CS:GO Spray Atarken Tuş Kombinasyonu Nasıl Olmalıdır?

Spray deneyerek gelişecek bir şey diye düşünüyorum. Oyun tarzın ile de alakalı. Mesela m4a4 ele alalım, nasıl anlatılır göstermeden bilmiyorum ama düşmanın kafasından aşağıya doğru mouse kaydırırsan zaten çok büyük ihtimalle ölmüş oluyor. Burada önemli nokta hafif sağ aşağı ve kafadan çok yukardan başlamamak. Spray atarken eğilme recoil kontrolü sağlar fakat ölme oranını arttırır çünkü direk headshot yeme yüzden artar.

Ben adamı gördüğüm gibi ''shift+ilk sprayı sağlarım+CTRL '' bu şekilde oynuyorum fakat arkadaşlarıma ve profesyonel oyunculara baktığım zaman şunu görüyorum.

Düşmanı gördükleri anda tamamen durup sadece spray+CTRL kombinasyonunun görüyorum ve cidden zor geliyor bana sizce hangisi daha iyi?

Yani benim olayım bir takıntıdan mı ibaret? Shifte basmak alışkanlık oldu kontrolü sağlamak adına yardım ediyor çünkü recoil olayında. Diyelim ki karşımda birinin olduğunu biliyorum. Shifte basarak gidiyorum gördüğüm anda da Shift+A, D, A, A tuşlarına basıyorum spraye başlarken sonra ise CTRL tuşuna basıyorum.

Sizce adamı gördüğünüz anda hareket etmeden ona ateş edip CTRL mi basmak daha mantıklı yoksa diğeri mi? Örneklerle açıklarsanız mutlu olurum.
Counter-strafing dediğimiz yöntem shiftten de ctrlden de daha yararlıdır. Cs go da hareket tuşunu bırakır bırakmaz hızın 0 olmaz. Hızın 200 den 0 a doğru yaklaşık yarım saniyede iner. counter strafingi burada anlatmayacağım çok uzun sürer. Ayrıca ingilizcen varsa 3kliksphilipin kanalına bakabilirsin. Source oyun motorunu aptala anlatır gibi gayet güzel anlatıyor. Son olarak shift ile yürürkenki isabetin çömelip yürürkenki isabetinden az olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı