Custom Sıvı Soğutma Tanıtım Rehberi

Arkadaşlar custom sıvı soğutmanın havadan farkı nedir ? Sonuçta 2 soğutma da fan ile soğutuluyor. Ben de custom sıvı soğutma yapmak istiyorum o yüzden soruyorum.
Biri serinletir, biri soğutur. Ciddi soğutma performansı farkı vardır vergi/masraf hariç 200 - 250 dolara alabileceğiniz bir custom sıvı soğutma ile hava soğutma arasında. 5 - 10 derece arasında da çakma AIO sıvı soğutmalara fark atıyorlar :D
 
Vay be linkini atabilir misin ? Ben zaten sadece işlemciye yapmak istiyorum. Amazon'da EVGA nın vs. buldum ama 160 dolar olduğundan set olduğunu sanmadım acaba set midir ?
Evga Hadron Hydro' dan bahsediyorsunuz sanırım. Onu yakalayacak hava ve AIO soğutucular var piyasada, radyatör kötü olmuş, geri kalan parçalara yazık olmuş.
Amazon' da şimdilik bunu bulabildim sadece. EK' nin L120 kiti 200 dolar, L240 ve L360 kitleri de 250 dolar civarında. Kullanmadan önce temizlik yaparken, boruları temizlemek için biraz uğraşabilirsiniz, çünkü uygulanan boya/kaplama kalıntıları var borunun içerisinde, ama belli bir süre yeterince güçlü bir su akışı ile büyük bölümünü temizlersiniz. Kalan kısım da problem teşkil etmez. Bu arada kit derken, parçalar özel sıvı soğutma parçaları, farkı ise tüm parçaların tek kutuda ve kurulum rehberi ile birlikte gönderilmesi. Yeni başlayanlar için ideal yani. Başka farklı markaların da kit veya kombo parça seçenekleri mevcut.
Amerika' dan alışveriş yapabileceğiniz bu sitelere bakabilirsiniz (Ben buraları takip ediyorum daha çok):
FrozenCPU.com | 1.877.243.8266 | World's Largest Selection of PC Modification Supplies
Performance PCs Home Page
Computer Liquid Cooling & Premium Air Products, Parts, Kits & Accessories | Sidewinder Computers
Buralar da dahil dünyadan değişik yerlerden satış yapan online mağazalara da buradan şöyle bir göz atabilirsiniz.
@er36po Sizin de önereceğiniz başka yerler var mı? Bu önerdiğim üç siteye bakıyorum genelde. Üreticilerin kendi sitelerini de dolaşıyorum arada.
 
Iyi günler bir soru takıldı kafama ve ona cevap arıyorum. Benim arkadaşım custom sıvı soğutma kuracağını söyledi işlemci olarak i7 4790k seçti benim düşüncem 4000tlye o soğutmayı kurmaktansa 5960X alması hem artan parayla da hazır sıvı soğutma kullanır. Hangisi daha mantıklı?
 
Iyi günler bir soru takıldı kafama ve ona cevap arıyorum. Benim arkadaşım custom sıvı soğutma kuracağını söyledi işlemci olarak i7 4790k seçti benim düşüncem 4000tlye o soğutmayı kurmaktansa 5960X alması hem artan parayla da hazır sıvı soğutma kullanır. Hangisi daha mantıklı?
Açıkladığım gibi hazır sıvı soğutmalar, doğru düzgün bir özel sıvı soğutmanın eline su dökemez. Hazır sıvı soğutmaya yakın performans veren hava soğutmalar bile var.
Ama tabi ki soğutmaya yatırılacak parayı daha iyi bir işlemciye yatırmak, daha mantıklıdır. Ama arkadaşınızın i7 4790k' den fazlasına ihtiyacı yoksa özel sıvı soğutmaya ayırabilir o bütçeyi, daha yüksek düzey OC ve sıvı soğutma ile uğraşmak istiyorsa.
 
@er36po Hocam bende ekran kartıma soğutma sistemi yapmak istiyorum, bu konuda yardımcı olurmusunuz. MSİ GTX970, bana görsellik lazım değil. Soğutsun bana yeter.
Diğer konu inceleme bazında olduğundan size buradan cevap vermek istedim.
Elbette, yardım ederim. Bütçeniz ne kadar?

 

Yeni konular

Geri
Yukarı