DeathAdder Essential'a gazoz döküldü

Makaleler
21
Merhabalar, nazar mı değdi bilmem ama yeni aldığım Razer Mouse'a gazoz döktüm yanlışlıkla. Döküldükten hemen 7-8 saniye içerisinde gücünü kestim ve içine kaçar gazoz için silkeledim bayağı. 5-10 dakika saç kurutma makinesi ile sıcak hava verdim etrafına, sonra annem "getir pirince yatıralım" dedi. Pirince yatırdım, başka yapmam gereken nedir? Çalışır mı? Mouse modeli Razer DeathAdder essential white Edition, bu modelin su sertifikası var mı? Bu arada gazozun şeker miktarı 100 ML için 9 gram, içinde bir yerde yapışkanlık olup beni zorlar mı?

WhatsApp Image 2021-05-30 at 20.45.30.jpeg

Anında gücü kesildiyse bir şey olmaz.

Ama ben senin yerinde olsam içini bir açar, sabunlu su ve yumuşak diş fırçası ile devrelere zarar vermeyecek bir şekilde temizler saç kurutma makinesi ile kurutursunuz canavar gibi çalışır.

Yapış yapış olursa kazıyabilirsiniz. 500-1000-1500 ve 2000'lik su zımparası alın, yapış yapış olan kısma bastırmadan zımparalayabilirsiniz.

Su zımparası olması önemli, eğer tahta zımparası alırsan beter edersin. 1 dakika 500, 1 dakika 1000, 1 dakika 1500 ve 1 dakika 2000'lik zımpara ile geçtiğiniz zaman büyük ihtimalle pürüzsüz bir yüzey elde edersiniz.

şimdi burada su kısa devre yapar demeyin. Eğer düzgün bir şekilde kurutulursa ve emin olunursa iyi bir şekilde kuruduğuna canavar gibi olur. Elde varsa izopropil alkol daha etkili olur. Tiner de olabilir.

Ürünü açmaktan başka çareniz yok. Garantisi olsa bile kullanıcı hatası der yollardı tahminimce.
Bu durumda uğraşmanıza değmez, ki AliExpress'den alınan bir ürün için ürün garantisinin olmasını düşünmeyin. Ben hala açıp dikkatlice temizlemeniz taraftarıyım.
Elimde tiner var, olur mu? Pirinçten çıkarıp deneyip sonra mı yapayım yoksa pirinçten çıkarıp anında mı yapayım?

Elimde tiner var, olur mu? Pirinçten çıkarıp deneyip sonra mı yapayım yoksa pirinçten çıkarıp anında mı yapayım?

İlk başta bir içine aç oksitlenme olup olmadığına bir bak. Eğer oksitlenme yoksa büyük ihtimalle çalışacaktır ama emin olmak için ama bir tiner banyosu yaptır. Yarı yumuşak bir diş fırçası ile devreleri sökmeyecek bir şekilde temizle garanti olsun.
Yapışkanlık için yukarıda belirtmiş olduğum şekilde su zımparası ile halledebilirsin. 500 ile kabasını alıp 1000-1500 ve 2000'lik su zımparası ile cilalayacaksın. Tabii üzerinde olan pürüzlü yapı gidecektir.

Yapış yapış olursa kazıyabilirsiniz. 500-1000-1500 ve 2000'lik su zımparası alın, yapış yapış olan kısma bastırmadan zımparalayabilirsiniz.

Su zımparası olması önemli, eğer tahta zımparası alırsan beter edersin. 1 dakika 500, 1 dakika 1000, 1 dakika 1500 ve 1 dakika 2000'lik zımpara ile geçtiğiniz zaman büyük ihtimalle pürüzsüz bir yüzey elde edersiniz.

1dk bile fazla açıkçası, 30sn boyunca yapsan bunu ve pürüzsüz olduğunu görürsen işin biter.

Mouse'yi tinere sokma. İçinde bulunan devreyi temizle. Dışını üstte belirttiğim şekilde su zımparası ile ıslatarak yap.

Hocam içini açacağım için bence bir şey olmayacaktır. Ne şekilde arama yapıp bulabilirim dediğiniz alkolü? Bir sürü türü var diye biliyorum.
Hocam etil alkol yazsan bulursun. Kolonya da olur. 80 Derece olması çok daha iyi olur. 60 Derece tercih etmem şahsen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı