Dersleri kafam almıyor

kasar36

Centipat
Daha fazla  
Selamlar öncellikle kafam hiçbir dersi almıyor, dersleri dinleyemiyorum. Kafam hep başka yere dağılıyor. Eve geliyorum konuyu açıp dinliyorum anladıktan sonra test çözüyorum ama 10 sorudan sadece 1 veya 2'si doğru çıkıyor. Soruları anlamıyorum yazılara bakarken nerede olduğumu kaybediyorum. Ne yapsam olmuyor bu nedir hastalık mıdır? Nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlamadığın dersi zaten yapamazsın özel hoca veya dershanede ders almalısın belki de okul ortamında derslere odaklanamıyosundur odak probleminde olabilir onun icin de odaklanmaya yardımcı olan hap var ders calısmadan önce kullanmak icin.

Selamlar öncellikle kafam hiçbir dersi almıyor, dersleri dinleyemiyorum. Kafam hep başka yere dağılıyor. Eve geliyorum konuyu açıp dinliyorum anladıktan sonra test çözüyorum ama 10 sorudan sadece 1 veya 2'si doğru çıkıyor. Soruları anlamıyorum yazılara bakarken nerede olduğumu kaybediyorum. Ne yapsam olmuyor bu nedir hastalık mıdır? Nasıl çözebilirim?
Dikkat problemin var bunun üzerine gitmelisin. Çözüme ulaşabilirsen ders başarın kademeli olarak artacaktır.

Hayatın düzensizse onu düzenle, mast yapıyorsan onu azalt, kitap oku sonra stres gerginlik vb olabildiğince azalt ve olabildiğince daha az düşün/tak. Derslerde dersleri dinle not al hoca ufak önemli şeyler söylerse onu cümle haline dönüştür anlayacağın şekilde onuda kendin not olarak yaz deftere. Derslerde uyuyorsan uyuma veya seviye seviye azalt. Aklıma gelenler bunlar ve yazdıklarımı bende yaptım. Ayrıca sporda yapıyorum o da çok iyi oluyor.

Anlamadığın dersi zaten yapamazsın özel hoca veya dershanede ders almalısın belki de okul ortamında derslere odaklanamıyosundur odak probleminde olabilir onun icin de odaklanmaya yardımcı olan hap var ders calısmadan önce kullanmak icin.
Mesela bu arkadaşda doğru demiş, profesyonele görünmekte iyi olabilir.

Bu sorun bende de var. Okuma alışkanlığım olmasına rağmen dikkatim inanılmaz bozuluyor. Odamı çalışmak için çok konforlu bir hale getirmeme rağmen odakta sorunlar çekiyorum. Bunu engellemek için:
  • WhatsApp bildirimlerini kapatıyorum.
  • Bazen kulaklığımla white noise sesi açıyorum.
  • Mutlaka kahve ile destekliyorum.
  • Derse başlamadan önce yapay zeka uygulamasıyla ders hakkında kısa bi sohbet gerçekleştiriyorum. (Ders konusunun zorluğunu ve ana hatlarını sorup fikrimi belirtiyorum, yapay zeka da bir şeyler söylüyor ve ders için arka plan bilgisi oluşmuş oluyor.)
  • Anlayamadığım yerleri yapay zekaya sorup anlayana kadar sorguya çekiyorum. Burası çok önemli.
  • Ara verdiğimde kısa bir temizlik yapıyorum veya yürüyüş yapıyorum. Bu sayede beyin hem dinleniyor hem bu konular hakkında düşünmeye devam ediyor.
  • Ders sırasında aklıma gelen vaktimi çalacak şeyleri bir not defterine yazıyorum, ara verdiğimde veya boş vaktimde zaman ayırabilmek için.

Unutmayın, dünya tarihinde dikkat dağınıklığının en hat safhada olduğu dönemdeyiz. Odağımızı bozmuş ve bozacak olan binlerce faktörle boğuşuyoruz. Neyse ki bunları atlatmak için de imkanlarımız var. Araştırmayı ve bu konuyu yenmeyi kafaya koydukça başarılı olacağız.

Bu sorun bende de var. Okuma alışkanlığım olmasına rağmen dikkatim inanılmaz bozuluyor. Odamı çalışmak için çok konforlu bir hale getirmeme rağmen odakta sorunlar çekiyorum. Bunu engellemek için:
  • WhatsApp bildirimlerini kapatıyorum.
  • Bazen kulaklığımla white noise sesi açıyorum.
  • Mutlaka kahve ile destekliyorum.
  • Derse başlamadan önce yapay zeka uygulamasıyla ders hakkında kısa bir sohbet gerçekleştiriyorum. (ders konusunun zorluğunu ve ana hatlarını sorup fikrimi belirtiyorum, yapay zeka da bir şeyler söylüyor ve ders için arka plan bilgisi oluşmuş oluyor.)
  • Anlayamadığım yerleri yapay zekaya sorup anlayana kadar sorguya çekiyorum. Burası çok önemli.
  • Ara verdiğimde kısa bir temizlik yapıyorum veya yürüyüş yapıyorum. Bu sayede beyin hem dinleniyor hem bu konular hakkında düşünmeye devam ediyor.
  • Ders sırasında aklıma gelen vaktimi çalacak şeyleri bir not defterine yazıyorum, ara verdiğimde veya boş vaktimde zaman ayırabilmek için.

Unutmayın, dünya tarihinde dikkat dağınıklığının en hat safhada olduğu dönemdeyiz. Odağımızı bozmuş ve bozacak olan binlerce faktörle boğuşuyoruz. Neyse ki bunları atlatmak için de imkanlarımız var. Araştırmayı ve bu konuyu yenmeyi kafaya koydukça başarılı olacağız.

çalışmaya başlıyamıyorum ama olmuyor kendi kendime konuşuyorum yaptığım hataları tekrar tekrar düşünüyorum zihnim hiçbir türlü boşalmıyor bunun ilacı falan yok mudur?

Avrupa'da çocuklar en geç 21:00 de yatar. Avrupa'da ki Türkler hariç. Onların çocukları da çoğu başarısız oluyor. İşin sırrı zinde olarak derse başlamakta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı