Curved(Kavisli) Monitör vs Düz Monitör(?)

Işte o eğim kısmı beni korkutuyor. Oyunu da mı eğimli göreceğim? Düz monitörde ki gibi olmayacak mı? Sorularım da yönelmiştim. Ama şuan aklımda arkadaşın önerdiği düz monitor almak var. Bakalım.
Yok be dostum okadar dereceli bir eğim açı yok zaten bence bir teknoloji mağazasına gidip curve ekran monitörlere kendi gözünle bak bende almadan öyle yapmıştım kafamdaki soruların cevabını bulup aldım.

Bulunduğunuz yerdeki teknoloji marketlerini gezin. Teşhir reyonlarında bir sürü Curve ekran var. Gidip deneyimleyebilirsiniz. Curve ekranlar çoklu monitör kullanımı için daha avantajlı. Bence tek başına Curve bir ekranın düz bir ekrandan farkı yok.

Aynı monitörden aldım, almaz olaydım. Şu an hala İtopya ile mahkemeliğim. Alacaksan bile İtopya'dan alma derim. Ne telefonla ulaşabilirsin, ne kapısına gidince kafalarını kaldırıp suratına bakarlar benden söylemesi.
Alla alla. Gerçi okudum bir sürü şikayet varmış. Bilgi için sağol dostum. Dikkate alacağım.

27 INCH 2K VA Panel kavisli kullanıyorum. Ben de almadan önce araştırmıştım. Ama emin olamıyorsunuz tabi. 1800 açılı bir monitörüm var. Estetik duruyor. Belki bir miktar etkisi vardır ama alışıyorsunuz. Düzden farkı yokmuş gibi bir histe oluyor ama bu sizin alıştığınız için de olabilir :)

1500 açılı olsa daha kavisli olacaktı onların etkisi daha fazla olmalı. Fotolarda sanki daha kavisliymiş gibi duruyor. Çünkü yandan vs çekim olunca öyle ama ortasında durunca bu derece etkisini hissetmiyorsunuz doğal olarak.

msi_Optix_MAG271CQR_3-1.jpg

Şöyle olsa daha iyi olabilirdi 😍

Screenshot_9.png

Merhaba arkadaşlar.

Kafamda takılan bir soru ile karşınıza çıktım. Öncelikle hepinize selamlar! Arkadaşlar yeni monitör alacağım. Şuana kadar hep düz monitör kullandım ve hiç Kavisli bir monitörle karşı karşılaşmadım. Yeni bir deneyim olma açısından kavisli monitör almak istiyorum. Bunun üzerine de bayağı bir araştırdım. Videolar izledim, yorumları okudum... Ama kafamdaki soruları hala tam olarak cevaplayamadım. Sorular şunlar:

1) Düz monitör kullandığım için bildiğiniz dümdüz görünüyor zaten. Oyunlarda vs. aynı şekilde geçerli. Acaba kavisli olanında oyun oynarken bir engel teşkil ediyor mu? Yani hani şu oyunu rahat oyarsın şu oyunu zor oynarsın gibisinden bir gerekçe var mı, kayde var mı?

2) Kendi çapımda vakit geçirmek için yayın yapıyorum bazı platformlarda. Yayın açısından işte ne bileyim programdır falanca bir şeydir sıkıntı olur mu?

3) En çok merak ettiğim ve aslında 1. soruyla aynı bağlamı taşıyan bir husus. Arkadaşlar görüntüde bir şey oluyor mu? Yani nasıl diyeyim, nasıl denir bu(?)... Hani çok mu değişik görüntü verme kısmı? Düz monitöre göre çok mu ''cins'' duruyor, işte atıyorum İnternet sekmesi kavisli mi gözüküyor düz mü gözüküyor? Oyun oynarken atıyorum LOL oynuyorum oyun kavisli mi gözüküyor? Komik geldi nedense ama inanın hiç emin değilim ve çok ayrıntıya iniyorum acaba nasıl olur, ne olur diyerek.

Sözü siz değerli - daha önceden kavisli monitör kullanmış yada deneyimlemiş - arkadaşlara bırakıyorum. Cevaplarınız benim için çok önemli. Her dediğinizi dikkatle okuyacağım. Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi günler dilerim.
Kavis sadece görüş açısını daraltarak daha rahat bakış sunuyor. 27" kavisli ekran kullanıyorum düz olsa daha uzaktan bakmam gerekirdi büyük ihtimalle, 15-20 santim kadar bi mesafeyle ekranın tamamına bakabiliyorum.

27 INCH 2K VA Panel kavisli kullanıyorum. Ben de almadan önce araştırmıştım. Ama emin olamıyorsunuz tabi. 1800 açılı bir monitörüm var. Estetik duruyor. Belki bir miktar etkisi vardır ama alışıyorsunuz. Düzden farkı yokmuş gibi bir histe oluyor ama bu sizin alıştığınız için de olabilir :)

1500 açılı olsa daha kavisli olacaktı onların etkisi daha fazla olmalı. Fotolarda sanki daha kavisliymiş gibi duruyor. Çünkü yandan vs çekim olunca öyle ama ortasında durunca bu derece etkisini hissetmiyorsunuz doğal olarak.

Eki Görüntüle 477796

Şöyle olsa daha iyi olabilirdi 😍

Eki Görüntüle 477797
Evet bayağı hoş gerçekten. Lakin ben bu kararsızlıkla bir yere toslarım gibi. Arkadaşın da dediği gibi en yakın zamanda mağazaya gidip denemem lazım. Ancak öyle netleşir gibi.

Evet bayağı hoş gerçekten. Lakin ben bu kararsızlıkla bir yere toslarım gibi. Arkadaşın da dediği gibi en yakın zamanda mağazaya gidip denemem lazım. Ancak öyle netleşir gibi.

Bir miktar netleşse de alıp kullanmadan tam olarak etkisini göremezsiniz ama mutlaka gidin derim tabi ki.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı