Ders çalışmaya üşeniyorum

Dikkatini çeken şey her neyse kendini ondan uzaklaştırmaya çalış. Kütüphane gibi ortamlarda çalışmak genelde bu konuda yardımcı olur.

Evet bu işe yarıyor. Bilgievi vb. yerlerde çalışmak çok daha verimi.

Normal. Ders çalışmayı kim sever ki? Biraz çabalaman ve istemen gerekiyor. Ders çalışmayı sevdiğin bir şey ile birleştir. Mesela bilgisayar kullanmayı seviyorsan internetten test çöz falan.

Hocam bu sene alan seçimi yapacağım. Ne seçmeliyim en ufak bir fikrim yok. Sözelde iyiyim ama edebiyat ve dil(Almanca dersi dahil) hariç sözel dersler yani tarih, coğrafya ve din vs. sözel dersler beni sıkıyor. Sayısalım iyi değil, matematik de sıkıyor hem de aşırı sıkıyor günde 2 ders görüyoruz ve işkence gibi. Diğer sayısallarda da çok iyi değilim ama hem matematiktekinden daha iyiyim hem de matematikden az da olsa daha eğlenceli.

Hocam bu sene alan seçimi yapacağım. Ne seçmeliyim en ufak bir fikrim yok. Sözelde iyiyim ama edebiyat ve dil(Almanca dersi dahil) hariç sözel dersler yani tarih, coğrafya ve din vs. sözel dersler beni sıkıyor. Sayısalım iyi değil, matematik de sıkıyor hem de aşırı sıkıyor günde 2 ders görüyoruz ve işkence gibi. Diğer sayısallarda da çok iyi değilim ama hem matematiktekinden daha iyiyim hem de matematikden az da olsa daha eğlenceli.
Eşit ağırlık veya sayısal seçmen ileride senin için çok daha iyi olacaktır.
Ayrıca ders çalışmak, istemediğin bir şeyi kendine yaptırmak disiplin işidir.
Disiplinle ve düzenle sürdürülmesi gerekir.
Üşenmek dediğiniz şey disiplinsizliktir.
Sen yattığın yerden twitterda gezerken beynin asla git ders çalış demez, kısa süreli ve yüksek dopamin veren şeyi yani telefon veya bilgisayar her neyse onu seçer.
Sen kendini zorlayarak dayanamıyorsan telefonu ailenden birine vs. vererek çalışmaya çalışmalısın.
Eğer 1 saat çalışman gerekiyorsa çalışmasan bile 1 saat masada otur kitabı aç ve başka bir şey yapma.
O 1 saatte çözeceğin bir kaç soru bile yatıp instagram izlemenden daha ileri götürür seni.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı