Depremi HAARP mı yaptı?

Yüzlerce atom bombası gücünde olan depremlere, bunların yapay olduğunu söylemek cehalettir. Bu kadar gücü nasıl yerin altına aktaracaksın habersiz şekilde akıl var mantık var ya. Hade yerin altına attın KAF ve DAF faylarını nasıl tutturacaksınız hiç mi düşünmüyorsunuz. Elin Amerikalısı ABD'den pasifikten füze atıyor yerin altından direkt uçak rotası gibi geliyor sanıyor bunlar herhalde. Böyle bir saçmalık olamaz. Dünya'nın bir sürü yerinde deprem oluyor nedense burada oldu mu hemen komplo teorileri HAARP falan yapıyormuş.

Benim videoyu izlemeye ihtiyacım. YT karşısına çıkan her saçmalığa inanan kişiler önce HAARP hakkında bilgisi olsun.
Bu depremlerin zaten yapay olduğunu söyleyen yok. Eğer videoyu izleseydin ne dediğimi azıcıkta olsa anlardın.
YouTube karşısında çıkan saçmalıkları izlemem diyorsunda biz daha ana rahminde iken adamlar bu belgeselleri çekiyorlardı.

Son düzenleme:
Hayır. Bu söylentileri kimler ortaya atıyor. Anlamak güç. Asfalt ortadan ikiye ayrılmış. Bu şekilde gelen bir deprem de hangi bina ayakta durabilir. Biraz gerçekçi olmak lazım. Bizim insanımız çok iyi bina yapıyor demiyorum. Depremin şiddeti de bina yıkacak derece de yüksek.

Deprem için güneş ve ay hizasına bakarak anlayabilirsin. Eğer dünya ya da diğer ikiliyi oynatabiliyorsan, evet haarp var. Bu haarp ile dünyayı bile yıkarsın. Böyle gücü kontrol etmek imkansız.

Şunu anladım, cahil mantığıyla her şey mümkündür.
Cahil insan enerjinin ne olduğunu, madde enerji ilişkisini bilmez ama komplo teorilerine balıklama atlar. Yok efendim haarp iyonosfere sinyal gönderiyormuş o sinyal iyonosferden yerin altına iletiliyormuş, resmen dalga geçmiş bunu uyduran adam, buna inananlar da iyonosferin hatta iyonun ne olduğunu bilmez ama utanmadan haarp yaptı depremi diyebilir çünkü cahile her şey serbest.

biz daha ana rahminden iken bu belgeselleri çekiyorlardı.
Düz dünya videoları da çekiliyor, Youtube'da her ağzı olan video çekiyor diye gerçek olmuyor.

Bu depremlerin zaten yapay olduğunu söyleyen yok.
Bugün kü teknolojisiyle mümkünatı yok deprem yaratmanın. Yukarıdaki soruma cevap ver bakalım fay hattını nasıl tutturacaksın? O enerjiyi nasıl bulacaksın yüzlerce atoma eş değer olan bir enerjiden bahsediyoruz. ABD pasifikten yer altında taa Anadolu'ya kadar etki edecek ve üzerine üstlük yerin yüzlerce km altında olan fay hatlarını nasıl deşecek buraya kadar ve nasıl başka fay patlatmadan bir yeri tek patlatacak. Bu saçmalıkları ortaya atarken iyice düşünün. HAARP nedir onu da araştırın.

Biraz gerçekçi olmak lazım. Bizim insanımız çok iyi bina yapıyor demiyorum. Depremin şiddeti de bina yıkacak derece de yüksek.
Dünyada çok çok daha şiddetli depremler oluyor. Depremin şiddeti bina yıkacak güçte değil, ihmal ve gerekli yapı denetimi olmadığı için bu kadar büyük yıkım oldu. Depreme dayanıklı bina yapılsaydı asla yıkılmayacaktı. Burada tsunami gibi diğer yerlerde gibi baş belası faktörlerde yok.

Olmaz öyle şey, küçücük bir makine nasıl deprem üretebilir diyenler şu videoyu izlemeliler:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet, bilim adamlarının dedikleri dinlenmeli ama sadece onların söylediği şeyi körü körüne savunmak yerine, kendi beynimizi kullanarak her şeyi araştırıp sorgulamamız gerektiğine inanıyorum.

Bu videoyu izledikten sonra hiç araştırma yaptınız mı? Hatta hiç videonun sonunu dinlediniz mi? Bence bunların ikisini de yapmadınız. Neden mi? Çünkü bilimdeki bir şeyin sorgulanmasını isteyen birisi, onla ilgili farklı bir bilimsel veriye ulaştığı zaman hemen kullanır, gerisini araştırmaz.

İlk öncelikle videoda konuşan kişinin jeolojiyle bir alakası yok. Elektronik mühendisliği mezunu ve ana mesleği de radyoculuk üzerine. Jeolojiyle ilgili bir eğitimi bulunamayan birinin komplo teorisine yaptığı yorumu, dünyanın en önde gelen jeologlarının dediklerine tercih etmek saçmalıktan ibarettir.

Bir şeyin belgeseli olması için onun doğru bir bilgi olmasına gerek yok. Komplo teorileri ile ilgili de belgesel bulabilirsin. Yani bir şeyin belgesi olması onun doğruluğunu kanıtlamaz. Bu kadar emin konuşurken keşke altını doldursanız.

Videonun da sonunda dediği gibi "komplo teorisitlerin inandığı" bir olaydır. :)

Depremi üreten tektonik levhaların hareket etmesi, bu levhalar 40 50km bazı yerlerde 70km'yi buluyor. Dünyanın çekirdeğin kütlesi, çok yüksek basınç ve 6000derecelik ısının etkisiyle hareket ediyorlar yani deprem üretebilmek için yeterli enerjiyi üretebilecek teknolojimiz yok üretebilsek dahi bunu deprem oluşturmak için kullanmak nasıl mümkün olur bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı