DeepWeb nedir?

Yani aslında benim gitmek istediğim seviyler, o seviyeler. Açık açık söyleyeyim burada, pis işler görmek istiyorum. Neden? Nedeni yok, sadece merak ediyorum.
Güvenlik konusunda da yeterince önlem aldığımı düşünüyorum.
Seviye yok. Pis islerin oldugu bir site ile pis olmayan islerin oldugu bir siteye ya da ayni ag uzerindeki herhangi bir siteye girmeniz arasinda ekstra konfigurasyon islemi gerekmiyor, fazladan bir zorluk yok, teknik olarak da hicbir farklilik yok.
 
Hocam anlatamadım sanırım. Dark web diye bir yer yok. Hepsi dark web olarak adlandırılan bu birbirinden farklı ağların zaten kendi isimleri var (Tor, I2P, Lokinet, GNUnet, Freenet, Zeronet hatta YaCy bile bu sinifa girebilir) tek bir terimde ve üstelik 'karanlık' terimiyle adlandırılması saçmalık. Televizyonda aslında yararlı olan oyunlar için şöyle zararlı, böyle kötü örnek oluyor haberlerini görünce nasıl tepki gösteriyorsak bu muhteşem teknolojiler için de 'karanlık' terimini bence kullanmamalıyız.

Sorunuzun cevabı: Tor ağına Tor tarayıcısı ile erişmeniz mümkün, hatta Tor tarayıcısı kullanmadan erişmeniz de mümkün çünkü neticede Tor tıpkı internet gibi bir ağdır. Benzer diğer anonim ağların kendi tarayıcıları yok, o ağlara yazılımları ile bağlanıyorsunuz ve ağa dahil olmuş oluyorsunuz.
Şimdi anladım hocam teşekkürler.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok iyi anlatılmış.
 
Nasıl abartmaya gerek yok?
Aslinda yaptigini soyledigi 'onlemlere' de gerek yok. Tor aginin ve tarayicisinin kullaniciyi cok guvensiz ya da cok guvenli kilacak bir yapisi yok. Her ne kadar havali gorunse de gozumuzde buyutmemizi gerektiren bir sey kesinlikle yok. :)

"Tor ağı ya da tarayıcısı, 'aşırı güvenli' ya da 'çok tehlikeli' değildir. Kabaca, anonimlik için yapılandırılmış bir ağ ve bir tarayıcıdır." Alinti: Tor Ağı Hakkında Yanlış Bilinenler
 

Yeni konular

Geri
Yukarı