Devlet neden vergi alır?

Diğer ülkelere nazaran Türkiye'de vergiler neden daha fazla?

Yani o sorunun tam cevabını vermem ama devletin vergi alma nedeni bize sağladı ayrıcalıklardan dolayı örnek verecek olursam korunma, yol, elektrik vs.

Türkiye'de neden yüksek olduğu konusuna gelirsek çok araştırmadım ama muhtemelen şunlar olabilir savaş, göçmenler, başlatılan yeni büyük projeler olabilir.
 
Son düzenleme:
Sarayın giderlerine gidiyor vergilerin çoğu. Zaten Tayyip'in maaşının 100 bin TL olduğunu söylemeye gerek yok ki o da vergilerden.
 
Milli görüş falan boş iş. Siyasal İslamdan kurtulursak gerisi gelecek. Tek sıkıntı şu an başa geçebilecek bir parti olup olmadığı. A partisi oy kaybediyor B partisi yükselişe geçerken B partisi halk tarafından sevilmeyen bir şey yapıyor ve A partisine güven kazandırıyor.

Olduğumuz coğrafya gereği de tabii ki belli başlı ülkelere göre daha çok vergi ödememiz gerekiyor. Bir de saçma bir vergi dağılışı var. Mesela futbolcuların maaşlarından bahsetmek gerekirse Almanya, Hollanda, Belçika, İspanya, İtalya gibi ülkeler yaklaşık %50 vergi alıyor futbolculardan. Türkiye'de ise bu oran %20 idi yanlış hatırlamıyorsam.
 

Geri
Yukarı