Custom Kasa ve Custom Üst Seviye Soğutma

Düşünce ve Fikirleriniz? (Olumlu ve Olumsuz)

• Oy verenlerin toplamı
    37
Abi telefon numaran varsa bir verir misin custom sıvı soğutma ile alakalı yardım almak istiyorum eğer yardım etmek istersen.
Bir haftam var ayın 30 u askerim elimden geleni burda yapayım.

@norahh Tahmini olarak gerekli parçaların fiyatları ne kadar? Şuan için nakit 1000 liram var. Ay başına doğru 500 lira daha ayıracağım bu iş için. Fanlar hariç soğutmaya ayırabileceğim miktar bu.
Rekor , Akrilik veya yumuşak boru , Flowmeter , rezervuar , ısı ölçer , fan kontrolcü panel , radyatör , pompa , CPU blok lazım

Hocam rica etsem GPU'ya sıvı soğutma bloklarını yerleştirirken videoya alabilir misiniz :D CPU'ya yerleştirmek basit ancak GPU işi bana açıkçası zor geliyor. Ha, sıvı soğutma yapacağımdan değil ancak ileri de bir gün yapacak olursam hem benim hem de başkalarının işine yarayacağı için söylüyorum :D
Bu arada umarım askerden kazasız belasız dönersiniz. Komutana en gür sesinizle isminizi söyleyin sonra tekrar tekrar ismin ne asker diye bağırmasın :D

Hocam rica etsem GPU'ya sıvı soğutma bloklarını yerleştirirken videoya alabilir misiniz :D CPU'ya yerleştirmek basit ancak GPU işi bana açıkçası zor geliyor. Ha, sıvı soğutma yapacağımdan değil ancak ileri de bir gün yapacak olursam hem benim hem de başkalarının işine yarayacağı için söylüyorum :D
Bu arada umarım askerden kazasız belasız dönersiniz. Komutana en gür sesinizle isminizi söyleyin sonra tekrar tekrar ismin ne asker diye bağırmasın :D
Evet videoya alacağım. Askerdeyken 1 sene ürünleri alıp gelince inşallah direk takacağım çok birşey kalmadı alacak zaten video olarak kanal açma planım var burayada atarım tabi az bi eksik kaldı. [emoji5]

Rekorların bir kısmı ve pasif soğutucular geldi. [emoji5]

1484896326313.jpg
1484896330520.jpg
1484896332943.jpg
1484896335621.jpg
1484896338332.jpg

Anakarta sadece ram,işlemci,ekran kartı,24pin ve sata kablolarını bağlasam diğer sysfan,cpufan,hdd led power switch vs. diğerlerini bağlamasam stabiliteyi korur mu? Fanlar olacak ama elektrik gücünü başka bir PSUdan alacak açma kapatma tuşu anakart üzerinde mevcut anakartta ana olmazsa olmaz bağlantıları yapsam gerisi için ayrı bir psu kullanıyorum sıkıntı olurmu?
Anakart: Msi Z270 Gaming M7
işlemci: İntel i7 6700k
GPU: Msi GTX 1080

Custom sıvı soğutmada işlemci ısısı ortalama ne derecededir? Pompa hızının önemi?

@Recep Baltaş @Ali Güngör @er36po

Selam arkadaşlar...
Sanırım hayli geç kalmışım (Son zamanlarda yoğunluktan çok üstümüzdeki bulutlardan dolayı hayata bakış açım karaya vurdu, pek bir şey yapasım- öneresim gelmiyor açıkçası. TechnoCan'a giriş yapmayalı baya oldu, haliyle de bildirimler birikmiş. Bu bildirimlere cevap veremeyeceklerimden af diliyorum.

Neyse konumuza dönelim, tüm yorumları okumadan dalıyorum.
Öncelikle hayırlı olsun ve kolaylıklar dilerim konu sahibi :) Gerçekten hayli uğraştıracak ve tabi bütçeye dayalı bir işe girişmişsiniz.
Naçizane fikrimi-önerimi kabaca sunayım:
Ben olsam hiç profil kullanmadan direk sacları bölümler halinde (Anakart arka tablası, Disk bölümleri, SPU bölümü gibi) kesip daha sonra perçin makinesiyle birleştirirdim. Bu vesileyle daha profesyonel ve daha az ağırlık elde etmiş olurdum.
Sipariş verdiniz mi bilmiyorum, 4x 360'lık Rad. yerine kesinlikle 2x 560'lık radyatör tavsiye ederim. (Daha önce 360'lık sonrasında ise 560'lık radyatör kullanmış ve aralarında neredeyse 2 kat ısı farkı olduğuna şahidim. Ve fanların da 140'lık olması nedeniyle daha az devirde bu bağlamda daha sessiz bir ortam elde etmiş olursunuz. Eğer 360'lıkları almadıysanız bu dediğim 560'lık radyatörlerden 2 adet, bütçe elveriyor ise 3 adet alıp bunlara bir de PULL-PUSH yaptınız mı sonrasında ver coşkuyu (OC'i)

Rekorların bir kısmı ve pasif soğutucular geldi. [emoji5]
Bütçeniz anca yetti ise bir şey diyemem ancak ben yine de hatırlatayım, Barow markası çok da sağlıklı değil (kalite açısından). Son yaptığım custom soğutmada Barow'un bi kaç Rakor'unu kullandım, özellikle sürdükleri o basit boyalar, cilalar çok kolay bir şekilde çıkıyor-soyuluyor resmen. Özellikle Rakor konusunda EK ve Pitspower tavsiye edilmeli.
Anakarta sadece RAM, işlemci, ekran kartı, 24pin ve SATA kablolarını bağlasam diğer SYS fan, CPU fan, HDD LED Power Switch vs. diğerlerini bağlamasam stabiliteyi korur mu? Fanlar olacak ama elektrik gücünü başka bir PSUdan alacak. Açma kapatma tuşu anakart üzerinde mevcut anakartta ana olmazsa olmaz bağlantıları yapsam gerisi için ayrı bir PSU kullanıyorum sıkıntı olur mu?
Anakart: Msi Z270 Gaming M7
işlemci: İntel i7 6700k
GPU: Msi GTX 1080
Hayır, hiç bir sıkıntı olmaz. Sadece ilk açılışta CPU fanı yok-çalışmıyor diye uyarı verecek, onu da BIOS'tan CPU fanı devre dışı bırakarak o uyarıdan da kurtulabilirsiniz.

Custom sıvı soğutmada işlemci ısısı ortalama ne derecededir? Pompa hızının önemi?
@Recep Baltaş @Ali Güngör @er36po
Bu sorunun sabit bir cevabı yok. Bu tamamen yapılan soğutmaya göre değişir...
Ama bu yapacağınız custom soğutmadan dolayı CPU OC'suz yük altında (Render, Oyun gibi) en fazla 45-50 derecelerde olur. Yine aynı şekilde GPU- GPU'lar da en fazla 40-50 derecelerde olur. Boştaki değerlerin zaten önemi yok, oda sıcaklığınız ne ise sisteminizin sıcaklığı da yaklaşık o civarda olur.
Pompa devrinin ahım şahım bir önemi yok, burada asıl görev-iş fanlarda ve tabii ki de büyük ve kaliteli radyatörlerde. Örneğin pompa MAX 5.000 devir ise, soğutma için yeterli gelebilecek seviye 3,500, en fazla 4 bin devir olmalıdır. (Sonuç itibariyle; Radyatör radyatörlüğünü, fanlar da adam akıllı fanlığını yapmadıktan sonra, varsın pompa istediği devrde sıvıyı devir daim etsin, yani ha bire sıcak sıvıyı dolaştıracaktır.

Yorumunuz ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.

Kasamın yeri sabit olduğundan ve içinde haddinden fazla parça bulunduğu için profil destekli olmalıydı. Yoksa fikriniz gibi perçinli olacaktı ama işin içine bilgisayar sıvı soğutma parçaları dışında başka soğutma parçalarıda girdi bu nedenle profil destekli yapmış bulunduk ve profillerin bizim için bir avantajıda parçaları askıya ve sabitleme imkanı sağlaması işlerimin yoğunluğundan dolayı Technopat'a yoğunlaşıp net olarak anlatamıyorum kusuruma bakmayın.Profillerden arkada destekli dikmeler mevcut mesela onlara PSU sabitlemesi olacak ve orta paneldeki dikmeler sensörleri ve kontrolcüleri tutacak. Radyatörleri 360lık seçme sebebim 4 sıvı dolaşması.Sizin dediğiniz bütçe ve görünüm amacıyla harika bir fikir ama benim tasarımımda bir adet eşanjör ve eşanjörü daha fazla soğutmak için peltier kullanacağım sadece CPU için bu GPU için sadece 360lık fazlasıyla soğutması ümidindeyim. CPU extra soğutmalı GPU için 360lık HDD,SDD,RAM ve köprüler için ayrı bir 360lık mecvut.Rezervuarlardada soğutma olacak sadece radyatörde soğumayacak sıvı.Rekorlarda çok çok haklısınız pitspower ile değişim yapalım onları barrowları elden çıkarmayalım. :) Pompalar kafamı karıştırmıştı yardımınız için minnetarım. 3 pompa orta 1 pompa hızlı dolaşsın. Bendeki 120mm fanlara güveniyorum test sonuçları sizinle paylaşacağım.İlgi ve desteğiniz için çok teşekkür ederim iyiki varsınız. :) @er36po Ah! unutuyordum barrowdan çok gelmedi zaten Aliexpressde xspc rekorları satan bir dostum var çoğunluk onları düşünüyordum ve tabi sizin fikrinizi bilmek isterim.

Selam arkadaşlar...
Sanırım hayli geç kalmışım (Son zamanlarda yoğunluktan çok üstümüzdeki bulutlardan dolayı hayata bakış açım karaya vurdu, pek bir şey yapasım- öneresim gelmiyor açıkçası. TechnoCan'a giriş yapmayalı baya oldu, haliyle de bildirimler birikmiş. Bu bildirimlere cevap veremeyeceklerimden af diliyorum.

Neyse konumuza dönelim, tüm yorumları okumadan dalıyorum.
Öncelikle hayırlı olsun ve kolaylıklar dilerim konu sahibi :) Gerçekten hayli uğraştıracak ve tabi bütçeye dayalı bir işe girişmişsiniz.
Naçizane fikrimi-önerimi kabaca sunayım:
Ben olsam hiç profil kullanmadan direk sacları bölümler halinde (Anakart arka tablası, Disk bölümleri, SPU bölümü gibi) kesip daha sonra perçin makinesiyle birleştirirdim. Bu vesileyle daha profesyonel ve daha az ağırlık elde etmiş olurdum.
Sipariş verdiniz mi bilmiyorum, 4x 360'lık Rad. yerine kesinlikle 2x 560'lık radyatör tavsiye ederim. (Daha önce 360'lık sonrasında ise 560'lık radyatör kullanmış ve aralarında neredeyse 2 kat ısı farkı olduğuna şahidim. Ve fanların da 140'lık olması nedeniyle daha az devirde bu bağlamda daha sessiz bir ortam elde etmiş olursunuz. Eğer 360'lıkları almadıysanız bu dediğim 560'lık radyatörlerden 2 adet, bütçe elveriyor ise 3 adet alıp bunlara bir de PULL-PUSH yaptınız mı sonrasında ver coşkuyu (OC'i)

Bütçeniz anca yetti ise bir şey diyemem ancak ben yine de hatırlatayım, Barow markası çok da sağlıklı değil (kalite açısından). Son yaptığım custom soğutmada Barow'un bi kaç Rakor'unu kullandım, özellikle sürdükleri o basit boyalar, cilalar çok kolay bir şekilde çıkıyor-soyuluyor resmen. Özellikle Rakor konusunda EK ve Pitspower tavsiye edilmeli.

Hayır, hiç bir sıkıntı olmaz. Sadece ilk açılışta CPU fanı yok-çalışmıyor diye uyarı verecek, onu da BIOS'tan CPU fanı devre dışı bırakarak o uyarıdan da kurtulabilirsiniz.

Bu sorunun sabit bir cevabı yok. Bu tamamen yapılan soğutmaya göre değişir...
Ama bu yapacağınız custom soğutmadan dolayı CPU OC'suz yük altında (Render, Oyun gibi) en fazla 45-50 derecelerde olur. Yine aynı şekilde GPU- GPU'lar da en fazla 40-50 derecelerde olur. Boştaki değerlerin zaten önemi yok, oda sıcaklığınız ne ise sisteminizin sıcaklığı da yaklaşık o civarda olur.
Pompa devrinin ahım şahım bir önemi yok, burada asıl görev-iş fanlarda ve tabii ki de büyük ve kaliteli radyatörlerde. Örneğin pompa MAX 5.000 devir ise, soğutma için yeterli gelebilecek seviye 3,500, en fazla 4 bin devir olmalıdır. (Sonuç itibariyle; Radyatör radyatörlüğünü, fanlar da adam akıllı fanlığını yapmadıktan sonra, varsın pompa istediği devrde sıvıyı devir daim etsin, yani ha bire sıcak sıvıyı dolaştıracaktır.
Birde şey demek istiyorum. Bu kasada 2 anakart yani 2 PC var ama 1.PC sıvı 2.PC hava soğutma destekli olacak 2.sistem ile pek işim olmayacak sürekli download yapacak. Umarım bitince bakarsınız bu kasada 2 PC arasında 1 taşınabilir HDD olacak ve USB tak çıkar işi olmayacak tek tuş ile o PC den öbür PC ye aktarım olacak SATA3 hızında :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı