CS:GO'da hile kullanmadığım halde VAC ban yedim

1583532520789.png

Hayatımda gördüğüm en hileci info box, profiline %100 yasal yazan bir insandan ne beklenir ki.

Aynı zamanda şu oyuna yeni gelen güncelleme için bazı ayarlar oynanılıyor, lobinin arkaplanını simsiyah yapmak gibi. Onlar da yasak diye biliyorum
Hayır o yasak değil.
VAC ban kalkmaz.
VAC banın kalktığı durumlar var.
Hile kullanmıyorsanız VAC ban yeme ihtimaliniz %0
Yanlışlıkla ban atılma ihtimali var. Atılan ve sonradan açılan birçok ünlü youtuber ve oyuncu var.

Artık böyle konulara o kadar önyargılı ve bilgisiz yaklaşılıyorki gördükçe üzülüyorum. VAC ban kalmaz diyenine mi yanayım, adamı tanımadığı halde iftira atana mı yanayım neye yanayım... İlk önce VAC banın yanlışlıkla veya hatalı atılma ihtimali var. Aynı şekilde kalkma ihtimalide var. Bunu yaşayan birçok professiyonal oyuncu ve youtuber mevcut.

Örnek olarak VAC ban yedikten sonra kaldırılan ünlü youtuberlar;
Hot Bro's - Türkcan
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hot Bro's - Caner
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca bu VAC ban kalkmaz konusu yüzünden bi ara bi moderatörle tartışmıştık yanlış bilgilendirme deyip yorumumu işaretlemişti. Sonrasında konu açıp kendisinin yanlış bildiğini ifade etmiştim. Kendisinin zoruna gitmişti ve konumu saçma bir nedenden dolayı son yorumunu yaparak kilitlemişti burdan ona selam olsun. İnşallah gene aynı şeyi yaşamak zorunda kalmam.

Oyunun içindeki dosyaları değiştirmek için ya manuel dosya ekleniyor, ya da 3.parti bir yazılım yardımıyla lobiyi siyah yapmak, havayı gece yapmak gibi şeyler mümkün oluyor.
Bilgisizlik konusunda dediklerim doğruluğunu gösteriyor. Oyunun içine ne dosya ekliyoruz ne de 3.parti bir yazılımla dediklerinizi yapıyoruz. Program Dosyaları x86>steam>steamapps>common>Counter-Strike Global Offensive>csgo>panorama kısmına geliyor ve videos isimli klasörün adını videos1 yapıyoruz. Herhangi bir oyunun içeriğini etkileyen ve ban yenmesine sebebiyet olucak bir işlem değil. Öyle olsaydı 2 senedir panaroma arka planını değiştiren oyuncular ban yerdi. Bu ayar oyunun içeriğini etkilemiyor sadece arka planı kapatıyor o yüzden ban yeme gibi bir durum söz konusu değil.

Son düzenleme:
Bilgisizlik konusunda dediklerim doğruluğunu gösteriyor. Oyunun içine ne dosya ekliyoruz ne de 3.parti bir yazılımla dediklerinizi yapıyoruz. Program Dosyaları X86>Steam>steamapps>common>Counter-Strike Global Offensive> CS:GO>panorama kısmına geliyor ve videos isimli klasörün adını videos1 yapıyoruz. Herhangi bir oyunun içeriğini etkileyen ve ban yenmesine sebebiyet olacak bir işlem değil. Öyle olsaydı 2 senedir panaroma arka planını değiştiren oyuncular ban yerdi. Bu ayar oyunun içeriğini etkilemiyor sadece arka planı kapatıyor o yüzden ban yeme gibi bir durum söz konusu değil.

Hocam siz çok uğraşmayın. Detay bilmeden millet kendini her şeyin hakimi sanıyor, basmakalıp yardırıyorlar.
Konuya gelecek olursak bu banlar sonuçta izleyenler tarafından atılmıyor en son Valve'de bakıyor ve bir karar veriyor. Elbet bazen yanlışlıklar oluyor, geri açılmalarda oluyor ama bu %99 bile değildir. Siz yine de Steam desteğe yazın, kaybedecek bir şeyiniz yok.

Konuda o kadar çok bilgi kirliliği var ki, hangisine cevap vereceğime karar veremedim.

Oldukça hatalı= Hile kullanımı. Bu yasaklamanın üzerine ayrıyeten VAC yasaklaması verilmişse hile kullanıldığı %100 kesinleşmiştir. Net.

Oyunbozanlık yaparsanız ilk ceza geçici olur. İkinci bir ceza ise kalıcı bir oyun yasaklamasına dönüşür. Bu tür durumlarda VAC yasağı verilmez.

Konuyu fazla tartışmaya gerek yok açıkçası.

Elo farkından dolayı iyi oynadığım için report yiyip VAC ban yedim.

VAC yasaklamalarının rapor üzerine verilmediğini hatırlatmak isterim. Yani iyi oynadığınız için yasaklama almadığınızı siz de çok iyi biliyorsunuz.

Önce Overwatch, ardından da VAC sistemi tarafından yasaklanmışsınız. Böyle bir yasaklamanın hatalı olma ihtimali yok. Kısacası geçmiş olsun.

Ek olarak; Overwatch'a düşüp VAC yasağı aldım diye bir şey yok. Overwatch ile VAC tamamen farklı şeyler. Eğer sadece Overwatch'a düşüp haksız yere yasaklama alsaydınız şu an hesabınızda VAC yasaklaması değil, oyun yasaklaması olurdu. Overwatch yasağı alıp üstüne bir de VAC yasaklaması veriliyorsa oturup düşünmek lazım.

Oyunbozanlıktan VAC ban yiyen tanıdığım var.

Olmadığından %100 eminim, çünkü öyle bir şey yok.

Boş bilmişlik yapmayın.

En kıl olduğum şeydir konuya hâkim olmadan bilenlere bilmişlik yapmayın diyenler. VAC sistemi senin raporlarına göre hareket etmiyor. Oyunbozanlıktan dolayı ilk olarak geçici bir yasaklama alıyorsun, ikinci ceza ise kalıcı bir oyun yasaklamasına dönüşüyor. VAC sistemi hile ve oyunda istenmeyen yazılımları tespit eder. Oyunbozanlık için Overwatch sistemi mevcut.

Bütün bunlar Valve'ın resmi konularında belirtilmiş. Açıp okumak bu kadar zor olmamalı.

Adam VAC ban yedi diyorum.

Hesapta hile kullanıldığı tespit edildiği için yedi. Oyunbozanlık yapıyor diye değil. Bu kadar basit.

Dosya Ekleri

• SmartSelect_20200307-025926_Samsung Internet.jpg
    SmartSelect_20200307-025926_Samsung Internet.jpg
    158,2 KB · Görüntüleme: 280
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı