Ders çalışamıyorum ve okuldan bıktım

Mert748281

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba şu anda 9. sınıfım ve LGS'de iyi puan yapmayıp mahalle lisesine gittim. Notlarım çok iyi değil bu sene ders çalışsam yaparım diyorum ama başlayıp bir yerden sonra yapamıyorum, matematik hiç anlamıyorum okulun ortamı desen çok kötü, isteğim okuyup Hava Harp Okulu'na gitmek ama okul çok sıktığı için MESEM ya da meslek lisesi düşünüyorum bazen, aşırı derece gelecek kaygım var. Yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşlar merhaba şu anda 9. sınıfım ve LGS'de iyi puan yapmayıp mahalle lisesine gittim. Notlarım çok iyi değil bu sene ders çalışsam yaparım diyorum ama başlayıp bir yerden sonra yapamıyorum, matematik hiç anlamıyorum okulun ortamı desen çok kötü, isteğim okuyup Hava Harp Okulu'na gitmek ama okul çok sıktığı için MESEM ya da meslek lisesi düşünüyorum bazen, aşırı derece gelecek kaygım var. Yardımcı olursanız sevinirim
Eğer üniversite sınavına girmem diyorsan meslek lisesine git ancak düzgün bir meslek lisesi seç, meslek lisesinin düzgünü de var kötüsü de var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Meslek lisesi seni daha da dibe sürükleyebilir. Çünkü oradaki öğretmenler de öğretelim geçelim kafasında oluyor genelde. Ben de hava harp istiyordum ve ders çalışmayı gerçekten istemedim 4 sene boyunca. Ama kendime bir hedef koymuştum liseye başlarken. Kazanmak nasip oldu ama gitmek nasip olamadı sağlık sebeplerinden. Şu an endişelenmen gereken bir şey yok. Derslerini derste dinle, ödevlerini yap, günlük olarak 1-2 test matematik çöz, anlamıyorsan rehber matematikten dersini dinle. Ne olursa olsun bırakmaman gerekiyor. Derslerine asılman gereken vakit 10. sınıf yazı. TYT'ni halledersin, 11. sınıfta da rutin oluşturup sıkı tutarsın. E zaten 12. sınıf farz oluyor. Hoş geldin Hava Harp okuluna :)

MESEM gitmeni önermem. Ben de kendimi bildim bileli Kara Harp Okulu'na gitmek istiyordum. Lise başında ilk meslek lisesine gittim. Ama ders işlenmiyordu. Matematiği yapmam gerekiyordu o yüzden Anadolu lisesine geçtim. Orada da 9. sınıf da ücretli öğretmen getirmişler koca okulda matematik hocası yoktu. Serbest bırakıyordu. 10. sınıfta desen hoca kitabı yazdırıp sözlülere 100 verip ders anlatmıyordu. Şikayet falan bir işe yaramadı. Gideceğin okul çok önemli yani. Eğer düzgün bir Anadolu lisesine gidemeyeceksen ve askerliği kesin olarak istiyorsan meslek lisesinde falan düzgün eğitim göremezsin. Kendine güveniyorsan açık liseye geç. 11-12. sınıf zamanları dershaneye gider iyi toparlanırsın.

Eğer üniversite sınavına girmem diyorsan meslek lisesine git ancak düzgün bir meslek lisesi seç meslek lisesinin düzgünüde var kötüsüde var.

Eğer üniversite sınavına girmem diyorsan meslek lisesine git ancak düzgün bir meslek lisesi seç meslek lisesinin düzgünüde var kötüsüde var.
Adam Hava Harp Okulu'na gitmek istiyorum yazmış. Görmüyor musunuz?

Adam Hava Harp Okulu'na gitmek istiyorum yazmış. Görmüyor musunuz?
Görüyorum ancak hava harp kazanması zordur arkadaş dediğine göre yapamadığını ders çalışamadığını söylüyor eğer ders çalışamayıp ümitsizliğe kapılırsa 12. Sınıftada aynı şekilde devam ederse 12 senesi boşa gidecek en azından meslek lisesinden mezun olur mesleğini alır.

Tabi ki tavsiyem çalışması ancak bu onun kararı.

Meslek lisesi seni daha da dibe sürükleyebilir. Çünkü oradaki öğretmenler de öğretelim geçelim kafasında oluyor genelde. Ben de hava harp istiyordum ve ders çalışmayı gerçekten istemedim 4 sene boyunca. Ama kendime bir hedef koymuştum liseye başlarken. Kazanmak nasip oldu ama gitmek nasip olamadı sağlık sebeplerinden. Şu an endişelenmen gereken bir şey yok. Derslerini derste dinle, ödevlerini yap, günlük olarak 1-2 test matematik çöz, anlamıyorsan rehber matematikten dersini dinle. Ne olursa olsun bırakmaman gerekiyor. Derslerine asılman gereken vakit 10. sınıf yazı. TYT'ni halledersin, 11. sınıfta da rutin oluşturup sıkı tutarsın. E zaten 12. sınıf farz oluyor. Hoş geldin Hava Harp okuluna :)
Yks sonuçların nasıldı

dostum ilkokul yazından beri her yaz sanayide oto yedek parçacıda çalışıyorum bu sene lise 3. sınıfta okulu direk bıraktım çünkü bir şeyler öğrendiğimi ve sevdiğim işi yapmak istediğimi anladım bu arada derslerim hiç fena değildi maddi bir sıkıntımda yok çok şükür okusam okurdum ama önümde bu seçenek vardı ve bunu seçtim MESEM falan boş iş direk bırak düşüncen varsa 2 sene sonra açığa geçersin sadece sanayi değil git sevdiğin işi yap ama başka yolun yoksa okumak zorundasın kimse sana yattığın yerden para vermezz

Görüyorum ancak hava harp kazanması zordur arkadaş dediğine göre yapamadığını ders çalışamadığını söylüyor eğer ders çalışamayıp ümitsizliğe kapılırsa 12. Sınıftada aynı şekilde devam ederse 12 senesi boşa gidecek en azından meslek lisesinden mezun olur mesleğini alır.
Çocuk daha 9. sınıfa gidiyor. Karamsarlığa lüzum yok. Bu senenin geri kalanını saymazsa önünde 3 sene var. İnsanlar son 1.5 senesinde bile derece yapıyor sınavlarda. Bu dostumun da daha önünde dediğim gibi 3 senesi var. Gereksiz evhama gerek yok.

Yks sonuçların nasıldı
İlk önemli olan msü. Msü'de 89 net yapmıştım, yks'de sayısalda 63 net yapmıştım. Msü'de puanın yetmezse yks'de tyt, ayt fullesen bile giremezsin.

Dostum okulu bırakmak için çok erken. Daha 9. sınıfsın. Ne olup ne biteceğini bilmiyorsun. Durumlar neyi gerektirir bilmiyorsun. En basitinden daha 14-15 yaşındasın. Önemli olan senin ne istediğin. Derslerini toparlamak için önünde bu seneyi saymazsan 3 senen var. Kararsızlığa düşmeni anlıyorum bu zaman diliminde. Ama bildiğim bir şey var. Eğer kendine bir hedef koyduysan ve bu hedefi başarabileceğin yaşa geldiğinde bu hedeften uzakta olursan çok pişman olucaksın.

Son düzenleme:
Hangi liseye gidiyordun
Çocuk daha 9. sınıfa gidiyor. Karamsarlığa lüzum yok. Bu senenin geri kalanını saymazsa önünde 3 sene var. İnsanlar son 1.5 senesinde bile derece yapıyor sınavlarda. Bu dostumun da daha önünde dediğim gibi 3 senesi var. Gereksiz evhama gerek yok.

İlk önemli olan msü. Msü'de 89 net yapmıştım, yks'de sayısalda 63 net yapmıştım. Msü'de puanın yetmezse yks'de tyt, ayt fullesen bile giremezsin.

Dostum okulu bırakmak için çok erken. Daha 9. sınıfsın. Ne olup ne biteceğini bilmiyorsun. Durumlar neyi gerektirir bilmiyorsun. En basitinden daha 14-15 yaşındasın. Önemli olan senin ne istediğin. Derslerini toparlamak için önünde bu seneyi saymazsan 3 senen var. Kararsızlığa düşmeni anlıyorum bu zaman diliminde. Ama bildiğim bir şey var. Eğer kendine bir hedef koyduysan ve bu hedefi başarabileceğin yaşa geldiğinde bu hedeften uzakta olursan çok pişman olucaksın

Bide 9. Sınıfta neler yapiyordun

Technopat Haberler

Geri
Yukarı