Elektronik Creative Sound BlasterX G6 2400TL

Arkadaşlar bütün konuyu baştan aşağıya okudum. Bütçem G6 ya da X4 kadar hangisini seçsem mantıklı olur. Cloud 2 kullanıyorum lakin GSP600 gibi ya da MMX150 gibi bir kulaklığa geçeceğim.

Gsp 600 inan ses kalitesi olarak iyi bir kulaklık ama rahatlık açısından hem ağır hem yorucu. Deneyim ettiğim bir headset olduğu için belirteyim. X4 ve G6 karşılaştırmalarında X4 öne çıkıyor. Ben şu an epos GSX 300 kullanıyorum ama ileride X4 düşünüyorum. G6'da aklım kalmıştı ama X4 ile birlikte araştırdım X4 bir tık fazla değil hem sahne, hem stereo çıkışında bir tık daha iyi gibi.

Stüdyo tarzı headsetler için ise direk X4 öneriyorlar.

Size güveniyorum hocam tecrübenizede. G6 hayırlı olsun Amazon'dan gelir aralık ayında.
Ne demek hocam forumda Arctis prime ile kombolayıp çok memnun olanda var mesela o kulaklığı da düşünebilirsiniz. Ben şahsen gsp600 ile mutlu kalamadım ve açıkçası çok fazla para vermek istemediğim için iade ettim. Herkesin kendi varacağı sonuç bu iş kısacası.

Gsp 600 inan ses kalitesi olarak iyi bir kulaklık ama rahatlık açısından hem ağır hem yorucu. Deneyim ettiğim bir headset olduğu için belirteyim. X4 ve G6 karşılaştırmalarında X4 öne çıkıyor. Ben şu an epos GSX 300 kullanıyorum ama ileride X4 düşünüyorum. G6'da aklım kalmıştı ama X4 ile birlikte araştırdım X4 bir tık fazla değil hem sahne, hem stereo çıkışında bir tık daha iyi gibi.

Stüdyo tartı headsetler için ise direk X4 öneriyorlar.
Valla ben GSP600 ü şu anda analog olarak laptopta kullanıyorum ve nahimicle de sesini biraz arttırınca hiçbir sorunum kalmadı eq ayarı vs.
İlk defa oyunlarda bir "oyuncu kulaklığı" ile aşırı rahat kasıyorum. Mikrofonundan ve ses kalitesinden memnunum. Fakat dediğim gibi bu kulaklık için bence G6 ya gerek yok hocam

Stüdyo tartı headsetler için ise direk X4 öneriyorlar.

Hocam ben GSP300 ile ASUS Xonar SE modelini kombinleyip şaheser çıkarmıştım ortaya lakin sistemi komple sattım ve o zevke Cloud 2 ile bir daha ulaşamadım.

Stüdyo tarzı headsetler için ise direk X4 öneriyorlar.

X4 daha güncel daha iyi mi besler DT990 Pro tarzı kulaklıkları.

Gsp 300-500-600 serisi sahne aralığı, stereo çıkış ve temizliği ayrıca oyunda yer belirleme çok iyi. Ama kendi şahsıma konuşalım, kel bir adam olduğum için headset hem biraz ağır hem de baskı noktaları kaba bir Dizayn'a sahip olmasından ötürü beni 1 saat sonra mahfediyor. Boyun arısı, kafamda oluşan izler, kulak bölge baskısı ki gsp 600 clamping Force ayarlanabiliyor headset üstünden ne yaparsam yapayım, yoruyor acıtıyor. Kafada kel olunca keyif kaçıyor tabii ki 😆

Ben GSX 300 ve Arctis Prime ile bahsettiğiniz o dengeyi tutturdum, rahatlık ve sahne olarak oyunlarda ve filmlerde o ayar tuttu gibi ancak biraz daha fazlasını, netliği istediğim için ya stüdyo headset ve X4 geçeceğim ya da bu şekil devam edeceğim ki, ülke ekonomisinde bugün alabildiğimizi alma psikolojisi beni biraz daha itiyor X4 ve bd 990'a doğru. Hatta fosii ya da shitt gibi daha güçlü ses kartlarınada yönelebilirim. Bakalım piyasayı kontrol ediyorum, takip ediyorum sizlerin de her deneyimini okuyorum, iyi oluyor.

Hocam Cloud 2 ve G6 + DT990 Pro setine sahibim. Oyun oynayacaksan yani oyun odaklı düşünüyorsan Cloud 2 al geç. Yukarıda da yazdım. Yani bu forumun bir kahvesi olsa getireceğim ekipmanları aç bakim Apex'i diyeceğim bir tık fark var yok. Ama müzik dinlemek rahatlik falan istiyorsan yani müzik dinlemek. Bir keyifse senin için. Git DT990 Pro al. Reddit'le forumlarda denemediğim ekolayzir kalmadi. Biraz daha temiz ses geliyor diye oyun için bu kadar para verilmez! Benim şahsi fikrim budur.

Hocam Cloud 2 ve G6 + DT990 Pro setine sahibim. Oyun oynayacaksan yani oyun odaklı düşünüyorsan Cloud 2 al geç. Yukarıda da yazdım. Yani bu forumun bir kahvesi olsa getireceğim ekipmanları aç bakim Apex'i diyeceğim bir tık fark var yok. Ama müzik dinlemek rahatlik falan istiyorsan yani müzik dinlemek. Bir keyifse senin için. Git DT990 Pro al. Reddit'le forumlarda denemediğim ekolayzir kalmadi. Biraz daha temiz ses geliyor diye oyun için bu kadar para verilmez! Benim şahsi fikrim budur.
Hocam bass dengelimi bu modelde şöyle %60 bass %40 mid tiz arıyorum.Nasıl birşey önerirsin g6 mevcut.

Hocam bass dengelimi bu modelde şöyle %60 bass %40 mid tiz arıyorum. Nasıl bir şey önerirsin G6 mevcut.

O kadar bilmiyorum. %40 da kullanıyorum. Ama %80 ses seviyesinde bile bozulma olmuyor. Fakat kulak kaldiemiyor. Cloud Iınin ayak sesleri daha tok bunda ayak sesleri bildiğin daha ayak sesi gibi net yani. Foobar2000 üzerindem FLAC falan dinledim. O zaman iyiydi bak yani. Benzer bir kulaklık. Kullanmadigim icin farkini soyleyemiyorum, kusura bakma.

O kadar bilmiyorum. %40 da kullanıyorum. Ama %80 ses seviyesinde bile bozulma olmuyor. Fakat kulak kaldiemiyor. Cloud Iınin ayak sesleri daha tok bunda ayak sesleri bildiğin daha ayak sesi gibi net yani. Foobar2000 üzerindem FLAC falan dinledim. O zaman iyiydi bak yani. Benzer bir kulaklık. Kullanmadigim icin farkini soyleyemiyorum, kusura bakma.
Müzik için arıyorum eskisi gibi oyunlarla aram yok.

Çok doğru bir yorum. Ses senin için keyifse yaklaşık 8-9 hatta mikrofonu da ekle 10k para vereceksin. Spoti, youtubeyi kullanmayacaksın çünkü etkisini göremezsin(müzikler için. Tabii ki stüdyo kulaklığı sesi her alanda daha iyi verir ama hi-res için demek istedim). Oyunda da arkadaşım zaten kendi deneyimini söylemiş. Ben bu kadar para, alıştığım uygulamaların işe yaramaması ve en önemlisi kablo karmaşasından ötürü saldım bu hi res işini😅

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı