Derdi minicik olan insanların derdi fazlaymış gibi sanması

Ya şimdi herkesin derdi kendine büyük ama. Örnek vermek gerekirse Pazartesi günü çok önemli bir sınavım var verebilirsem mezun olacağım fakat hiç bir şey bilmiyorum kalacağım. Başkası için bu dert önemsiz olabilirken benim için dünyadaki en büyük dert sanki. Ha bunu insanlara yansıtmıyorum tabi orası ayrı. Başkasının derdi benden büyük diye benim korkmadığım, çaresiz olmadığım anlamına gelemez bu şimdi.

Ohoo neler var neler:) Tamam herkese kendi yaptığı iş zordur ama abartanlar da tam abartıyor:) Kendini böyle çok önemli biri gibi göstermeler, ben olmazsam buralar olmazdı demeler, bir derdim var karşıki dağlar yıkılır falan:)

Hayır arkadaşım. Senin derdin sadece sana zor geliyor şu an. Başkası için sadece bir sohbet kadardır o kadar. Ben anlatsam şimdi burda sadece yazı kadar olacak sonuçta. Adam bütün gün klimalı odada oturuyor ve taş çatlasa 3 saat bile verimli çalışmıyor ama "Ne olacak bu halimiz?" diye soruyor düşün🤣

Herkesin derdi kendine büyük gelir diye bir söz var. Ama bu ''dert'' için. Yediği önünde, yemediği arkasında, güllük gülistanlık bir hayat yaşayıp cool görünmek için, elinde sigarayla ya böyleyiz, şöyleyiz, bugün de buna yakıyoruz şeklinde dolaşanlar için değil. Bunlar zaten kendini belli eder 2 km öteden :)

Dışarıdan bakarak o insanın minicik derdi olduğunu anlayamazsınız, hayatının güllük gülistanlık olduğunu da.
"Bunların sıkıntısı ne?" sorusunu onlara sorup dertlerini dinleyin, belki o zaman kimin derdi var kimin derdi yok anlarsınız. Ayrıca başkasının dertleri sizi ilgilendirmemeli.

Şimdi biri sana gelip benimle çıkar mısın? dese sen dünyanın en dertli insanı mı oluyorsun. Kardeşimi okuldan alırken bu lafları duyunca güldüm. Hayatın boyunca bir daha alamayacaksan bak buna ben de üzüldüm. İnsanların hayallerini gerçekleştirdiklerinde ama içinde bir sıkıntı olursa üzülürüm ya da gerçekleştiremezse.
Bana biri çıkma teklif etse neden dertleniyim ki? :D
Sonuçta sadece teklif.
Böyleleri abartılı biraz.
Ha bu arada dertten sigara içmek 80+ platinum sertifikalı saçmalık. İleride sigaradan çıkan dertleri yaşasınlar o zaman bakalım neyi yakacaklar.
Ben şahsen dertlerimi okul hayatıma yansıtmıyorum. Okul ve sosyal hayat 2 farklı hesap gibi benim için. Okulda olan okulda evde olan evde kalmalı bence.

Son düzenleme:
Sigara içiyorum, akşam vakti 7'de çektiğim rakı şişesinin resmini, 02:50'ye kurduğum alarm sayesinde kalkıp saat 03:00'da paylaşıyorum siyah beyaz filtre ile. Okulda en arka sırada yatıyorum ve biri bana birşey dediğinde ''sen ne anlarsıni kızım ben dertliyim bana bulaşma ben bad boyum'' diyorum varmı benden serserisi heytt be (!).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı