Custom Kasa ve Custom Üst Seviye Soğutma

Düşünce ve Fikirleriniz? (Olumlu ve Olumsuz)

• Oy verenlerin toplamı
    37
Bende merak içindeyim. Özellikle yük altındaki ısıyı çok merak ediyorum. Bir tek sıkıntım var peltier adlı fizik kurallarında çalışan bir parça var 12v ile çalışıyor 2 yüzlü bu parça bir yüzü ne kadar ısınırsa diğer yüzü okadar soğur ısı nasıl absorbe ederim sıkıntı onun üstündeyim evdeki vakitlerimi buna harcıyorum.
Hocam o maddede erime olayları gibi şeyler duymuştum bilgisiyara zarar vermesi gibi şeyler olabilir denilmişti forumdaki bir konuda

Haklısınız ama şöyleki bilgisayardan yaklaşık 80cm uzakta eşanjöre bağlayacağım elektronik bir parça değil [emoji4]
elektronik bir parça olmadığını biliyorumda erime ihtimalı olduğu için yakındaysa damlalar pc ye düşüp kısa devre vb şeyler yapabilir anlamında söylemiştim

elektronik bir parça olmadığını biliyorumda erime ihtimalı olduğu için yakındaysa damlalar pc ye düşüp kısa devre vb şeyler yapabilir anlamında söylemiştim
Yok hayır özür dilerim onu demek istemedim bağlanacak yerde sadece peltier ve eşanjör var uzakta.

Anladım, sonuç itibariyle bayağı araştırmışsınızdır ve aklınızda, hayalinizde canlandırmışsınızdır. Eh, bu durumda gerçekleştirme de size kalıyor. Sonuçları merakla bekliyorum ben de :)
Evet araştırmalar yaptım. Otomotiv bölümü okudum soğutma sistemine kendi tecrübelerimin olduğu kadar hakimim.PC sıvı soğutma sisteminide ona benzeterek araştırmalarımı dahil ettim.En çok etken hayalim çok istemiştim sıvı soğutma sistem. İlgili ve destekli olduğunuz için teşekkür ederim. :)

Şu peltier'i çok merak ediyorum, bi ara alıp CPU-GPU ile bolklar arasına bağlamayı düşündüm fakat daha çok sağlık-dayanıklık açısında yeterli bilgi bulamayıp uğraşmak istememiştim. Bunu artık sizden tecrube edineceğiz umarım. Sistemin bitimini merakla bekliyorum.

Şu peltier'i çok merak ediyorum, bi ara alıp CPU-GPU ile bolklar arasına bağlamayı düşündüm fakat daha çok sağlık-dayanıklık açısında yeterli bilgi bulamayıp uğraşmak istememiştim. Bunu artık sizden tecrube edineceğiz umarım. Sistemin bitimini merakla bekliyorum.
Tabiki inşallah ama o peltieri öyle birşey yapmayın kar sağlamaz. PC içerisinde kullanılacaksa iyi muhafaza etmek lazım. Kuralı ne kadar sıcaklık o kadar soğukluk veya tersi soğuk yer ısınırsa sıcak yer soğur. İyi konumlandırmak lazım ben aliexpressten standart bir blok alıp üstüne koyacağım sıcak yüzey açıkta ama kasanın içinde muhafaza odası olacak bu yüzden sıcaklıktan birşey etkilenmeyecek. Blok soğuyacak eşanjöre girecek eşanjör CPU bölümünün suyunun ısısını emecek.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı