Debriyaja basmadan geri vitese atmak problem yaratır mı?

hukukçubey

Hectopat
Bir anlık dalgınlık sonucu araç çalışır halde ancak durur vaziyette iken boştan geri vitese attım. İnanılmaz yükseklikte "tak" diye ses geldi. Biraz sürdüm vitesler arasında sorunsuz bir geçiş var. Araç hareket ediyor, geri vitese de geçiyor. Sizce bir sorun olmuş mudur? Olduysa bunu nasıl ve ne kadar sürede anlarım?

Hocam bir takım sorunlar yaşamış olabilir dişliler ama ileride sorun yarayacağını düşünmüyorum. Bu kadar kolay şeyden arızalancak kadar narin olacağını sanmıyorum.

Bir anlık dalgınlık sonucu araç çalışır halde ancak durur vaziyette iken boştan geri vitese attım. İnanılmaz yükseklikte "tak" diye ses geldi. Biraz sürdüm vitesler arasında sorunsuz bir geçiş var. Araç hareket ediyor, geri vitese de geçiyor. Sizce bir sorun olmuş mudur? Olduysa bunu nasıl ve ne kadar sürede anlarım?
Dişliler birbirine sürtmüştür bir kere yapmaktan bir şey olmaz sürekli yapmamaya çalışın.

Dişli birbirine sürtmüştür. Bir kaç kereden bir şey olmaz. Rahatça takılmadan zorlanmadan viteslere geçiyor ve gidiyorsa bir şey kırılmamıştır için rahat olsun. Kırsaydı kalırdın anlardın.

Şanzıman dişlisini kırmış olabilirsin.
Hocam bir takım sorunlar yaşamış olabilir dişliler ama ileride sorun yarayacağını düşünmüyorum. Bu kadar kolay şeyden arızalancak kadar narin olacağını sanmıyorum.
Dişliler birbirine sürtmüştür bir kere yapmaktan bir şey olmaz sürekli yapmamaya çalışın.
Bi kereden bir şey olmaz hocam.
Hepinize çok teşekkür ederim. Sırf denemek için 3-4 kere aracı durdurup kapatıp tekrar çalıştırıp geri vitese attım. Denedim sorunsuz. 15 km yol yaptım 1den 5e kadar tüm viteslere 3 kere geçirdim hareket esnasında yine sessiz sedasız sorunsuz geçiyor. Şimdilik bir sorun yok gibi duruyor.

Araç : Mondeo 2010.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı