Custom Kasa ve Custom Üst Seviye Soğutma

Düşünce ve Fikirleriniz? (Olumlu ve Olumsuz)

• Oy verenlerin toplamı
    37
Yorumunuz ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.

Kasamın yeri sabit olduğundan ve içinde haddinden fazla parça bulunduğu için profil destekli olmalıydı. Yoksa fikriniz gibi perçinli olacaktı ama işin içine bilgisayar sıvı soğutma parçaları dışında başka soğutma parçalarıda girdi bu nedenle profil destekli yapmış bulunduk ve profillerin bizim için bir avantajıda parçaları askıya ve sabitleme imkanı sağlaması işlerimin yoğunluğundan dolayı Technopat'a yoğunlaşıp net olarak anlatamıyorum kusuruma bakmayın.Profillerden arkada destekli dikmeler mevcut mesela onlara PSU sabitlemesi olacak ve orta paneldeki dikmeler sensörleri ve kontrolcüleri tutacak. Radyatörleri 360lık seçme sebebim 4 sıvı dolaşması.Sizin dediğiniz bütçe ve görünüm amacıyla harika bir fikir ama benim tasarımımda bir adet eşanjör ve eşanjörü daha fazla soğutmak için peltier kullanacağım sadece CPU için bu GPU için sadece 360lık fazlasıyla soğutması ümidindeyim. CPU extra soğutmalı GPU için 360lık HDD,SDD,RAM ve köprüler için ayrı bir 360lık mecvut.Rezervuarlardada soğutma olacak sadece radyatörde soğumayacak sıvı.Rekorlarda çok çok haklısınız pitspower ile değişim yapalım onları barrowları elden çıkarmayalım. :) Pompalar kafamı karıştırmıştı yardımınız için minnetarım. 3 pompa orta 1 pompa hızlı dolaşsın. Bendeki 120mm fanlara güveniyorum test sonuçları sizinle paylaşacağım.İlgi ve desteğiniz için çok teşekkür ederim iyiki varsınız. :) @er36po Ah! unutuyordum barrowdan çok gelmedi zaten Aliexpressde xspc rekorları satan bir dostum var çoğunluk onları düşünüyordum ve tabi sizin fikrinizi bilmek isterim.

Birde şey demek istiyorum. Bu kasada 2 anakart yani 2 PC var ama 1.PC sıvı 2.PC hava soğutma destekli olacak 2.sistem ile pek işim olmayacak sürekli download yapacak. Umarım bitince bakarsınız bu kasada 2 PC arasında 1 taşınabilir HDD olacak ve USB tak çıkar işi olmayacak tek tuş ile o PC den öbür PC ye aktarım olacak SATA3 hızında :)
Hocam gayet mantıklı bir proje size birşey sormak istiyorum kaç tb'lık bir harddisk kullanacaksınız?

Hiç fotoğraf falan yok mu devam eden çalışmalardan? Merak ediyoruz.. :D
Askere gidiyorum 5günden ve parça siparişleri bekliyorum ama elime gelenleri atayım. Kış ayı piyasa durgun olduğu için pleksileri verdiğim firma elinde iş toplayıp CNC yi öyle çalıştırıyor tek bir iş için çalıştırmıyor. 2 adet panel ve rezervuar parça pleksileri var ilk adımda. Eşanjör ve kuzey köprü bloğu mevcut biraz rekor mevcut. Rezervuarlar için bakır plaka için bir firma ile irtibattayım haber bekliyorum ve pasif chipset soğutucu aramaktayım.Askerede kredi kartı götürüp durmadan sipariş verme düşüncesindeyim çok bi eksiğim yok. Aldığım nefesi buraya yazıyorum ve video kayıtlar mevcut atacağım hepsini. :) Kasanın her karesi fotoğraf ve videolu arşivde birazcık daha sabr :)

Sonucu çok merak ediyorum.
Bende merak içindeyim. Özellikle yük altındaki ısıyı çok merak ediyorum. Bir tek sıkıntım var peltier adlı fizik kurallarında çalışan bir parça var 12v ile çalışıyor 2 yüzlü bu parça bir yüzü ne kadar ısınırsa diğer yüzü okadar soğur ısı nasıl absorbe ederim sıkıntı onun üstündeyim evdeki vakitlerimi buna harcıyorum.

Bende merak içindeyim. Özellikle yük altındaki ısıyı çok merak ediyorum. Bir tek sıkıntım var peltier adlı fizik kurallarında çalışan bir parça var 12v ile çalışıyor 2 yüzlü bu parça bir yüzü ne kadar ısınırsa diğer yüzü okadar soğur ısı nasıl absorbe ederim sıkıntı onun üstündeyim evdeki vakitlerimi buna harcıyorum.
Yanılmıyorsam üzerinde olduğu şeyi buz tutturuyor. Isı kontrolü var mı bilmiyorum. Arkasına egsoz fan düşünülebilir. Projeyi ayrıntılı bilmiyorum tabi.

Yanılmıyorsam üzerinde olduğu şeyi buz tutturuyor. Isı kontrolü var mı bilmiyorum. Arkasına egsoz fan düşünülebilir. Projeyi ayrıntılı bilmiyorum tabi.
Evet buz tutturabilecek yüzeği kar olabilecek kadar soğukluk sağlayabiliyor ama soğuk yüzey ne kadar soğursa diğer taraf okadar ısınıyor güzelliği şu ki ısı yayılmıyor dağılmıyor. Isınan yer fan ile soğutulmaya çalışılırsa veya başka bir şey ile soğuk yer ısınır bu sefer bir kaç mühendise danıştım voltaj kontrolü ile sıcaklık soğukluk yüzeylerini sabitleyebiliriz dediler. Bende bu parça için kasanın içine elimiz ve parçalardan uzak bir oda düşünüyorum -5 derece soğukluğa karışıklık +70 derece sıcaklık olması lazımdı ısınan bölgeyi muhafaza altına almak için görüntü ve yer kirliliği yapmayan bir şekil düşünüyorum.

Evet buz tutturabilecek yüzeği kar olabilecek kadar soğukluk sağlayabiliyor ama soğuk yüzey ne kadar soğursa diğer taraf okadar ısınıyor güzelliği şu ki ısı yayılmıyor dağılmıyor. Isınan yer fan ile soğutulmaya çalışılırsa veya başka bir şey ile soğuk yer ısınır bu sefer bir kaç mühendise danıştım voltaj kontrolü ile sıcaklık soğukluk yüzeylerini sabitleyebiliriz dediler. Bende bu parça için kasanın içine elimiz ve parçalardan uzak bir oda düşünüyorum -5 derece soğukluğa karışıklık +70 derece sıcaklık olması lazımdı ısınan bölgeyi muhafaza altına almak için görüntü ve yer kirliliği yapmayan bir şekil düşünüyorum.
Yani mühendislik harikası bir iş çıkacak. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı