Deep web nedir?

İnternette Deep web ile ilgili bir sürü şey gördüm. Araştırmak istedim ama korkuyorum açıkçası. Bayağı pis işlerin döndüğü söyleniyor. Bunlar doğru mu? Aslı, astarı var mı bu işlerin?
İnternetin karanlık yüzü. İnternetin büyük kısmının orası olduğu söylenir. Bana kalırsa dolandırıcıların yuvası olmuş abartı yer.
 
Hocam deep web internet sitelerinin veritabanlarının olduğu kısımdır. Bizim erişimimiz yoktur. Dark web dediğimiz kısım ise Tor Browser ile erişim sağlayabildiğimiz URL olarak farklı bir sistem kullanan ve yasa dışı işlerin bulunduğu tabakadır.
 
Korkulacak bir şey değil aslında en çok bilişim uzmanları kullanıyor. Programlar, yazılımlar, eklentiler ile ilgili bir sürü sistem açığı bulunuyor ve paylaşılıyor. Bunun yanında yasal olmayan olaylarda dönüyor. Bilinçli bir şekilde gezebilirsiniz.
 
Deep web ve Dark web farklı terimlerdir. Çoğunun bildiğinin aksine katmanlar yoktur. Yok marianaymış, yok oymuş, hepsi hikaye.
Deep Web'de phising siteler çok var. Bu yüzden girdiğiniz yerlere dikkat etmelisiniz. En basitinden DDG bile Tor için arama motoru yapmış.
 
Hocam deep web internet sitelerinin veritabanlarının olduğu kısımdır. Bizim erişimimiz yoktur. Dark web dediğimiz kısım ise Tor Browser ile erişim sağlayabildiğimiz URL olarak farklı bir sistem kullanan ve yay dışı işlerin bulunduğu tabakadır.
Sadece veritabanı değil, en basitinden bir fotoğraf ile olabilir. Eğer site sahibi bu fotoğrafın arama motorları üzerinde index almamasını sağlayacak kod ekler ise o görsel deep web olur.
Sadece Tor Browser ile değil bir çok tarayıcı ile bağlanabilirsiniz.

Büyük ihtimalle profilinize yazdığınız yaz doğru değil, değil mi?
 
Çok paranoyaklaşmaya gerek yok, ben zamanında çok korkardım araştırdıkça korkum geçti ve girdim. Tor Browser kurup içeri girmen yeterli. Evet göreceklerin seni şok edecek ama diğer bir yandan bazı insanların ne kadar kötü olabileceklerini, para için neler yapabileceklerini ve nasıl ruh hastalarının olduğunu göreceksin ve bu da insan ilişkileri adına senin hayatında olumlu değişiklikler yapabilir (Kime güveneceğin, kiminle arkadaş olacağın vb.)
 
Bizim standart tarayıcılarla eriştiğimiz siteler internetin yaklaşık yüzde birini oluşturur. Yüzde doksan dokuzluk kısımsa Deep Web'dir. Thor gibi özel uygulama ve tarayıcılarla erişilebilir. İnternetin underground'ıdır. Silah satımı (tam otomatik), uyuşturucu satışı, insan eti satışı gibi ciddi illegal işlerin olduğu katmanların yanı sıra, yaptığınız basit bir hatayla birçok kişisel bilginizi çalabilecek korsanlar ve bu bilgilerin paylaşıldığı siteler de mevcuttur.
 

Geri
Yukarı