CS:GO hayatımı mahvetti

Yaklaşık 6 senedir oynadığım oyun ve hayatımı mahvetti. Yaklaşık 10K'lık envanterim ve yatırım yaptığım hesap ban yedi. Şimdi 2. hesap açtım onda da yaklaşık 1'k'ya yakın envanterim var sinir krizleri depresyon her şeyi yaşattı bana, bu oyuna başladığımda 12 yaşındaydım şimdi 17 yaşındayım. Hayatımdan en çok nefret ettiğim ama aynı zamanda en çok mutlu olduğum zamanlardan biriydi. Bu konuyu da içimi dökmek için açtım, umarım sorun olmaz.

Hile actiysan umarim bir daha o oyuna girmez sin ve senin gibi insanlar yuzunden oyundan sogmayiz

@voici cest moz Yani tüm yazdıklarımdan bunu mu anladın, yuh yani, pes yani
Arkadaşım, adam valorant oynuyor, valorant'ta hile açıyordu. Ben cs oynadığım zaman hiçbir şey açık değildi, o bilgisayarın başında oturan bendim ben, arkadaşım değil, bir kereliğine oturdum CS oynadım, sadece bir kere, bende başta oradan şüphelendim ama Vac banın en fazla kaç gün sonra aktif olacağını öğrenince anladım oradan ban yemediğimi. Çünkü oradan ban yemiş olsaydım, max 2 hafta sonra banlanırdım, ama aradan 2 aya yakın bir zaman geçti ve üstelik orada hiçbir program açık değildi Steam ve CS go dışında, ondan sonra hep internet kafede oynadım. İnternet kafede de CS açmadan önce arka planda birşeyin çalışıp çalışmadığından emin oluyordum her defasında. Zaten açık bilgisayara oturmazdım. Ya kapalı bilgisayara geçerdim yada açıksa reset atardım. Bu alışkanlığım da wolfteam'den kalma bir alışkanlık, bir keresinde açık masaya oturmuştum wolfteam hesabım çalındı ama neyse ki e posta yoluyla geri aldım. Tekrar söylüyorum ben hile kullanmadım. Bu yüzden bana verilen ban haksız bir bandır.
Bu arada neden acınacak haldesin gibi düşmanca kavramlar kullanıyorsun, sizi uyarmaktan başka ne yapmışım da acınacak haldeyim ha, neden klavye delikanlılığı yapıyorsun kardeşim, inanmıyorsan oku geç, ne diye artislik yapıyorsun

Toksik ilişkiyi bir oyun ile yaşamak da mümkün tabii.

Screenshot_20230509_183131_Chrome~2.jpg

Online oyunlar bağımlılık. Loot toplamak, karakter kasmak, sayıların peşinde koşmak da. O yüzden sadece hikayeyi oynayıp geçeceksin. Adamlar single player oyunu bile bağımlılığa çevirmeyi başarıyor. Ama hikaye öyle mi? Güzelse oyna bitir. Değilse sil kaldır oyunu yenisine geç. Her hikaye de güzel bir deneyim. Vakit yoksa o bile lüks haline geliyor. Bir de o bağımlılık yapan şeyler. İnsanı kötü duruma sokuyor. Hayatta elde edemediğimiz tatmin duygusunu sayıları levelları arttırarak elde etmeye çalışıyoruz. Tamamen sağlıksız bir şey. Ha arkadaşınla yan yana ara sıra fifadır araba yarışıdır carttır curttur oynarsın o zaten normal bir şey, ama online olanının sonu yok. Sonu olmayan şey sıkıntıdır.

Online oyunlar bağımlılık. Loot toplamak, karakter kasmak, sayıların peşinde koşmak da. O yüzden sadece hikayeyi oynayıp geçeceksin. Adamlar Single Player oyunu bile bağımlılığa çevirmeyi başarıyor. Ama hikaye öyle mi? Güzelse oyna bitir. Değilse sil kaldır oyunu yenisine geç. Her hikaye de güzel bir deneyim. Vakit yoksa o bile lüks haline geliyor. Bir de o bağımlılık yapan şeyler. İnsanı kötü duruma sokuyor. Hayatta elde edemediğimiz tatmin duygusunu sayıları levelları arttırarak elde etmeye çalışıyoruz. Tamamen sağlıksız bir şey. Ha arkadaşınla yan yana ara sıra FIFA'dır araba yarışıdır carttır curttur oynarsın o zaten normal bir şey, ama Online olanının sonu yok. Sonu olmayan şey sıkıntıdır.

Katılıyorum. Hikaye oyunlarında başarım kasmaya çalışan eleman, evet sen, sende dahilsin buna. Bende maalesef bir türlü bırakamıyorum, birkaç ay ara verip sonra 1-2 hafta yine CS, LoL vs. oynuyorum. Umarım iyileşirim.

yataga-bagimli-hastalar-1200x720.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı