Depremin 4. günü eve girilir mi?

Öncelikle çok geçmiş olsun ve ben bu konuda uzman değilim sadece fikrimi belirtiyorum bilmenizi isterim. Evinizin çatlağı çok riskli bildiğim kadarıyla, benim bildiğim kolon ve kirişin zayıf olmasından dolayı duvarda o biçimde çatlaklar oluşuyor. Benim için yazması kolay ve utanıyorum bunu yazmaktan ama, farklı bir çözüm yolu bulmayı denemelisiniz, evinizin durumu iyi görünmüyor maalesef...

Öncelikle çok geçmiş olsun ve ben bu konuda uzman değilim sadece fikrimi belirtiyorum bilmenizi isterim. Evinizin çatlağı çok riskli bildiğim kadarıyla, benim bildiğim kolon ve kirişin zayıf olmasından dolayı duvarda o biçimde çatlaklar oluşuyor. Benim için yazması kolay ve utanıyorum bunu yazmaktan ama, farklı bir çözüm yolu bulmayı denemelisiniz, evinizin durumu iyi görünmüyor maalesef...
Deprem bölgesindeki evlerin en sağlamları en az bu durumda. Duvarlar pek anlam ifade etmiyor bina sağlamlığı konusunda.

Bunlar sıva çatlağı bina hakkında herhangi bir bilgi vermez, kolon ve kirişleri incelemek lazım, sadece sizin dairenin değil bütün binaya bakmak lazım.

Deprem bölgesinde iseniz test yaptırmadan girmeyin derim. Hiçbir şey can güvenliğinden değerli değil.

Geçmiş olsun bu arada.

Duvarlar pek anlam ifade etmiyor bina sağlamlığı konusunda.
İnternetten biraz araştırma yapmış olsam da net ve detaylı bir bilgim yok dediğim gibi. Sizin dediğiniz gibi de olabilir. Ancak konu insan hayatı olunca işin sağlama alınması taraftarıyım, kolonların ve (inceleniyorsa) duvarın durumunun incelenmesi gerek. Evin yapım biçimi de önemlidir elbet; betonarme mi, yığma mı ve artık geri kalan inşaa biçimi neyse artık. Benim tavsiyem bu şekilde kardeşime tekrardan geçmiş olsun, bana kalırsa uzmanlar incelemeden giriş sağlamaması yönünde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı