Değişime gönderilen monitör iade edildi

İadeyi reddetmem için çok fırsat vermediler bana kurstaydim mesajida çok geç gördüm
Ürünüzün İncehesap'ta iade süreci sonuclandirildi. İade islemlerinizin tamamlanarak ödemenizin, kartiniza yansima süresi (kredi karti 5/ banka karti 7 is günü icinde) farklilik göstermektedir.
Ben bunun bir süresi olduğunu hiç duymadım. En kötü aramaları gerekirdi. Sonuçta senden bir cevap almamışlar. THH tarafından yüksek ihtimal lehinize sonuç çıkar. Şuanda başvuru yapsanız hiçbir şey kaybetmezsiniz. Ümit kalmamalık bir durum yok. THH sonucunu uygulamazlarsa mahkemeye verirsiniz. Mahkeme denildiğinde gözünüz korkmasın. Avukat vs. bir durum yok. Onların verdiği A4 kağıdını bilgilerle dolduruyorsunuz. Cebinizden de 1-1.5K arası mahkeme parası çıkar. Onu da zaten 1-2 hafta içerisinde geri alıyorsunuz. Uğraşıp uğraşmamak size kalmış bir durum.

Hiç fark etmez zamanının olmaması veya cevap verememen, cevap vermemen onay vermek demek olmuyor.

Fazla uğramanı gerektirecek bir şey değil, THH'ye dosya açtıktan sonra arka planda senin bir şey yapmanı gerektirmeden ilerleyecek bir süreç. Sadece 20 dk'nı alacak bir hazırlık süreci var, bu yüzden başvurunu yapmanı öneririm. Üstelik karar çıktığında %100 lehine olacağından belki de senin maddi şekilde alabileceğinden çok daha yüksek tutarda bir monitörü ücretsiz(iade ettikleri tutar karşılığında) vermek zorunda kalacaklar.

Dilekçene yazman gereken şeyler şunlar, iade edilen tutarın onayın olmamasına ve değişim istemene rağmen yapıldığını, satışını devam ettikleri bir üst model monitörlerin olduğunu (satış sayfalarının ekran görüntülerini ekleyerek) ve bu nedenle 6502 sayılu kanuna aykırı senin yerine kullanılan seçimlik hakkında iade edilen tutarın karşılığında bu ürünlerle veya farklı en yakın bir üst model bir muadili ile değişiminin yapılmasını arz etmen gerekiyor. ChatGPT'den bu konuda yazım için yardım alabilirsin (referans gösterdikleri kanunları kontrol etmeden olduğu gibi yazmamaya çalış)

İncehesapa son kez yazdim bir umutla ama.

1760706138591.png

Yanitini aldim iade isleminin tamamlanmasi bir sorun yaratir mi THH'de.

Ben bunun bir süresi olduğunu hiç duymadım. En kötü aramaları gerekirdi. Sonuçta senden bir cevap almamışlar. THH tarafından yüksek ihtimal lehinize sonuç çıkar. Şu anda başvuru yapsanız hiçbir şey kaybetmezsiniz. Ümit kalmamalık bir durum yok. THH sonucunu uygulamazlarsa mahkemeye verirsiniz. Mahkeme denildiğinde gözünüz korkmasın. Avukat vs. bir durum yok. Onların verdiği A4 kağıdını bilgilerle dolduruyorsunuz. Cebinizden de 1-1.5k arası mahkeme parası çıkar. Onu da zaten 1-2 hafta içerisinde geri alıyorsunuz. Uğraşıp uğraşmamak size kalmış bir durum.

Anladim.

İncehesapa son kez yazdim bir umutla ama.

Eki Görüntüle 2589215

Yanitini aldim iade isleminin tamamlanmasi bir sorun yaratir mi THH'de.

Anladim.
Onayınız olmadığını ispat edebileceğiniz mesajların ekran görüntüleri olduğu sürece yaptıkları iade işlemi onaysız sizin yerinize kullanılan seçimlik hak olarak görünür. Bu konuda kesinlikle seçimlik hakların belirtildiği 5602 sayılı kanun ve garanti belgesi yönetmeliği içerisindeki maddeleri dosyanıza eklemeniz gerekiyor. Zaten buralardaki maddeleri okuduğunuzda özellikle sizin yerinize seçimlik hakkın kullanılamadığı yazısı geçiyor olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı