Deepin Linux + Kali Linux araçları nasıldır?

JX 200

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Technopc Laptop
Windows 11 LTSC
Intel I7 11390H
Intel Iris XE Graphics 512 MB
16 GB RAM DDR 4
Selamlar ben Kali Linux'a geçmiştim, ondan önce de 2 gün Zorin OS kullandım. Zorin OS'u pek sevmesem de (terminalini vb.) Kali Linux'u sevdim ama çok hata alıyordum. Her tool çalıştırmaya kalkıştığımda hata, kernel hataları, işletim sistemi özel hata aldım ve bana özelleştirme açısından çok dar geldi ve ben de Debian tabanlı Deepin kurmaya karar verdim. İçine Kali Linux, Arch Linux araçları eklenir mi? Toollar güzel çalışır mı? Yeni başladığım bu Linux yolculuğunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: Windows 11 ile dualboot yapılacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, Kali Linux'un en temel farkı o araçların içinde yüklü geliyor olması, yani bütün araçlar aynı şekilde başka bir Debian tabanlı distroya da kurulabilir ve sorunsuz çalışır.

deepin linux topluluğu tarafından linux olarak kabul edilmemektedir.

Çok bilgim ve tecrübem olmamasına rağmen, debian depolarında bulunan veya yeniden derleme yoluyla istediğiniz arch araçlarını debian tabanlı dağıtımlarda kullanabilirsiniz.

Selamlar ben Kali Linux'a geçmiştim, ondan önce de 2 gün Zorin OS kullandım. Zorin OS'u pek sevmesem de (terminalini vb.) Kali Linux'u sevdim ama çok hata alıyordum. Her tool çalıştırmaya kalkıştığımda hata, kernel hataları, işletim sistemi özel hata aldım ve bana özelleştirme açısından çok dar geldi ve ben de Debian tabanlı Deepin kurmaya karar verdim. İçine Kali Linux, Arch Linux araçları eklenir mi? Toollar güzel çalışır mı? Yeni başladığım bu Linux yolculuğunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: Windows 11 ile dualboot yapılacak.
Deepin ciddili kullanılacak bir işletim sistemi değil arayüzünü överiz maksimum. Debian 13 Trixie veya Ubuntu kullan.

Deepin ciddili kullanılacak bir işletim sistemi değil arayüzünü överiz maksimum. Debian 13 trixie veya Ubuntu kullan.

Hocam arayüzü güzel diye Deepin geçiyorum zaten Kali'de aldığım hataları burada saymam mümkün değil Kali rolling yüzündendi çoğu bu yüzden Deepin'den devam etmek istedim arayüzü güzel diye sevmesem kullanabileceğim bir sürü dağıtım var zaten.

Deepin Linux topluluğu tarafından Linux olarak kabul edilmemektedir.

Çok bilgim ve tecrübem olmamasına rağmen, Debian depolarında bulunan veya yeniden derleme yoluyla istediğiniz Arch araçlarını Debian tabanlı dağıtımlarda kullanabilirsiniz.

Hocam ne alakası var Android'i de Linux olarak kabul etmeyelim o zaman Debian tabanlı daha ne olsun.

Hocam arayüzü güzel diye Deepin geçiyorum zaten Kali'de aldığım hataları burada saymam mümkün değil Kali rolling yüzündendi çoğu bu yüzden Deepin'den devam etmek istedim arayüzü güzel diye sevmesem kullanabileceğim bir sürü dağıtım var zaten.

Hocam ne alakası var Android'i de Linux olarak kabul etmeyelim o zaman Debian tabanlı daha ne olsun.
Eğer verilerim saçma sapan kişilerin elinde oraya buraya satılsın diyorsanız kullanabilirsiniz tabi. Deepinin linux camiasında dislanmasi diğer distrolara b*k atılması gibi değil ciddili verileri tehlikeye atıyor.

Eğer verilerim saçma sapan kişilerin elinde oraya buraya satılsın diyorsanız kullanabilirsiniz tabii. Deepin'in Linux camiasında dislanmasi diğer distrolara b*k atılması gibi değil ciddili verileri tehlikeye atıyor.

O zaman bende Debian kurup Deepin'i üzerine atarım diğer servisleride iptal eder keyfime bakarım hani bilgilendirdiğiniz için sağ olun ama böyle bir öneridede bulunabilirdiniz teşekkürler.

Alakası var.. kaynak kod ve uygulama tarafında çok eleştiri aldı. Geçmişte izinsiz telemetri alması vs linux kural ve mantığına aykırı işlerin olması; tercih sizin.

Deepin ciddi güvenlik açıkları ifşa edilmiş Çin merkezli bir dağıtımdır. Siber güvenlik tool'ları kullanmak için en son tercih edilecek dağıtım olabilir. Düz debian tavsiye ederim.

Deepin ciddi güvenlik açıkları ifşa edilmiş Çin merkezli bir dağıtımdır. Siber güvenlik Tool'ları kullanmak için en son tercih edilecek dağıtım olabilir. Düz Debian tavsiye ederim.

Sonradan Deepin arayüzü kursam bir şey fark etmiyor değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı