CPU kullanımı %30'lardan %90'lara çıkıp kastırıyor

Efe Ahmet Calp

Centipat
R5 2600X GTX 1660 Super 8 GB RAM'li sistemimde The Crew 2 gibi yüksek grafikli oyunlarda ani CPU kullanımı artıyor ve donmalara sebep oluyor acaba RAM mi yetmiyor. %30 CPU kullanımı %90'lara çıkıyor GPU kullanımı %70-80'lerde RAM %87 VRAM %37 civarlarında. Ani oyun hamlelerinde oluyor genellikle.
Acaba CPU kullanımı mı az %40 az geliyor Ultra ayarlarda aniden %90 olması sıkıntı yaratıyor sebebi nedir açıklar mısınız? Ne yapmalıyım. Ve nadiren her şey %0 oluyor panelde.

HDD kaynaklı drop olabilir, oyun HDD'ye mi kurulu? Bir de tek Single 8 GB RAM yer yer yetmiyor olabilir.

Zaten 970 EVO SSD'm var RAM eklersem düzelir diye düşünüyorum.
Ben de drop sorunu yaşıyordum taki bugüne kadar. Bu sabah HDD'deki oyunları SSD'ye taşıdım ve neredeyse hiç drop yok. Arada çok nadir yaşıyorum oda +8RAM ile düzelecek. Sizde +8RAM eklerseniz sorun çözülür.

Fakat GPU kullanımı 100'den bir anda 60/70e düşüyor ise darboğaz olmadığı halde anlık kasmalar yaşanıyor.

Benim de arada oluyor zaten RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum oyun gereksinimleri en az 8 GB RAM diyor.

Zaten 970 EVO SSD'm var RAM eklersem düzelir diye düşünüyorum.
Gta 5 de anlık drop ile ilgili bir sürü konuda çoğu kullanıcı 8GB tek kanal ram kullanıyordu. İlave ram alarak bu sorunlarından çoğu kurtuldu.

GTA 5 de anlık drop ile ilgili bir sürü konuda çoğu kullanıcı 8 GB tek kanal RAM kullanıyordu. İlave RAM alarak bu sorunlarından çoğu kurtuldu.

Umarım bende kurtulurum
GTA 5 de anlık drop ile ilgili bir sürü konuda çoğu kullanıcı 8 GB tek kanal RAM kullanıyordu. İlave RAM alarak bu sorunlarından çoğu kurtuldu.

Sistem tozlu acaba toz işlemciyi zorlar mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı