil. Gelelim diğer konuya, 1080p low ayarlarda GTX 1080'i Threadripper işlemciyle de çalıştırsanız durum yine aynı olur, GPU kullanımı çalışması gerektiği kadar performans sergileyeceği için düşük olur. İki de bir 9600K 1080'e darboğaz yaptırıyor falan demeyin, böyle bir şey söz konusu dahi değil normal şartlar altında. 9600K 6/6 bir işlemci olduğu için bu tarz işlemciyi fazla kullanan optimizasyon sorunlu bir oyunun %90-100 seviyelerinde dolaşması normal, ancak besleyebildiği tüm kartlardan darboğaz falan olmadan tam verim elde edilebiliyor bu işlemciyle. Umarım kafadaki soru işaretlerini biraz da olsa giderebilmişimdir.
yav kardeşim okumuyor musunuz sayıyla geliyorsunuz :)
burdaki yorum yapanlar gtx 1080 i kullandı mı yada 1080p monitör ile 1440p monitörde denedi mi yorum yapıyor anlamıyorum ki bilgiylemi konuşuyosunuz tecrübeyle mi?

Isı ve kullanım değerlerim bu şekilde.
Adsız.jpg

Hangi programla yapmalıyım?
Kaspersky, malwarebyte, bitdefender bunlardan biri ile taratabilirsin.
Sistem boştayken ve internet bağlıyken CPU kullanımı yüksek ise virüsten şüphelen demiştim. Kontrol ettin mi? İnternet bağlı değilken CPU düşüyorsa kesin virüs etkiliyor.
Bunun haricinde sizin sorununuz kesin virüsten demiyorum.

Kaspersky, malwarebyte, bitdefender bunlardan biri ile taratabilirsin.
Sistem boştayken ve internet bağlıyken CPU kullanımı yüksek ise virüsten şüphelen demiştim. Kontrol ettin mi? İnternet bağlı değilken CPU düşüyorsa kesin virüs etkiliyor.
Bunun haricinde sizin sorununuz kesin virüsten demiyorum.
%10 civarı

Son düzenleyen: Moderatör:
yav kardeşim okumuyor musunuz sayıyla geliyorsunuz :)
burdaki yorum yapanlar gtx 1080 i kullandı mı yada 1080p monitör ile 1440p monitörde denedi mi yorum yapıyor anlamıyorum ki bilgiylemi konuşuyosunuz tecrübeyle mi?

Kardeşim sen öncelikle yazdıklarımı okur musun? Evet, 8700K+1080Ti, 9600K+2060'da da PUBG oynadım bu sistemlerde, düşük ayarlarda GPU kullanımının düşük olması çok normal bir durum. Gidin internetteki benchmark videolarını da izleyin, bana 1080p low ayarlarda %99 çalışan GTX 1080 gösterin daha sonra. O zaman tamam diyeceğim. Öncelikle işlemciniz sürekli 100 derece falan göstermez, sistemde sıcaklık problemine bağlı olarak işlemci frekans düşürerek thermal throttle eşik düzeyini geçiyor büyük ihtimalle. Öncelikle bunu çözmeye çalışın, işlemciye bahane uydurmayı değil. Eğer yazdıklarımı önemsemeyecekseniz keyfiniz bilir, gidip başka bir yere konu açıp derdinizi anlatabilirsiniz orda. Başkasının konusu içerisinde bu sorunu daha fazla tartışmayalım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı