CS 2 tam bir hayal kırıklığı

  • Konuyu başlatan Alizm
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 148
  • Görüntüleme 14B
Oyun hala betada. Bence haziranda yeniden değerlendirin şu an beklediklerinizi karşılamamış olabilir ama haziranda belki beklediklerinizi karşılar.
 
İnsanların tam bir inceleme yapmadan profesör gibi yorum yapmasından nefret ediyorum. 2 yıl içerisinde adamlar Tickrate olayını kaldırıp Sub-Tick sistemini getirdi, haritaları güncelleyip daha rekabetçi kıldı, yeni mekanikler ile yeni taktiler geliştirildi, bir kaç silah değiştirildi ve bunların daha başlangıç olduğunu belirttiler. Daha VACLive yeni sızdırıldı. Valve ve CS markasının ne kadar büyük olduğunu, bu kapalı beta deneme sürümüne yapılan yorumlardan anlayabiliyoruz. Sanki çıkışını yapmış bir şeymiş gibi konuşup bug bulununca uçuşuyorlar. Valorant konusuna gelmek bile istemiyorum. Valorant'ın gün içerisinde giriş yapan toplam oyuncusu, CS:GO'nun anlık oyuncusu kadar ve hâlâ Valorant'a mı yetişecek falan diyorlar. Adamlar hâlâ hile koruması diyor orada kocaman VACLive sızıntısı var biraz incelersen göreceksin ama adam bakmadan yapıştırıyor ''Grafikleri güncellemişler o kadar''.
 
CS2 için hypelanan var mı merak ediyorum... CS:GO'ya yeni nesil güncellemesi gelmiş utanmadan bir de CS2 diyorlar önce adam gibi bir hile koruması getir. Reisler bir de yaza kadar bekletecekki ağzımızın suyu aksın hadi oradan!

Özet: Sadece grafikleri yeniledikleri için yeni oyun çıkarmaya yememiş 10 yılda hile koruma sistemi bile geliştirememişler.

VAC Live sistemi geliyor, Valorant gibi artik direk anlik takip yapip tak diye yakalayacaklar. Merak etme her şeyin cagresi var.
 
Valorant gibi değil, bunu Valve yapıyor. Yani yarım yamalak çalışan bir şey olmayacağı kesin. Valve hazırlığını iyi yapmış.
Illaki bunu da kiracaklar hileciler ama Valve yaparsa kirmalari baya zaman alir zaten. Yarim yamalak bisey yaptiklarini gormedim su ana kadar.
 
Oyunu daha oynamadım tabii ki ancak şunu deme istiyorum kaç sene beklendi bu oyun ancak öyle muazzam bir değişiklik yapmamışlar. Birkaç silahın sesi değişmiş. Karakter yürürken kendi ayağını görebiliyor. Bazı animasyon değişiklikleri ve biraz grafiğin gelişmesi. Ben çok daha şey bekliyordum. Ben bu değişiklikleri Valorant ile mücadele olması için yaptıklarına inanıyorum. Öyle yıllardır üzerinde çalışılmış bir şeye benzemiyor.

Bu arada 128 tick olayı iyi olmuş.

Kanka büyük çaplı mekanik değişikliğinde birçok oyuncu yeni mekaniğe alışmayıp bırakırdı. Grafiklerde büyük değişikliğe gidilse sistemi yetersiz olan oyuncuları kaybedecekti şu an yaptığı yenilik gayet güzel ve yeterli bana göre. Hileleri de hallederlerse oyuna kesinlikle dönerim, tickrate 128 değil bu arada subtickrate dedikleri yeni bir olay getirdiler.
 
Subtick sistemini açıklıyayım chat-GPT kullandım bu yazıyı yazarken umarım açıklayıcı olmuştur.

Counter-Strike'da dahil olmak üzere birçok çevrimiçi çok oyunculu oyunda oyun dünyası, tickrate olarak bilinen sabit bir oranda güncellenir. Titreşim oranı, sunucunun oyun durumunu saniyede kaç kez güncellediğini ve bu bilgiyi istemcilere gönderdiğini belirler. Örneğin, tıklama hızı 64 olarak ayarlanmışsa, sunucu oyun durumunu saniyede 64 kez günceller.

Her tik içinde oyun motoru, zamanı subtick adı verilen daha küçük birimlere ayırır. Tick işareti sistemi, daha hassas hareket ve nişan almanın yanı sıra genel olarak daha akıcı bir oyun deneyimi sağlar. Her subtick, her tick içinde daha küçük bir zaman birimini temsil ederek, oyuncu hareketlerinin ve eylemlerinin daha doğru bir şekilde izlenmesini sağlar.

Counter-Strike'da oyun motoru, varsayılan olarak her tıklama için dört subtick içeren bir subtick sistemi kullanır. Bu, her tickin, her biri toplam tick süresinin bir kısmını süren dört eşit subticke bölündüğü anlamına gelir. Örneğin, tıklama hızı saniyede 64 tıklama olarak ayarlanmışsa, her bir tıklama yaklaşık 15,6 milisaniye sürer ve her bir subtick yaklaşık 3,9 milisaniye sürer.

Her subtick sırasında oyun motoru, oyuncunun o subtick sırasındaki eylemlerine dayalı olarak oyuncunun konumunu, hızını ve diğer ilgili değişkenleri hesaplar. Bu, oyun motoru oyuncunun hareketlerini ve eylemlerini daha kesin bir şekilde takip edebildiğinden, daha yumuşak hareket ve daha doğru nişan alma sağlar.
Ve bu sistem sayesinde düşük pingli oyunculara karşı daha rekabet edilebilecek bir ortam olacak daha adil olacak yani.
 

Geri
Yukarı