Depremden Çok Korkuyorum

296822

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
19
Son zamanlarda evde karıncalar var. Fay hattı çatırdadığı için geliyor diyorlar. Ben depremden çok korkuyorum. Bu korkumu nasıl yenebilirim? Bu iddialar doğru mu? İstanbul' da fay hattı geçmediği için deprem denizde olursa buraya gelene kadar depremin şiddeti azalır mı?

Son zamanlarda evde karıncalar var. Fay hattı çatırdadığı için geliyor diyorlar. Ben depremden çok korkuyorum. Bu korkumu nasıl yenebilirim? Bu iddialar doğru mu? İstanbul' da fay hattı geçmediği için deprem denizde olursa buraya gelene kadar depremin şiddeti azalır mı?
Depremin büyük olacağı söyleniyor ama 6'lık bir depremde olabilir. Siz almanız gereken önlemleri alın yeter.

Bizim eve de karıncalar dolmuştu, her yerden çıkıyorlardı. Fakat birşey olmadı. (Bu olay 2-3 yıl önce yaşandı.) Canınızı sıkmayın. Tedbir alın. Bu sene mecbur sallanacağız. 😄

Evin sağlamsa korkmana gerek yok. Değil ise plan yap, sallantı anında ne yapacağım? Nereye çökeceğim? Nereler tehlikeli? Bunları iyice araştır. Deprem çantası hazırla ve yatmadan önce yatağının yanına koy. Eğer mümkünse ailenle aynı odada uyu. Anca beraber kanca beraber.

İddialar doğru değil. Karınca her evde olur. Bizim evde de var. Fay hattı çatırdadığı için gelmiyorlar. Yemek için geliyorlar. Çoğunlukla da şeker için gelirler. :D Şekeri çok seviyorlar.

Korkunuzu yenmek için siz elinizden gelen önlemleri alın yeterli. Deprem eninde sonunda olacak. Doğal bir olay. Sürekli bunun korkusuyla yaşamak yersiz.

Evin sağlamsa korkmana gerek yok. Değil ise plan yap, sallantı anında ne yapacağım? Nereye çökeceğim? Nereler tehlikeli? Bunları iyice araştır. Deprem çantası hazırla ve yatmadan önce yatağının yanına koy. Eğer mümkünse ailenle aynı odada uyu. Anca beraber kanca beraber.
Evi yapan kişi sağlam diyor. 1999 Depremi ve Düzce Depremi' nde çatlağı yokmuş.

Son zamanlarda evde karıncalar var. Fay hattı çatırdadığı için geliyor diyorlar.
Bence tamamen uydurma. Neredeyse 16-17 yıldır çatı katında oturmama rağmen karıncalar sürekli varlar.

Her evde varla ama genelde yiyecek kalıntısı fazla olduğu zaman çok sık görünür oluyorlar.

Size tavsiye günlük çamaşır suyu ile zemini silin. 15-20 gün sonra gelmemeye başlıyorlar.

Korkunuzu yenmek için deprem çantası, toplanma alını vb. gibi ufak tefek önemleri alıp yüreğinize su serpin.

İstanbul'un büyük kısmı 1. dereceden deprem bölgesi ve deprem olursa taş üstüne taş, baş üstüne baş kalmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı