CPU kullanımı %30'lardan %90'lara çıkıp kastırıyor

Efe Ahmet Calp

Centipat
R5 2600X GTX 1660 Super 8 GB RAM'li sistemimde The Crew 2 gibi yüksek grafikli oyunlarda ani CPU kullanımı artıyor ve donmalara sebep oluyor acaba RAM mi yetmiyor. %30 CPU kullanımı %90'lara çıkıyor GPU kullanımı %70-80'lerde RAM %87 VRAM %37 civarlarında. Ani oyun hamlelerinde oluyor genellikle.
Acaba CPU kullanımı mı az %40 az geliyor Ultra ayarlarda aniden %90 olması sıkıntı yaratıyor sebebi nedir açıklar mısınız? Ne yapmalıyım. Ve nadiren her şey %0 oluyor panelde.

HDD kaynaklı drop olabilir, oyun HDD ye mi kurulu ? Birde tek single 8GB ram yer yer yetmiyor olabilir.

CPU kullanımı oyun için iyi bir şey. Sıcaklıklar ne durumda? Oyunda %100 kullanıp kasacağını düşünmüyorum.

CPU kullanımı oyun için iyi bir şey. Sıcaklıklar ne durumda? Oyunda %100 kullanıp kasacağını düşünmüyorum.
O GPU kullanımı olmasın hocam ?

CPU kullanımı oyun için iyi diye biliyorum. Benim CPU %40 düşünce FPS 3-5 kat azalıyor. Yanlış mı biliyorum?
Gpu kullanımının azalması ve Cpu kullanımın artması demek darboğaz olması demektir hocam ama siz bilirsiniz.

Ben de drop sorunu yaşıyordum taki bugüne kadar. Bu sabah HDD'deki oyunları SSD'ye taşıdım ve neredeyse hiç drop yok. Arada çok nadir yaşıyorum oda +8RAM ile düzelecek. Sizde +8RAM eklerseniz sorun çözülür.
CPU, GPU'yu besleyecek kadar kullanır, fazlası zarar, asıl GPU'nun Full kullanılması lazım.

Fakat GPU kullanımı 100'den bir anda 60/70e düşüyor ise darboğaz olmadığı halde anlık kasmalar yaşanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…