Ders ders bıktım artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum kendini şanslı görmelisin. İnan bana. Dersimiz saat 08:00'da başlıyor ve 20:20'de sona eriyor. Üstüne üstlük sürekli ödev veriliyor. Hatta o kadar ödev veriliyor ki eksiksiz tamamlamak mümkün değil. Çünkü zamanımız yok. Beden derslerinde(evet uzaktan eğitimde), görsel derslerinde veya dinlemeye gerek olmayan derslerde sürekli ödev yapmamıza rağmen hala eksiksiz ödevleri bitirmek mümkün değil. Yaşıtız bu arada. Arada bir dizi izleyebildiğini söylüyorsun. Onu da yapamıyoruz. Dersler bittiğinde gece olmuş oluyor. Uyuyana kadar ödev yapıyoruz. Ve şu anda mu mesajı sana derste yazıyorum. Bütün sınıf hatta okul bitmiş durumdayız. Bu da yetmezmiş gibi yarıyıl tatilinde ders yapacaklarını söylüyorlar. Gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum...

Sizin işiniz kat kat zormuş. Allah kolaylık versin.

Ben şuna sıkılıyorum. Derste hoca cuma günleri veriyor ama 1'ya da 2 ödev değil tam 13 ödev veriyor. Sıkıldım ya, verme ödev zaten 5'e kadar ders yapıyoruz. #Adalet.

Vallahi dostum senin halini gerçekten çok iyi anlıyorum benim de 9'dan 17.30'a kadar dersim var ama ben bu pandemi döneminde en azından okulun kıymetini anladım. Arkadaşlarımla birlikte olmanın kıymetini anladım. Meğer ki dostlarımızla ders kaynatmak gibisi yokmuş.

Hocam sabah 8 13 arası iyiymiş ben sabah 9 akşam 5 arası bilgisayara bakıyorum ondan sonra yasak olduğu için dışarı çıkamadığımdan oturuyorum oyuna 5 8 arası oyun oynuyorum sonra bilgisayar başında yemek yiyip ödevlerimi bilgisayardan yapıyorum yatmadan önce de bilgisayardan dizi izliyorum sabah 9 gece 12 arası açık kalıyor ve maks 2 3 saat kapanıyor bilgisayar kör olucam az kaldı.

Burada çok daha zor ve yoğun programları olan varmış. Allah yardımcınız olsun.

9.20'de başlıyor dersim 16.40'da bitiyor.

Benim anlamadığım birkaç şey var.

• Okula gidiyor olsanız aynı şekilde ders işlemeyecek misiniz? Sonuçta okullar açık olsa yine her gün okula gidecektiniz.
  • Canlı ders programı okul programından daha mı yoğun?
  • Çoğu üniversitede (Benimki de dahil.) dersler kaydediliyor ve derse girme zorunluluğu yok. Sonradan takip edebiliyorsun. EBA'da bu yok mu?

Okula gidiyor olsanız aynı şekilde ders işlemeyecek misiniz?

Evet.

Hayır.

Çoğu üniversitede (Benimki de dahil.) dersler kaydediliyor ve derse girme zorunluluğu yok.

Hayır var. Ders notları katılım ile verilecek.

Sonradan takip edebiliyorsun. EBA'da bu yok mu?

Yok.

• Okula gidiyor olsanız aynı şekilde ders işlemeyecek misiniz? Sonuçta okullar açık olsa yine her gün okula gidecektiniz.
  • Çoğu üniversitede (Benimki de dahil.) dersler kaydediliyor ve derse girme zorunluluğu yok. Sonradan takip edebiliyorsun. EBA'da bu yok mu?
Biz girmediğimizde anında evi arıyorlar. Ders programı kısmında fark yok fakat sıkıntı bilgisayardan yaparken hiçbir şey anlayamamak. Bir de uzun süre bilgisayara bakınca uykum geliyor🥺

• Çoğu üniversitede (benimki de dahil.) dersler kaydediliyor ve derse girme zorunluluğu yok. Sonradan takip edebiliyorsun. EBA'da bu yok mu?

Daha yoğun değil ama ekrana bakarak ve tüm gün oturarak dinlemek daha yorucu okula gitmekten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı