Definasyona nasıl başlanır?

BMR, günlük harcadığınız kaloriyi göstermez. Eğer sadece oda sıcaklığındaki bir odada hiçbir şey yapmadan sadece yatıyor olsanız harcayacağınız kaloriyi söyler. Sadece hayatta kalmak için harcadığınız enerji yani.

1 gram protein 4 kalori yapar. 150 gram alırsanız 600 kalori almış olursunuz. Ki, proteinleri sindirmek için de diğer besinlere göre daha fazla enerji harcarız. Merak etmeyin, 200 gram protein alıp geri kalan 1900 kalorinin tamamını yağ olarak alsanız bile yağlanmazsınız, kalp ve organ sağlığı ayrı bir şey tabii. Vücudumuzun ana enerji kaynağı karbonhidratlardır. 350-400 gram karbonhidrat, 150-200 gram protein alıp geri kalanını yağ olarak alabilirsiniz.
Hocam bir konuya değinmek istiyorum. Verdiğiniz verilere katılıyorum ancak bu adam saf protein zincirini yiyip 600 kalori almayacak. 150gr protein ihtiyacını karşılamak için farz edelim ki tavuk göğsü yiyecek. Yaklaşık olarak düz hesap olması için 100gr tavuk göğsünde de 30gr protein var dersek 500gr yemesi gerekiyor. Eğer ki 150x4 diyerek bir kalori hesabı yaparsa yanlış olur. 500xtavukgöğsü kcal demesi gerekiyor. Bu da yaklaşık 800 kalori eder.

Tamamdır hocam teşekkürler.
Definasyon makalemi sonunda yazdım, bakabilirsin. (Onaylanmasını beklemen gerekebilir.)

Definasyon makalemi sonunda yazdım, bakabilirsin. (onaylanmasını beklemen gerekebilir.)

Hocam bir sorum olacaktı ben şu an 88.5 civarı bir kilodayım hoca definasyona gir diyor ama ben zargana kalmaktan tırsıyorum vücut analize göre kas ve kemik toplamım 73.3 vücudumda 13.4 kg yağ var 5-6 kilo yağdan versem çok küçülür müyüm yoksa 95 100 kiloya kadar bulka devam mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı