Deprem için yeterli önlem alınmış mıydı?

6Miller8

Decapat
Katılım
1 Eylül 2022
Mesajlar
4.227
Makaleler
1
Çözümler
24
Öncelikle selam. Bugün Türkiye'de iki deprem yaşandı ayrıca artçı depremler de yaşandı. Peki sizce gerekli önlemler alınmış mıydı? 2 yıl önce prof. Dr. Naci görür bu depremi tahmin etmişti. Hatta valilikleri bile uyardığını söylüyor. Sizce dediğini dikkate almışlar mıdır?
Bence hiç alınmadı. Şu an bile milletimiz açgözlülük peşinde. Battaniyelere yorganlara depremzedelerin ihtiyacı olan her şeye hemen hemen zam yaptılar. Bu insanlar kendi türünü veya insanlığını düşünmüyorlarsa ne düşünüyor? Hatta depremzedelerle alay edenler bile var. Bu konular hakkındaki düşüncelerinizi merak ettiğim için bu konuyu açtım. Ayrıca gönüllü olarak depremzedelere yardım edenlere teşekkür etmek istiyorum.
 
Düşünmekle olmaz. Bağımsız ve güvenilir kaynaktan deprem risk raporu alınır veya varsa bakılır öyle olup olmadığı belli olur lakin memleketteki konutların %90 civarı müteahhitler tarafından ver arsayı al iki daire benzeri şekillerde koordine edildiği ve rantı çok olduğu için dayanıksız yapılar oluyor (yeni dahi olsa) zaten genç oluşumlu değil 4.jeolojik zamanda oluşmuş ülke gibi yaşıyoruz.
%100 alınmamıştı. Daha önce de hiç alınmadı. Alınması için halkın bir talebi yahut sonrasında hesap sorma gibi bir girişimi de olmadı. Hatta bizzat bildiğim ve yıllar sonra haberi olan bir olayı da sizle paylaşayım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı