CS:GO ban yedim

Yer
Konya, Türkiye.
Daha fazla  
Evet oyunda hile kullanmadığım halde ban yedim, oyunu yaklaşık 1.5 aydır oynamıyordum dün arkadaşım davet edince troll bir yoldaş maçı atalım dedik zaten rankımın süresi geçmişti, maça girdik Full shotgun oynuyoruz birkaç kere flick shot falan attım adamlar hile falan dedi ama uzun süre oynamadığım için girdiğimiz 2 (3'te olabilir) maçıda kaybettik, bugün profilime girdiğimde adamın biri yorum yazmıştı "nice ban" diye, profile baktığımda gerçektende ban yemiş olduğumu gördüm, isteyenlere rekabetçi maç linkini atabilirim hile falan kullanmamıştım ne yapacağım şimdi ben?
Profilim: Steam Community :: Виктор Резнов
Hesabım birçok kişi için değersiz olabilir ama benim için değerli, yoldaşta Global Elite olmuştum.
Sanırım Overwatch olayını silverlar yapıyor.

(Imla için üzgünüm)
20200121204317_1.jpg

"Overwatch yasaklamalarına itiraz edilemez ve Steam Destek tarafından kaldırılamaz veya süreleri azaltılamaz.

Eğer otomatik bir şekilde belirlenen ve uygulanan bir bekletme süresi veya yasaklamanın hatalı olduğuna karar verilirse, bu yasaklama veya bekletme süresi sunucularımız tarafından otomatik bir şekilde geri alınacaktır."

Kısacası destek ekibini meşgul etmenize gerek yok.

Ben şahsen oyun yasaklamasının birkaç güne VAC yasağına dönüştürüleceğini düşünüyorum. Eğer VAC yasağına dönüşürse hatalı olmadığı %100 kesin demektir.

İzleyen aynı kişiler aynı kararları verdikten sonra, VAC sistemi bilgisayarınızda tarama yapar.

VAC sistemi sunuculara bağlıyken anlık tarama yapıyor. Overwatch hileden dolayı sadece oyun yasaklaması verme yetkisine sahip. Eğer o esnada VAC sistemi tarafından kara listeye alınmışsanız aldığınız oyun yasaklaması VAC yasağına dönüştürülüyor.

"Overwatch yasaklamalarına itiraz edilemez ve Steam destek tarafından kaldırılamaz veya süreleri azaltılamaz.

Eğer otomatik bir şekilde belirlenen ve uygulanan bir bekletme süresi veya yasaklamanın hatalı olduğuna karar verilirse, bu yasaklama veya bekletme süresi sunucularımız tarafından otomatik bir şekilde geri alınacaktır."

Ben şahsen oyun yasaklamasının birkaç güne VAC yasağına dönüştürüleceğini düşünüyorum. Eğer VAC yasağına dönüşürse hatalı olmadığı %100 kesin demektir.

Dostum Overwatch'u senin benim gibi adamlar yapıyor, ama hatalı olup olmadığına sunucular mı karar veriyor? Eğer Valve böyle çalışıyorsa Overwatch müfettişlerini meşgul etmeyelim hesaplarımızı kapatalım.

"Overwatch yasaklamalarına itiraz edilemez ve Steam Destek tarafından kaldırılamaz veya süreleri azaltılamaz.

VAC sistemi sunuculara bağlıyken anlık tarama yapıyor. Overwatch hileden dolayı sadece oyun yasaklaması verme yetkisine sahip. Eğer o esnada VAC sistemi tarafından kara listeye alınmışsanız aldığınız oyun yasaklaması VAC yasağına dönüştürülüyor.
Bahsettiğim şey Valve Anti-Cheat adı altında. Yani VAC yasaklanması değil. Overwatch'da Valve Anti- Cheat sisteminin bir parçası. Bu arada konu sahibinin hile kullanmadığına inanmıyorum. Valve kimseye kolay kolay ban atamaz. Bu dediği mantık olsaydı envanteri olan, üst düzey oyuncular basit oyuncular tarafından ban yerdi.

Sunucular karar veriyor diye bir ibare geçmiyor hiçbir yerde.
"Eğer otomatik bir şekilde belirlenen ve uygulanan bir bekletme süresi veya yasaklamanın hatalı olduğuna karar verilirse, bu yasaklama veya bekletme süresi sunucularımız tarafından otomatik bir şekilde geri alınacaktır."

Sunucuların Banı geri çekeceği yazıyor.
Bahsettiğim şey Valve Anti-Cheat adı altında. Yani VAC yasaklanması değil. Overwatch'da Valve Anti- Cheat sisteminin bir parçası. Bu arada konu sahibinin hile kullanmadığına inanmıyorum. Valve kimseye kolay kolay ban atamaz. Bu dediği mantık olsaydı envanteri olan, üst düzey oyuncular basit oyuncular tarafından ban yerdi.
Maç kaydı atabilrim eğer hile bulursan söylersin.

@Deniz Marangoz

Bu sunucuların kendi kafasına göre karar verdiği anlamına gelmiyor.

@CillianMurphy

Overwatch ve VAC sistemi birbirinden bağımsız çalışıyor. VAC sistemi tamamen otomatik çalışan bir yazılımdır ve kimsenin etkisi altında değildir.

VAC sonradan sistemde tarama yapmaz, sadece sunucuya bağlıyken devrede olur. Yani, Overwatch kararı ile VAC sistemi devreye girmez.

Overwatch VAC sisteminin bir parçasıdır demek tam olarak doğru sayılmaz, çünkü birbirinden bağımsız çalışıyorlar.

Sistemin tek mantığı hileleri hızlı bir şekilde önlemek. VAC sistemi tespit ettiği kişileri her zaman anında yasaklamıyor. Gecikmeli yasaklamalar da verdiği oluyor, bu da hilecilerin oyunda daha fazla cirit atması anlamına geliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı