Deprem anında ne yapılmalı?

Ben de şunu sorayım: Bizim oturduğumuz apartman sağlam bir yer değil. Eğer şiddetli İstanbul depremi olursa muhtelemen dayanamayabilir.2.katta oturuyorum. Deprem anında direk merdivenlerden aşağıya gene de koşmalı mıyım?
Ben olsam böyle bir durumda bulduğum zamanı sağlam bir nesnenin yanına geçmek için kullanırım.

Ben de şunu sorayım: Bizim oturduğumuz apartman sağlam bir yer değil. Eğer şiddetli İstanbul depremi olursa muhtelemen dayanamayabilir.2.katta oturuyorum. Deprem anında direk merdivenlerden aşağıya gene de koşmalı mıyım?
Dostum hızına güveniyorsan bence direkt koş. Özellikle eski binaysa.

Hocam sabahtan beri tonla video gördüm,izledim.Binalar tuzla buz oluyor,ardı ardına çöküyorlar.Bina yıkılırsa çök-kapan gene de işe yarar mı bunu merak ediyorum.
Bu hareketin olayı binalarda yıkılma sonrası kalan üçgen bölgelere sığmak diye biliyorum. Koşmak da denenebilir ama 2. kattan inebilir misiniz?

Yapılacak pek bir şey yok o an 10, 15 saniyeniz olacak giriş katta oturuyorsan direk aç kapıyı sokağa çık apartmandan çıkma şansın yoksa yaşam üçgenine geç bu durumda odanızın içinde deprem çantası bulundurmanızı öneririm o çantayıda kafanıza koyabilirsiniz kafanızı korur apartman yıkılmazsa şanslısınız demektir yıkılırsa sizin için akıl sağlığınızı korumanızın gerektiği bir durum başlayacaktır. (telefonunuzdan acil durum numaralarını arasanızda sizinle birlikte yüz binlerce kişide arıyor olacaktır kurtarılma sırası size gelene kadar... en iyi tavsiyem deprem riskinin en az olduğu bir ilde yaşayın.)

Yeni konular

Geri
Yukarı