Makine yeni sayılır, kronik sorunlardan bahsetmek için biraz erken ama Youtube'da hotendi kırılan gördüğümü hatırlıyorum, bir de vidalardan biri çok sıkıldığı için fanı zırıldayan vardı, genel sorun değildir herhalde.
Gene de tedbirli olup fiyatından ötürü makineyi distribütörlerinden almakta fayda var. Aynı fiyat bandında Bambu Lab P1P var, o da $600 ama gel gör ki onun fiyatı bizde iyice uçmuş.
Makine upgrade'e ihtiyaç duyar mı bilemem, o kadar radarıma girmedi; Youtube'da aratırsın, illa ki birşeyler yapılır, o işin sonu yok.
Makineye ait videolara bakmıştım, eski bir Ender 3 V2 kullanıcısı olarak
ben beğendim ama çok fazla titreşim yapıyor hızlı basabildiği büyük parçalarda, sürekli en üst hızlarda kullanıldığı senaryoda orta vadede ne kadar ömrü olur, ne kadar masraf çıkartır ya da çıkartır mı bilemiyorum, önleyici bakım yapılmalı.
Bir de en üst seviye hızlar için biraz daha özelleştirilmiş malzeme istiyor, daha masraflı tabii:
Hyper Series: High Speed 3D Printer Filament,1kg/Spool (2.2lbs)
Baskı kalitesi olarak ben FDM'de mucize beklemiyorum, makinenin yetenekleri hızlı basarken kaliteyi bozmama üzerine, ki o hızlarda input shaping bir yere kadar iş görür yani kriterin baskı kalitesinin yükselmesi ise belki hayal kırıklığı yaşayabilirsin.