Deprem için yeterli önlem alınmış mıydı?

Uygun olmayan arazilere, uygun olmayan kişiler tarafından yapılan yapılar; halkın yeterince bilinçlendirilmemesi, şehircilik ve toplanma alanlarının kısıtlı olması benim kısa bir süre düşünerek ortaya koyabileceğim unsurlar. Afetle mücadelenin ülkemizde önemli bir yeri var fakat bu konunun üzerine pek düşülmüyor.
 
Arkadaşlar bu depremin olacağı 3 şubatta yabancı bir deprem uzmanı tarafından bildirilmişti ne hikmetse ülke yetkilileri bunu bizlere söylemedi.
 

Dosya Ekleri

  • 5346464.png
    5346464.png
    438,6 KB · Görüntüleme: 34
Depremler bir mühendislik imtihanıdır ve Türkiye bu imtihanı hiçbir zaman kazanamadı. Görünen o ki kazanmak için de herhangi bir çabamız yok zaten. Burası Türkiye, burada hayat pahalı; insan ucuz.
 
Daha çok para verip depreme dayanıklı binalar yapacaklarına hep malzemeden kısıyorlar çünkü insan hayatı paradan daha değerli.
 
Arkadaşlar bu depremin olacağı 3 şubatta yabancı bir deprem uzmanı tarafından bildirilmişti ne hikmetse ülke yetkilileri bunu bizlere söylemedi.
Naci Görür defalarca televizyonlarda söyledi Malatya-Bingöl arası ve Kahramanmaraş'ta çok büyük depremler geliyor diye. Daha önce Gölcük depremi de söylendi, İzmir'de olan ve asıl bundan sonra olması beklenen depremler söylendi, Tekirdağ için uyarı yapıldı, İstanbul depremi olacak deniliyor peki bunu umursayan var mı?

Bu depremlerin hepsini göreceğiz kendi hayat süremizde. İzmir'de beklenen asıl depremde benim de sağ çıkacağım belli değil. Belki ben ve benim gibi bunu okuyacak bir sürü kişi hızla o ölüme doğru gidiyor, kim umursuyor?
 
Hiç merak etmeyin, Gölcük depreminde olduğu gibi bir kaç müteahhiti günah keçisi ilan edip ardından bunları bir kaç yıl yatırırlar, olay kapanır gider. 3 ay sonra kimse hatırlamaz bile.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı