Ders çalışma isteği olmasına rağmen ders çalışmamak

Emprialyx

Hectopat
Katılım
14 Aralık 2019
Mesajlar
969
Çözümler
2
Arkadaşlar artık 11. sınıfım ve yavaş yavaş maratona yaklaşıyorum. Ders çalışmak istiyorum fakat böyle bir huyum var anlattıkları konuda anlamak istemiyorum bunalıyorum ama eğer o konuyu anlarsam sorularını çözmek öyle zevkli geliyor ki. Siz sınava giren abilerimden yardım bekliyorum ve maalesef konulardan geride kaldım. İnternetten güzel ders anlattığını düşündüğünüz kaynak var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum lütfen. Sayısalcıyım.
 
Kimya için Kimya adası, fizik için fiziklebarış, matematik için çoğu iyi anlatıyor, biyoloji için selin hoca veya fundamentals öneririm. Bu arada sakın gidip ooo bu kitap çok popüler bunu almalıyım deme. Eğer sıfırdan başlaman gereken bir ders varsa mesela matematiğin berbattır. Gidip de 345, Esen veya Acil gibi zor bir kaynak alma. Karekök 0 veya Antrenmanlarla Matematik gibi bir kitap ile başla. Önce kolay kitapları bitir ki soru çözme hızın artsın. Sonra orta düzey bir kitap ve en son zor bir kaynak al. Çözemediklerin elbet olacaktır mutlaka hocaya sor.

Fizik için 1 kolay 1 zor, Biyoloji için 1 kolay 1 zor, kimya için 1 kolay 1 zor, matematik için 1 kolay 1 orta 1 zor kaynak, türkçe için 1 paragraf 1 dil bilgisi çözmeni öneririm.

Dil bilgisi ve paragraf için Arı Yayınları ve Limit yayınları.
Problemler için Endemik ve Apotemi.
Matematik için Karekök, Endemik, Apotemi ve Çözüm 3D.
Biyoloji için Palme.
Fizik için Palme ve Karaağaç.
Geometri için Karekök ve Metin yayınları.
Kimya için Aydın yayınları ve Palme öneririm.

Bu arada son 1 ay kesinlikle sadece deneme çöz. Konu çalışırsan işin içinden çıkamazsın. Denemelerle konuyu öğrenmeye çalış. Yoksa deneme çözmeye konu çalışmaktan vaktin kalmaz ve deneme kesinlikle konu çalışmaktan daha verimli son 1 ayda.


Sorun varsa yazabilirsin cevaplarım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı