Deprem anında ne yapılmalı?

Gece ben de depreme yakalandım beşik gibi sallandık yapabilecegim en iyi şeyi yaptim sanirim kendimi direkt yere atarak yatak ile kıyafet dolabinin arasina geçtim cenin pozisyonu aldım ardından depremin bitmesini bekledim. O anda çıkmaya çalışsak çıkamayacağız apartmandaysak depremin bitmesini mutlaka beklemeliyiz müstakil evse kaçıp kurtarın kendinizi. Hala da eve giremiyoruz ikinci defa girişimizde yine deprem oldu öğle saatinde birde merkeze yakınız. Allah yardım etsin herkese.

Eviniz 2 katlı ise 2. katta bile olsanız merdivenlere yönelmek depremin şiddetine göre değişken fakat yapılabilir bir hareket.

Eğer binanız çok katlıysa sallantı bitmeden asla yönelmeyin merdivenlere, sallantı bitene kadar Çök-Kapan-Tutun uygulayın sonra Yallah merdivenlere veya başka bir yolla kendinizi dışarı ulaştırın.

Zemin katındaysanız yakınınızda bulunuyorsa deprem çantası ve telefonunuzu yanınıza alıp hemen evden uzamak gerek.(Eğer binanız çok katlıysa yine tehlikeli bir hareket.)

Sallantı durunca en az bi yarım saat falan bekleyip öyle eve girmek gerek kendi kendine yıkılıp yıkılmayacağı, hasarlı olup olmadığı belli olsun diye.

Hatam varsa düzeltin, mesajımı düzenleyeyim :)

Ben olsam büyük bir depremde evimiz 1. katta olduğu kedimi ve bilgisayarımı alıp hızlıca dışarı çıkardım. Umarım yaşamak nasip olmaz

Dayanıklı binalara geçiş yapın! Eğer eviniz eski ise bırakın artık, göz göre göre eski binaların tuz la buz olduğunu gördük. Deprem için uygun evlere geçin. En mantıklı çözüm bu.

Dayanıklı binalara geçiş yapın! Eğer eviniz eski ise bırakın artık, göz göre göre eski binaların tuz la buz olduğunu gördük. Deprem için uygun evlere geçin. En mantıklı çözüm bu.
Para ?

Ben de şunu sorayım: Bizim oturduğumuz apartman sağlam bir yer değil. Eğer şiddetli İstanbul depremi olursa muhtelemen dayanamayabilir.2.katta oturuyorum. Deprem anında direk merdivenlerden aşağıya gene de koşmalı mıyım?

Yok hocam ev yeni ve dayanıklı sanırım. Sanırım diyorum çünkü bilgim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı