Derin dondurucudan kaynaklanan input lag nasıl çözülür?

Ventum

Hectopat
Katılım
15 Temmuz 2020
Mesajlar
93
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba konuyu kısaca özetleyeyim 2019'un yarısında bir sistem topladım oyunlar indirdim başta CS:GO LoL'dü bu oyunlar ilk başta oyunlarlarla yeni tanıştığım için ve oyunlarda çok iyi olamadığım için hissedemedim bu input lag belasını ama oyunları oynamaya devam ettikçe geliştikçe oyunlarda iyileştikçe hissedilmeye artmaya dayanılmaz bir hale gelmeye başladı. Sadece input lag da değil belki tam karşılığı input lag da değildir şöyle anlatmaya çalışayım. Mouseumun hareketleri keskin değil çok da geç tepki vermiyor. R aslında bu sorunu farkedeli 2 sene kadar oldu 2 senedir çözmeye çalışıyorum denemediğim parça kalmadı işlemci RAM ekran kartı denedim bir anakart ile PSU'yu denemedim. Ama hiçbir çözüme ulaşamadım yeni RAM'ler aldım yeni ekran kartı aldım RX 570'im vardı 1060 6 GB aldım ama bana mısın demedi. O kadar sıkıntı etmiştim ki bu sorunu her gün format atıp yeni şeyler deniyordum Regedit'ten input lag düşürücü ayarlar global kanallardan alıntı yaptığım farklı Windows'lar gerek official gerek Tweak'lı ghostspectre türevleri Windows'lar kullandım uykuya bağladım az uyuduğumu düşünüyordum bu yüzden diye düşündüm yeterince uyudum düzelmedi. Mentalimden dolayı dedim psikolojik dedim ama bariz vardı çok rahat hissediliyordu gerek Windows'ta gerek oyunlarda yine bu sabah sorunlarımı çözmeye yönelik araştırma yaparken şans eseri şu başlıkta bir konuya denk geldim (derin dondurucu yüzünden input lag) girdim baktım arkadaş derdini güzel bir şekilde açıklamış anlatmış sorunu ve nasıl çözdüğünü çözüm yolu olarak derin dondurucunun fişini çıkarıp oynamakta bulmuş ve düzelmiş kendimin sorununa çok benzettim dedim ki deneyeyim ne zarar gelebilir hakikaten de düzeldi %100 olmasa da bariz bir fark oluştu iyi yönde şimdi sorunu buldum mutluyum ama zor kısmı da bu sorunu nasıl çözebilirim derin dondurucunun takılı kalması gerekiyor elektrikçi ile olabilecek bir ismi sizce şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

Bu arada sistem bileşenlerim:
Ekran kartı: 1060 6 GB.
İşlemci: Ryzen 5 2500X.
RAM: HyperX Fury 3200MHz CL16 2x8GB.
Anakart: MSI B450 Gaming Plus.
PSU: FPS 600W 80+
 
Elimde yok bu attığım linkteki alet UPS dediğiniz elektrik kesintisinden sonra devreye giren bir alet değil mi acaba pek bilgim yok da.

Bu regülatör ani voltaj sıçramalarına karşı korur cihazı UPS uninterruptible Power Supply diye geçer kesintisiz güç kaynağı dır ama size tavsiyem farklı bir fazdan bilgisayara güç çekmeniz sorun orada da devam ediyorsa PSU ile ilgili bir problem olabilir.
 
Bu regülatör ani voltaj sıçramalarına karşı korur cihazı UPS uninterruptible Power Supply diye geçer kesintisiz güç kaynağı dır ama size tavsiyem farklı bir fazdan bilgisayara güç çekmeniz sorun orada da devam ediyorsa PSU ile ilgili bir problem olabilir.

Hortlatmış gibi olacağım ama şimdi bir elektrikçiye gideceğim kombi regülatörü kaç watt olması lazım ve bu sorunumu çözmez ise kesintisiz güç kaynağı alacağım kesintisiz güç kaynağı kaç watt olmalı acaba?
 
Arkadaşla dalga geçilmiş gibime geldi bilmeyen arkadaşlar gene konuşmuş afedersiniz de. Adam güzelce anlatmış derdini olay tamamıyla doğrudur. Elektrik dalgalanmalarindan dolayi oluyor emi/rfi diye geçiyor, parazitli sinyal. Topraklama hattını bir kontrol ettir saglammi muhtemelen kaçak topraklar var. Dalgalanmalardan dolayı oluyor o olay bizzat yaşadım 1 sene boyunca. Bilgisayarını başka bir evde dene arkadaş akraba vsvs gibi, sorunun ortadan kalktığını görüceksin mümkünse ayni bina olmasın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı