Deprem "Geliyorum" Diyor!

Üstelik İstanbul kalabalık bir şehir. Milyonlarca sığınmacı var. Olası bir depremde herkes sokaklara dökülecek yollar kapanacak. Arama kurtarma ekipleri enkazlara ve yaralılara zamanında veya belki de günlerce ulaşamayacak. Bizim kalabalığımız yetmiyor gibi bir de onların yarattığı sıkıntıyı çekeceğiz.

Gölcük depremi gibi olacak. Tek farkı arama kurtarma biraz daha gelişti. Ev insan araba sayısı arttı. Korkudan izdihamlar araç kazaları olma ihtimalide yüksek. Konu derinleştikçe durum ciddileşiyor. Bizim yapabileceğimiz en büyük şey deprem anında panik yapmadan deprem hareketini yapmak.

Bilimsel araştırmalara, bilim insanına değer verilse, dikkate alınsa ve ona uygun adımlar atılsa memleket cennet olurdu.
Ta Fransa'dan Jeofizikçi Profesör Xavier Le Pichon bile birkaç gün önce 7.5 şiddetinde deprem olacak dedi o bölge için. Aynı kişi Hatay için de "20-22 Şubat'ta büyük bir deprem olacak. 22'sine kalırsa bu artçı zirve boyutta olur" dedi.
20 Şubat'ta iyi ki oldu diye düşünüyoruz artık. "En azından 6.4 ile atlattık" diyebiliriz.

Adam şimdi de "Marmara’da 7.6 üzerinde tek bir depremin olacağını düşünüyorum" diyor. :(

Elazığ depremini yaşamış ve bu konuda araştırma yapmış biri olarak son zamanlarda doğu tarafındaki Elazığ-Malatya-Adıyaman-Maraş Pazarcık civarında 7 şiddetinde bir deprem bekleniyor. Beklenmesinin sebebi ise son zamanlarda deprem sayısının artması yani kısacası büyük deprem öncesi sarsıntıların fazlalaşması. Depremin Malatya civarında olması bekleniyor. Bu deprem olursa bile bir sürü ev yıkılır. Çünkü depremin olacağı yerler genellikle kırsal alanlar ve kırsal alanlardaki evler genellikle kerpiç ile yapılmış. İstanbul'a gelirsek İstanbul'da oluşabilecek deprem sonucunda 10 binlerce kişi ölecek. Arama kurtarma enkazlara yetişemeyecek. Bunun nedeni ise Elazığ'da 2-3 ev yıkıldı çalışmalar günlerce sürdü. Trafik sıkıntısı fazlaca artacak. Ev kiraları daha da fazla olacak insanlar ya İstanbul'dan göç edecek ya da haftalarca çadırlarda yaşayacak. Eğitim vb. faaliyetler haftalarca belki de aylarca aksayacak. Daha fazlasını yazarım fakat çok üşendim. Kısacası en erken zamanda kentsel dönüşüm ve de uygun fiyatlı TOKİ'lerin yapılması lazım ve hükümet yetkilileri devletimizi çok seviyorsa bu olaydan sonra ekonominin batışını izlemek istemiyorlarsa önlemler alınmalı.
İşte bunu vatandaşlar görüyor ama devleti yönetenler görmezden geliyor.
İstanbul depremi için tedbir olarak elleri cebinde ıslık çalıyorlar, dalgasız denizde herkes kaptandır.

Şerbetli bu, ermiş ermiş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada, Lapsekili Tayfur'un mekanı cennet olsun.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı