CPU Soğutucu Montajı ve Fan Yönü

CravingTR

Hectopat
Katılım
22 Temmuz 2018
Mesajlar
158
Arkadaşlar ben PC montajını pek beceremiyorum o yüzden bilgisayarcıya yaptırmıstım. O da kule fanı takarken sadece üstü takmıs alttaki metal yere yetismemiş maalesef. Yani alt kısım soğutucadaki metal kısma temas etmiyor. Çok hafif dokununca sallanıyor. Acaba bu bir sorun yaratır mı şu ana kadar hep böyleymiş. Bir sorun yaşamadım. Temizlemek için açtığımda gördüm. Bir sorun yaşar mıyım?

BIOS'tan da görüntü ekledim. Ayrıca fan hızının 184RPM olması normal mi?

fan.jpg fan2.jpg f747172e-7eb6-4bbb-a4c5-536365166d6a.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yetişmeme gibi bir durum olamaz. Yanlış montajlanmıştır. Söküp yeniden oturtun. Ayrıca sıcaklık için yapılan fan ayarı da yanlış. 85 derecede değil, daha önce %100'e ulaşmalı. 60 derece olarak ayarlayabilirsiniz.

Düşük sıcaklıklarda dahi %30-40 civarında çalışmasını sağlayın manuel profille.
 
Arkadaşlar PUBG oynarken bu değerleri aldım sıcaklık olarak acaba hiç ellemesem bir sorun çıkar mı ? Pek beceremiyorum bu işleri çünkü.
 

Dosya Ekleri

  • d1.jpg
    d1.jpg
    34,6 KB · Görüntüleme: 232
  • d2.jpg
    d2.jpg
    35,2 KB · Görüntüleme: 223
Merhaba arkadaşlar alttaki dişide az bişey metal şeye geçirmeyi başardım. Oynamıyo sayılır pek yerinden. Düzgün ve sağlam olmus mu acaba ?
düzelttikten sonra ısı biraz arttı normal mi acaba?
Ayrıca Stress testi yaptım 5 dakikalık onunda SS'leri mevcut normal midir ? :)
 

Dosya Ekleri

  • f11.jpg
    f11.jpg
    109,9 KB · Görüntüleme: 212
  • f12.jpg
    f12.jpg
    100,4 KB · Görüntüleme: 183
  • deger.jpg
    deger.jpg
    34,5 KB · Görüntüleme: 142
  • stress1.jpg
    stress1.jpg
    97,2 KB · Görüntüleme: 144
  • stress2.jpg
    stress2.jpg
    71,1 KB · Görüntüleme: 147
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı