Cyberpunk başarılı mı yoksa hayal kırıklığı mı?

Yahu hangi AAA oyun ilk çıktığında performans sorunlu ve hatalar ile çıkmıyor? Mesela RDR2 PC çıkışı berbattı ama bu kadar yerin dibine sokmadınız oyunu. Gelecek güncellemeler ile toparlayacaklardır.

Hocam dediğiniz gibi RDR2 çıktığı zaman 2080 Ti ekran kartı 1080P çözünürlükte ağlıyordu.
 
Çıktıktan 1 hafta sonra ps4 için satın alıp oynadım merak etmeyin ancak bu oyun kadar sıkıntıları görmedim ben. Bu oyunda doğru giden birşey varsa söyleyin. Araç kullanımı kötü, vuruş hissiyatı kötü, kaplamalar modellemeler kötü ve sorunlu, oyun fiziği sıkıntılı, hud hatalı hasar alıyorum can 2 saniye sonra eksiliyor. Optimizasyon sorunlarını saymama gerek bile yok sanırım. Oyunda düzgün olan bir tane durum var mı ? Oyun yabana atılacak bir oyun değil kesinlikle, bir potansiyeli var ama bu şekilde sunulmamalıydı. Aşırı beklentiye soktular milleti sonuç ise bu.
Bu arada şunu da ekliyeyim. Şimdi kötü olarak bahsettiğiniz şeyler sizin gelişiminiz le alakalıdır. Yani vuruş hissi kötü diyorsanız kötü bir silah kullanıyorsunuzdur veyahut silah Kabileyetiniz gelişmemiştir skill ağacında. Araç kötü diyorsanız daha gelişmiş araçları kullanmamışsınızdır. Hud'dan bahsetmissiniz ona da geleyim bazı düşman silahlarının pasif, aktif etkileri oluyor canımızı bir anda değil yavaş yavaş götürüyor (bkz. Elektrik, alev) bahsettiğiniz durum büyük ihtimal budur. Neticede karakter ve ekipman geliştirmeli bir Rpg oynuyoruz. Oyunun başındakiyle sonunda ki deneyimler değişiyor.
 
RDR2 sorunlu çıktı evet ancak oyunda uçan at arabaları yoktu. Bozuk mini mapler yoktu. Binaların içinden geçen araçlar ve NPC'ler yoktu. NPC'leri kukladan hallice yapılmış yapay zeka sıfır. Demek istediğim RDR birkaç güncelleme ile düzeldi bu oyunun birkaç güncelleme ile düzelmesi oldukça zor.

Bir de RDR2 PC'de ilk çıktığında neredeyse kimse oynayamıyordu, çökmeler, oyundan atmalar, oyuna girememe gibi bir sürü sorun vardı. Cyberpunk'da 10. saatimdeyim bunların hiçbiri ile karşılaşmadım.
 
Bana kalırsa başarılı bir oyun ama oyun çıkana kadar insanlar kendilerini o kadar büyük bir beklentiye soktuki oyun çıkınca bazıları beklentisini alamadı. Ama genel olarak oyun güzel tek sorun buglar bana kalırsa.
 
Bu kadar çok Hype edilmesinden dolayı beklentileri tam karşılayamadı tabi. Witcher 3 gibi sessiz sedasız çıkıp ortalığı kavuramadı. Ama başarılı oyun o bir gerçek. 👍
 
Oyun başarılı fakat oyunda 2 defa crash yedim ve 1 defa bir bug yüzünden göreve tekrar başladım. Umarım bu hatalar düzelir. Ama oyunun hikayesi bence gerçekten etkileyici ve sürükleyici üstelik daha 7. saatimdeyim.
 
Evet arkadaşlar yorumlarınız nedir? Açıkcası bu oyun için hiçbir zaman yükselmedim. Oyun çıkmadan adeta müptelası olanlar vardı hatta bazı YouTube kanalları bile " bu oyun bizi uçuracak! " Diyordu isim vermeyeyim. Oyunu dün oynama fırsatı buldum. 6 saat kadar zaman geçirdim. Diyeceğim tek şey bu oyun olmamış yani önünde daha aylar var bana kalırsa bitmeden çıkarılmış. Oyundaki hataları geçtim mini harita bile düzgün çalışmıyor. Yayaların yürürken iç içe girmesi, duvarlardan geçmesi, arabaların havada uçması, arabaların uzaktan bakınca oyun hamuru gibi görünmesi daha saysam bu sorunları lise yaparım burada. Yani oyun şu an kendini bana zorla oynatıyor ama yine de şans vermeyi düşünüyorum bakalım sonuçları ne olacak. Sizin tepkiniz ve düşünceniz nedir?

İlk 15 saatten sonra bayaa zevkli olduğundan bahsediliyor. Zira yan görevleri bayaa iyiymiş. 20 saat oynadıktan sonra tekrar düşünmek fena olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı