Selam arkadaşlar...
Sanırım hayli geç kalmışım (Son zamanlarda yoğunluktan çok üstümüzdeki bulutlardan dolayı hayata bakış açım karaya vurdu, pek bir şey yapasım- öneresim gelmiyor açıkçası. TechnoCan'a giriş yapmayalı baya oldu, haliyle de bildirimler birikmiş. Bu bildirimlere cevap veremeyeceklerimden af diliyorum.
Neyse konumuza dönelim, tüm yorumları okumadan dalıyorum.
Öncelikle hayırlı olsun ve kolaylıklar dilerim konu sahibi

Gerçekten hayli uğraştıracak ve tabi bütçeye dayalı bir işe girişmişsiniz.
Naçizane fikrimi-önerimi kabaca sunayım:
Ben olsam hiç profil kullanmadan direk sacları bölümler halinde (Anakart arka tablası, Disk bölümleri, SPU bölümü gibi) kesip daha sonra perçin makinesiyle birleştirirdim. Bu vesileyle daha profesyonel ve daha az ağırlık elde etmiş olurdum.
Sipariş verdiniz mi bilmiyorum, 4x 360'lık Rad. yerine kesinlikle 2x 560'lık radyatör tavsiye ederim. (Daha önce 360'lık sonrasında ise 560'lık radyatör kullanmış ve aralarında neredeyse 2 kat ısı farkı olduğuna şahidim. Ve fanların da 140'lık olması nedeniyle daha az devirde bu bağlamda daha sessiz bir ortam elde etmiş olursunuz. Eğer 360'lıkları almadıysanız bu dediğim 560'lık radyatörlerden 2 adet, bütçe elveriyor ise 3 adet alıp bunlara bir de PULL-PUSH yaptınız mı sonrasında ver coşkuyu (OC'i)
Bütçeniz anca yetti ise bir şey diyemem ancak ben yine de hatırlatayım, Barow markası çok da sağlıklı değil (kalite açısından). Son yaptığım custom soğutmada Barow'un bi kaç Rakor'unu kullandım, özellikle sürdükleri o basit boyalar, cilalar çok kolay bir şekilde çıkıyor-soyuluyor resmen. Özellikle Rakor konusunda EK ve Pitspower tavsiye edilmeli.
Hayır, hiç bir sıkıntı olmaz. Sadece ilk açılışta CPU fanı yok-çalışmıyor diye uyarı verecek, onu da BIOS'tan CPU fanı devre dışı bırakarak o uyarıdan da kurtulabilirsiniz.
Bu sorunun sabit bir cevabı yok. Bu tamamen yapılan soğutmaya göre değişir...
Ama bu yapacağınız custom soğutmadan dolayı CPU OC'suz yük altında (Render, Oyun gibi) en fazla 45-50 derecelerde olur. Yine aynı şekilde GPU- GPU'lar da en fazla 40-50 derecelerde olur. Boştaki değerlerin zaten önemi yok, oda sıcaklığınız ne ise sisteminizin sıcaklığı da yaklaşık o civarda olur.
Pompa devrinin ahım şahım bir önemi yok, burada asıl görev-iş fanlarda ve tabii ki de büyük ve kaliteli radyatörlerde. Örneğin pompa MAX 5.000 devir ise, soğutma için yeterli gelebilecek seviye 3,500, en fazla 4 bin devir olmalıdır. (Sonuç itibariyle; Radyatör radyatörlüğünü, fanlar da adam akıllı fanlığını yapmadıktan sonra, varsın pompa istediği devrde sıvıyı devir daim etsin, yani ha bire sıcak sıvıyı dolaştıracaktır.