Ders yapacağım deyip oyun bilgisayarı almak

Oyun bilgisayarı daha iyi oluyor bence. Normal ekran kartı, işlemcisi düşük olmuyor. Burada ailenin temel amacı bir kere alayım düşüncesidir ve o yüzden alabildikleri en yüksek özelliklere sahip bir bilgisayar almak isterler. Misal eskiden bir siteyi 4 snde açabilrdin ama şu an eğer kötü bir sistemin varsa belki 20 sn belki 50 sn. o yüzden iyi oluyor teknoloji gelişiyor kötü bilgisayar alırsın 5 yıl sonra bir işe yaramaz.
 
Eğer ders çalışmak öğrencinin içinde yoksa istersen kafasına silah daya, yine çalışmaz. Ama ders çalışma bilincini kazandırırsan, istersen önüne rtx serisi ekran kartlı bilgisayar koy, oyun oynarken bile vicdanı rahat etmez, kapatır ders çalışır. Tabi belli bir yaşın altındaysa sürekli oyun oynama isteği, ders çalışmamasının getireceği kötü sonuçları fark etmemesi gibi etkenler de oyun oynamasında etkili olacaktır. Sorun burada ailede ve çocuğun kendisinde bitiyor gibi, eğer ders çalışmanın gerekliliğini fark ediyorsa zaten o çocuğa ders çalış demene gerek kalmaz. Kendisi oyununu kapar, ders çalışması gereken vakti de oyun vaktini de bilir.
 
10.sınıfta kendi paramla laptobumu aldım ,bir sürü oyun oynadım. 12.sınıfta herkes saçmalama demesine rağmen yinede para biriktirdim ps4 aldım(paranın kıymetini bildiğim için her şeyi kendim yaptım belki de bu yüzden böyledir bilmiyorum:) ).Onda da oyunlar oynadım.Üstüne aynı sene içerisinde bir kız arkadaş bile edindim (Allah bozmasın aramızı :) ).Sonuç olarak şuan İstanbul Teknik Üniversitesi mimarlık öğrencisiyim ve mezuna kalmadan yaptım. 23k ile girmiştim(geçen sene).Yani olay ailenin çocuğuna bir şey alması ve çocuğun kullanım amacı dışında bu cihazı kullanması değil; tamamen kendi iradesi,kendi başarısı ,kendi azmi ve çabasıdır.Eğer planlı ve programlı iseniz istediğiniz şeyi alın gezin oynamak istediğiniz oyunu oynayın fakat bunları belli bir planda yapın.Şu saatte ders çalışacağım , şu saatte oyun oynayacağım demesini bilin.Umarım düşüncemi aktarabilmişimdir çünkü bu konu başlığı bana hep saçma gelmiştir.Son olarak bunları yapabilmemin sebebi zengin bir ailenin çocuğu falan olmam değil normal emekli bir babanın çocuğuyum.Bunların hepsi planlı olmanın getirisi.
 
Bende 2011'de hala kullandığım Laptop'u babama ders çalışacağım diye kendi paramı da koyup aldım sonucunda laptopla sabah akşam oyun oynadım sıfır ders :) Ama pişmanım 1 yıl çaldı bu davranışım ömrümden.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı