DDR5 hazır sistem önerisi

Fenerbahce_1907

Picopat
Daha fazla  
Elimde DDR 4 sistem var satıp güncellemek istiyorum madem yenisini alıyorum DDR 5 olsun ileriye dönük olsun diye düşünüyorum ama bütçem sınırlı. Sanırım DDR 5 olması için anakart ve RAM'lerin DDR 5 olması gerek öyle biliyorum. Sistemim Ryzen 5 5600 g + GTX 1650 dolayısıyla atacağınız her sistem yeterince işimi görür. Tek sıkıntı bütçe ne kadar ucuza çözersem o kadar iyi 23'e de olur. 25'e de 27 yede ne kadar ucuza bulursanız paylaşırsanız sevinirim. PC ile yatıp kalkmıyorum bu bütçe işimi görecektir. DDR 4 almaktansa birkaç bin TL fazla verip DDR 5 almak daha mantıklı olur. Ben 27K'ya buldum daha ucuz öneren olur diye paylaşıyorum bakalım, şimdiden sağ olun.

Ek olarak ekran kartını AMD mi tercih etmek daha mantıklı NVIDIA mı bu bütçelerde hangisi daha iyi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam daha ucuzu elbette bulunur ancak ekran kartının 4060 olması teknoloji bakımından çok avantajlı bilgisayarla yatıp kalkmıyorum dediğinize göre fazla da oyun oynamazsınız sanırsam bundan dolayı 500GB SSD yeterli olacaktır RAM 16 GB olması ileriye dönük değil ancak ileride yanına bir 16 GB daha takviye yapılabilir anakartta bir RAM slotu daha bulunuyor aynı şekilde SSD için de ileride 1TB yapılabilir ancak 500GB'lık yerine alınabilir 1 M.2 SSD slotu var anakartta işlemci kısmında ise Intel'in orta segment i5leri arasında F/P bir işlemci sizi üzmez 1080p de bu PC sizi 3-4 yıl götürür son sorunuz da AMD saf kas gücünde yani DLSS FSR gibi teknolojiler bulunmadan NVIDIA'dan daha üstün ancak NVIDIA DLSS ile beraber farkı kapıyor DLSS olmasa bile NVIDIA 4000 serisi ekran kartları saf kas gücünde sınıfı geçiyor. AMD'nin ekran kartı sektörüne girmesinden beridir kullanıcıların hep çektiği yazılımsal ve driver sorunları NVIDIA'yı AMD'den hep üstün kılıyor: S

Hafta içi 2-3 saat bilgisayar kullanıyorum en fazla bazı günler açmıyorum bile 4060 bile benim için yeterli olur ki DLSS açacağımı düşünmüyorum aynı şekilde FSR falan da açmam saf gücü benim için daha önemli ama dediğim gibi RTX 4060 da benim için yeterli işlemcisi AMD olanı arıyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama planım sadece gerektiğinde oyun oynamak baska bir amacım yok RAM 16 GB SSD 500 GB bana yeter ki zaten ben SSD'yi ne olur ne olmaz diye 1 TB yaparım biraz daha sistem linki gelsin en son kendi bulduğumu eğer kaybetmediysem buraya atacağım diğerleriyle kıyaslar bir sonuca varırız

Hocam daha ucuzu elbette bulunur ancak ekran kartının 4060 olması teknoloji bakımından çok avantajlı bilgisayarla yatıp kalkmıyorum dediğinize göre fazla da oyun oynamazsınız sanırsam bundan dolayı 500GB SSD yeterli olacaktır RAM 16 GB olması ileriye dönük değil ancak ileride yanına bir 16 GB daha takviye yapılabilir anakartta bir RAM slotu daha bulunuyor aynı şekilde SSD için de ileride 1TB yapılabilir ancak 500GB'lık yerine alınabilir 1 M.2 SSD slotu var anakartta işlemci kısmında ise Intel'in orta segment i5leri arasında F/P bir işlemci sizi üzmez 1080p de bu PC sizi 3-4 yıl götürür son sorunuz da AMD saf kas gücünde yani DLSS FSR gibi teknolojiler bulunmadan NVIDIA'dan daha üstün ancak NVIDIA DLSS ile beraber farkı kapıyor DLSS olmasa bile NVIDIA 4000 serisi ekran kartları saf kas gücünde sınıfı geçiyor. AMD'nin ekran kartı sektörüne girmesinden beridir kullanıcıların hep çektiği yazılımsal ve driver sorunları NVIDIA'yı AMD'den hep üstün kılıyor: S

Bir diğer sorum da elimde 1080p MSI MAG 275 F var 27 inc 180 Hz 05 ms bunu değiştirip iki klık bir monitöre geçsem daha iyi performans mı alırım bir sistemin 2 k monitör gerektirip gerektirmediğini nereden anlarım?

Hafta içi 2-3 saat bilgisayar kullanıyorum en fazla bazı günler açmıyorum bile 4060 bile benim için yeterli olur ki DLSS açacağımı düşünmüyorum aynı şekilde FSR falan da açmam saf gücü benim için daha önemli ama dediğim gibi RTX 4060 da benim için yeterli işlemcisi AMD olanı arıyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama planım sadece gerektiğinde oyun oynamak baska bir amacım yok RAM 16 GB SSD 500 GB bana yeter ki zaten ben SSD'yi ne olur ne olmaz diye 1 TB yaparım biraz daha sistem linki gelsin en son kendi bulduğumu eğer kaybetmediysem buraya atacağım diğerleriyle kıyaslar bir sonuca varırız.

Bir diğer sorum da elimde 1080p MSI MAG 275 F var 27 inc 180 Hz 05 ms bunu değiştirip iki klık bir monitöre geçsem daha iyi performans mı alırım bir sistemin 2 k monitör gerektirip gerektirmediğini nereden anlarım?

Hocam daha iyi performans almazsın 4060 1080p oyunculuk için üretilmiş bir kart 4060 Ti 16 GB 2K için üretilmiştir onda da bütçe aşar 2K monitör gerektirip gerektirmediğini de en basit ekran kartından anlarsın 2K oyunculuk için en iyi NVIDIA kartı RTX 4070 Super şu an 5000 serisi hariç o da bütçeyi fazlasıyla aşıyor AMD işlemcili istiyorum demişsin o fiyatlarda 12400F muadili R5 5600 var ikisi de hemen hemen aynı performansı verecektir Intel-NVIDIA AMD-NVIDIA ikisi de güzel kombinasyonlar benim de sana önerim AMD olur. Artı olarak 12400F veya 5600 de 2K için 4060ı besleyemezler bundan dolayı darboğaz oluşabilir size önerim 1080p de rahatınıza bakın sadece VRAM konusunda yetersiz kalıyor 4060 o da günümüzde ki bütün oyunlarda Ultra ayarlarda fazlasıyla iyi performans verebiliyor üzmez sizi.

Hocam daha iyi performans almazsın 4060 1080p oyunculuk için üretilmiş bir kart 4060 Ti 16 GB 2K için üretilmiştir onda da bütçe aşar 2K monitör gerektirip gerektirmediğini de en basit ekran kartından anlarsın 2K oyunculuk için en iyi NVIDIA kartı RTX 4070 Super şu an 5000 serisi hariç o da bütçeyi fazlasıyla aşıyor AMD işlemcili istiyorum demişsin o fiyatlarda 12400F muadili R5 5600 var ikisi de hemen hemen aynı performansı verecektir Intel-NVIDIA AMD-NVIDIA ikisi de güzel kombinasyonlar benim de sana önerim AMD olur.

Benim bulduğum linkte hocam yanlış hatırlamıyorsam işlemci Ryzen 5 5600'den yüksekti yani senin attığın Intel'i geçiyor mu demek bu ? ekran kartı ise RX 7600 olması lazım RTX 4060'a rakip galiba bu da beni üzecek bir kart mı RTX 4060'a göre DLSS FSR acmam zaten ha bide amd-amd sistem nasıl olur üzer mi ?

Hafta içi 2-3 saat bilgisayar kullanıyorum en fazla bazı günler açmıyorum bile 4060 bile benim için yeterli olur ki DLSS açacağımı düşünmüyorum aynı şekilde FSR falan da açmam saf gücü benim için daha önemli ama dediğim gibi RTX 4060 da benim için yeterli işlemcisi AMD olanı arıyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama planım sadece gerektiğinde oyun oynamak baska bir amacım yok RAM 16 GB SSD 500 GB bana yeter ki zaten ben SSD'yi ne olur ne olmaz diye 1 TB yaparım biraz daha sistem linki gelsin en son kendi bulduğumu eğer kaybetmediysem buraya atacağım diğerleriyle kıyaslar bir sonuca varırız.

Benim bulduğum linkte hocam yanlış hatırlamıyorsam işlemci Ryzen 5 5600'den yüksekti yani senin attığın Intel'i geçiyor mu demek bu? Ekran kartı ise RX 7600 olması lazım RTX 4060'a rakip galiba bu da beni üzecek bir kart mı RTX 4060'a göre DLSS FSR acmam zaten ha bir de AMD-AMD sistem nasıl olur üzer mi?

Ryzen 5 5600'den iyi olması güzel haberdir modelini tam bilmediğim için tam bir yorum yapamam ama 5600'den iyiyse haliyle 12400Fden de iyi oluyor ekran kartı da sizi üzmez dediğiniz gibi 4060'ın ve 4060 Ti'ın rakibi 2K oyunculuk da sizi hayal kırıklığına uğratmaz işlemci ekran kartını beslerse ama 2K Ultra ayarlarda pek performans alamazsınız ondan dolayı FSR teknolojisi devreye giriyor kullanmam demişsiniz ondan dolayı yüksek ayarlarda bütün oyunları oynatacaktır AMD-AMD sistem ise elbette sizi üzmez iPhone kulaklık iPhone telefon gibi düşünün birbirlerini tamamlayan iki parça.

Ryzen 5 5600'den iyi olması güzel haberdir modelini tam bilmediğim için tam bir yorum yapamam ama 5600'den iyiyse haliyle 12400FDEn de iyi oluyor ekran kartı da sizi üzmez dediğiniz gibi 4060'ın ve 4060 Ti'ın rakibi 2K oyunculuk da sizi hayal kırıklığına uğratmaz işlemci ekran kartını beslerse ama 2K Ultra ayarlarda pek performans alamazsınız ondan dolayı FSR teknolojisi devreye giriyor kullanmam demişsiniz ondan dolayı yüksek ayarlarda bütün oyunları oynatacaktır AMD-AMD sistem ise elbette sizi üzmez iPhone kulaklık iPhone telefon gibi düşünün birbirlerini tamamlayan iki parça.

Çok sağ olun hocam anladığım kadarıyla benim sabah bulup linki kaydetmediğim sistem sizin önerdiğinizden bir tık daha iyi tebiliyorsun sitesindendi umarım linki bulup buraya atarım 26.900 civarı bir şeydi 4060-4060 Ti arasındaysa kesinlikle onu alırım tabii AMD'nin o ekran kartı serisinde yazılımsal vb bir sıkıntı varsa bu beni korkutur bilmiyorum o yüzden linki bulayım öyle yorumlayalım

Çok sağ olun hocam anladığım kadarıyla benim sabah bulup linki kaydetmediğim sistem sizin önerdiğinizden bir tık daha iyi tebiliyorsun sitesindendi umarım linki bulup buraya atarım 26.900 civarı bir şeydi 4060-4060 Ti arasındaysa kesinlikle onu alırım tabii AMD'nin o ekran kartı serisinde yazılımsal vb bir sıkıntı varsa bu beni korkutur bilmiyorum o yüzden linki bulayım öyle yorumlayalım.

Tamamdır şimdiden hayırlı olsun AMD yazılımsal sorunlarını 7000 serisiyle beraber çok aza indirdi varsa bile şansa denk gelebilir 100 karttan biri falan.

Ryzen 5 5600'den iyi olması güzel haberdir modelini tam bilmediğim için tam bir yorum yapamam ama 5600'den iyiyse haliyle 12400FDEn de iyi oluyor ekran kartı da sizi üzmez dediğiniz gibi 4060'ın ve 4060 Ti'ın rakibi 2K oyunculuk da sizi hayal kırıklığına uğratmaz işlemci ekran kartını beslerse ama 2K Ultra ayarlarda pek performans alamazsınız ondan dolayı FSR teknolojisi devreye giriyor kullanmam demişsiniz ondan dolayı yüksek ayarlarda bütün oyunları oynatacaktır AMD-AMD sistem ise elbette sizi üzmez iPhone kulaklık iPhone telefon gibi düşünün birbirlerini tamamlayan iki parça.

Bir de bendeki monitör 24 inç değil 27 inç ama 2 k bir monitör değil 1080p bu bana sıkıntı yaratır mı 25-30 k arasında alacağım bir DDR 5 sistem eğer 1080p daha iyi oynatıyorsa benim işime gelir ama 2 k da daha iyi performans veriyorsa 2 kya çevirebilirim monitörü veya monitörü 2 k kullanabilmek için ayıracağım sistem bütçem kaç k olmalı ben en fazla 30 k vermeyi düşünürüm o da 4060 Ti falan bulabilirsem mesela 4060 Ti bulduğum taktirde 1080p monitör mü daha çok iş görür 2 k mı merak ediyorum

Tamamdır şimdiden hayırlı olsun AMD yazılımsal sorunlarını 7000 serisiyle beraber çok aza indirdi varsa bile şansa denk gelebilir 100 karttan biri falan.
O zaman linki bulayım bi dk saolun.

Çok sağ olun hocam anladığım kadarıyla benim sabah bulup linki kaydetmediğim sistem sizin önerdiğinizden bir tık daha iyi tebiliyorsun sitesindendi umarım linki bulup buraya atarım 26.900 civarı bir şeydi 4060-4060 Ti arasındaysa kesinlikle onu alırım tabii AMD'nin o ekran kartı serisinde yazılımsal vb bir sıkıntı varsa bu beni korkutur bilmiyorum o yüzden linki bulayım öyle yorumlayalım.

Hocam sanırsam bu sistem sizin söylediğiniz eğer bu ise kaçırmayın 7500F şu anda 12400Fden FE 5600'den de iyi AMD'nin kategorisinde en iyi F/P işlemcisi denebilir tek sorunu fazla ısınıyor stok fanla o da ileride 240 ML sıvı soğutma ile veya sağlam bir kule fan ile çözülebilir.

Bir de bendeki monitör 24 inç değil 27 inç ama 2 k bir monitör değil 1080p bu bana sıkıntı yaratır mı 25-30 k arasında alacağım bir DDR 5 sistem eğer 1080p daha iyi oynatıyorsa benim işime gelir ama 2 k da daha iyi performans veriyorsa 2 kya çevirebilirim monitörü veya monitörü 2 k kullanabilmek için ayıracağım sistem bütçem kaç k olmalı ben en fazla 30 k vermeyi düşünürüm o da 4060 Ti falan bulabilirsem mesela 4060 Ti bulduğum taktirde 1080p monitör mü daha çok iş görür 2 k mı merak ediyorum.

O zaman linki bulayım bir dk sağ olun.

Olay tamamen size kalmış 1080p de daha çok FPS 2K da ise daha iyi bir göz zevki olay tamamen bu aslında 4060 Ti alırsanız 16 GB'lik modelinde 2K tercih ederim 8 GB de iyi performans olmaz ama 2K monitör almak bütçenizi fazla etkilemezse alın hikayeli oyunlarda daha güzel bir göz zevki yaşayacaksınızdır ancak haftada 2-3 saat oynayan birisi için açıkçası 2K gereksiz olur bir de oynayacağınız oyunlara bağlı CS Valorant gibi FPS oyunlarında 2K fazlasıyla saçmalık olur ancak RDR2 God of War TLOU vs. hikayeli oyunlarda 2K daha cazip.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı