Depremin 8. günü

Dark Dean

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba dostlar. Hatay İskenderun'dayım. Bugün kara günlerin 8. günü. Çok şükür ailemle sağa salim kurtulduk. Can ve mal kaybı çok fazla. Aynı zamanda yaramız derinken üstüne yağma ve birçok kansızlıklar var.

İskenderun'da olanlar bilir, taş ocağına ve otobana yakınız. Sallantılara falan alışıktık. Ufak tefek depremleri hiç hissetmemiştik. Uyuyordum ve ben depremin olduğunu anlamadım. Şoka girdim ama Allah'tan çabucak çıktım.

Memleketim dediğim bu güzel ilden yıkıntılar kaldı sadece. Antakya'da aşığı olduğum eski evler ve sokaklar gitti. Az çok haberlerden nerelerin yıkıldığını biliyorsunuz. Felaketin ilk günü insanlar kendi imkanları ile kurtarmaya çalıştılar. Üstelik limanda yangın oldu. Yangını kontrol altına alana kadar 5 gün geçti. Deniz taştı, bazı sokaklar su içinde. Yardım çok geç geldi. Gelene kadar da canlar gitti.

Gördüklerim ve okuduklarım canımı çok sıkar oldu. Yağmalama oldu, öldürmek pahasına değerli eşyalar çalındı. Çıkan cesetten para alanlar oldu. Enkaz altında hala yaşam mücadelesi verenler varken demir çalmaya kalkan oldu. Ambulansa yol vermeyenler, ev soyanlar, ihtiyacı olmayanlar fazladan yardım alıp stok yapanlar var. Annesi ve babasının cesedi çıkarken altınları alanlar dahi oldu. Ne kadar iğrenç bir zaman bu böyle. Sosyal mecralarda da kimisi devlete yük olmayın, kimisi kader ve kimisi de Hatay'ı bırakıp Pompeii gibi olsunlar tarzı konuşmalar oldu. Tek bir yerden yardımlar duyuruluyordu, orayı da çökertiler.

Diyebileceğim, hiçbir şey kalmadı. Psikolojik olarak tükendim. Evimi ve kayıpların olmadığı zamanları çok özledim. Komşular deprem bölgelerinden uzaklaşıp gittiler. Hatay'la beraber yalnızlığa gömüldük. Hala bazı yerlere yardım gelmedi. Keşkeler olmadan önlemler alınsaydı denetimler olsaydı böyle olmayacaktı. Ne kader ne kısmet bizi para sevdası mahvetti. İyi akşamlar dilerim dostlar. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara baş sağlığı ve geri de kalanlara sabır diliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar. Hatay iskenderun'dayım. Bugün kara günlerin 8. günü. Çok şükür ailemle sağa salim kurtulduk. Can ve mal kaybı çok fazla. Aynı zamanda yaramız derinken üstüne yağma ve birçok kansızlıklar var.

İskenderun'da olanlar bilir, taş ocağına ve otobana yakınız. Sallantılara falan alışıktık. Ufak tefek depremleri hiç hissetmemiştik. Uyuyordum ve ben depremin olduğunu anlamadım. Şoka girdim ama Allah'tan çabucak çıktım.

Memleketim dediğim bu güzel ilden yıkıntılar kaldı sadece. Antakya'da aşığı olduğum eski evler ve sokaklar gitti. Az çok haberlerden nerelerin yıkıldığını biliyorsunuz. Felaketin ilk günü insanlar kendi imkanları ile kurtarmaya çalıştılar. Üstelik limanda yangın oldu. Yangını kontrol altına alana kadar 5 gün geçti. Deniz taştı, bazı sokaklar su içinde. Yardım çok geç geldi. Gelene kadar da canlar gitti.

Gördüklerim ve okuduklarım canımı çok sıkar oldu. Yağmalama oldu, öldürmek pahasına değerli eşyalar çalındı. Çıkan cesetten para alanlar oldu. Enkaz altında hala yaşam mücadelesi verenler varken demir çalmaya kalkan oldu. Ambulansa yol vermeyenler, ev soyanlar, ihtiyacı olmayanlar fazladan yardım alıp stok yapanlar var. Annesi ve babasının cesedi çıkarken altınları alanlar dahi oldu. Ne kadar iğrenç bir zaman bu böyle. Sosyal mecralarda da kimisi devlete yük olmayın, kimisi kader ve kimisi de Hatay'ı bırakıp pompeii gibi olsunlar tarzı konuşmalar oldu. Tek bir yerden yardımlar duyuruluyordu, orayı da çökertiler.

Diyebileceğim, hiçbir şey kalmadı. Psikolojik olarak tükendim. Evimi ve kayıpların olmadığı zamanları çok özledim. Komşular deprem bölgelerinden uzaklaşıp gittiler. Hatay'la beraber yalnızlığa gömüldük. Hala bazı yerlere yardım gelmedi. Keşkeler olmadan önlemler alınsaydı denetimler olsaydı böyle olmayacaktı. Ne kader ne kısmet bizi para sevdası mahvetti. İyi akşamlar dilerim dostlar. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara baş sağlığı ve geri de kalanlara sabır diliyorum...

Her acı gibi bu da geçecektir.

Geçmiş olsun Türkiyem.

Yaşananları birinci derece birinden duymak beni etkiledi. Anlattıklarınızı buradan okumak bana çok kolay gelecek. Halinizden belki doğru düzgün anlamayacağım. Elimden sadece buradan yardım göndermek ve dua etmek gelir.
Depremlerden şunu anlıyorum ki: Depremlere dayanıksız ev yapmanın yanında, devletin teşkilatının da bu konuda yetersiz olduğunu anladık. Halk bizzat halka yardım etti. Mülteciler meselesine gelince: İyi günlerimizin olduğunu düşünüyorum. Yağma ilk evre. Acilen müdahale edilmesi gerek.
Dostum ailene, sana, yakınlarına ve tüm depremzadelere geçmiş olsun dileklerimi iletip kolaylıklar diliyorum. Allah yardımcınız olsun. Umuyorum en kısa sürede düzelecek.

Bizde Malatya'dan Ankara'ya geldik değerli eşyalarımızı alıp dediğiniz gibi oldu.
Tamamen ihmal edilme ve sorumsuzluk imar afları bu hale soktu memleketi sorumlular imar affı verenler ve ses çıkarmayanlar şimdi bir de kira ile uğraşıyoruz 4.5kdan bir anda 6.5 k yaptılar 6K ya hayır severmiş gibi kakalamaya çalışıyorlar. Bunlar depremden daha tehlikeli bana kalırsa.

Bizde Malatya'dan Ankara'ya geldik değerli eşyalarımızı alıp dediğiniz gibi oldu.
Tamamen ihmal edilme ve sorumsuzluk imar afları bu hale soktu memleketi sorumlular imar affı verenler ve ses çıkarmayanlar şimdi bir de kira ile uğraşıyoruz 4.5kdan bir anda 6.5 k yaptılar 6K ya hayır severmiş gibi kakalamaya çalışıyorlar. Bunlar depremden daha tehlikeli bana kalırsa.

İstanbul'da kilosu 16 lira olan salatalık 25 mi ne olmuş bi yandan fırsatcılarda sıkıntılı hal almaya başladı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı