Ders çalışmaya üşeniyorum

Kayra342727

Hectopat
Yer
Konsantiniyye
Ders çalışmak çok istiyorum, güzel bir meslek elde etmek istiyorum ayrıca sınıfta kalma korkusu da beni çok korkutuyor, ders çalışmak için ne yapmam lazım? Ne yapacağımı bilmiyorum, hiç düzenli bir şekilde ders çalışmaya başlamadım, nasıl başlarım yardımcı olur musunuz?

Ders çalışmak çok istiyorum, güzel bir meslek elde etmek istiyorum ayrıca sınıfta kalma korkusu da beni çok korkutuyor, ders çalışmak için ne yapmam lazım? Ne yapacağımı bilmiyorum, hiç düzenli bir şekilde ders çalışmaya başlamadım, nasıl başlarım yardımcı olur musunuz?
Kaçıncı sınıfsın?

Kimse isteyerek çalışmıyor zaten. Çalışma motivasyonu hedefler. Hedefin yoksa bir hedef koy. Varsa da hedefini ne kadar istediğini sorgula. Zaten sorgulama sonucunda kararın aynı kalırsa istediğini anlarsın ve ister istemez çalışma isteğin artar.

Ben 10. sınıfım bende çalışamıyorum. Özellikle LGS döneminde sıkıntı çektim. OBP'm yüksekti ancak sınav puanım vs. çok düşüktü. Sevdiğim konular hakkında çalışma yapabilirim ama ders çalışmak çok sıkıcı geliyor ve üşendiriyor.

Dikkatini çeken şey her neyse kendini ondan uzaklaştırmaya çalış. Kütüphane gibi ortamlarda çalışmak genelde bu konuda yardımcı olur. Süreç içerisinde kendini yıpratmamaya da özen göster.

Normal. Ders çalışmayı kim sever ki? Biraz çabalaman ve istemen gerekiyor. Ders çalışmayı sevdiğin bir şey ile birleştir. Mesela bilgisayar kullanmayı seviyorsan internetten test çöz falan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı