Yazılım dersleri için kanal önerisi

Unity => C#.

Unreal Engine => C++.

Öncelikle bu 2 motordan birisini seçin ve onda uzmanlaşın. Biraz ondan biraz bundan tavsiye etmiyorum. Birisinde iyi bir seviyeye geldikten sonra diğerine geçilebilir tabi.

Benim tavsiyem Unity ile başlamanızdır. Örneğin bir mobil oyun yapacaksanız bu genellikle Unity ile yapılır. Profosyonel çalışmayacaksanız UE4'ü şimdilik rafa kaldırın bence.

Unity'de kullanacağınız C# bilgisi ile normal yazılımcının kullandığı C# farklı. Yani normal bir yazılımcı kadar C# bilgisine ihtiyaç yok Unity'de oyun yapmak için. Ondan ötürü "ben Yazılım kısmını yazılımcıdan, motor bilgisinide başkasından bakayım" fikrine girmeyin bence. Çünkü forumda direkt C# kursu paylaşanlar görüyorum, bence bu izlenmemesi gerek bir yol. Çünkü ben o yolu izlemiştim ve pişman olmuştum, sizde benim gibi pişman olmayın diye söylüyorum.

Unity => C#.

Unreal Engine => C++.

Öncelikle bu 2 motordan birisini seçin ve onda uzmanlaşın. Biraz ondan biraz bundan tavsiye etmiyorum. Birisinde iyi bir seviyeye geldikten sonra diğerine geçilebilir tabii.

Benim tavsiyem Unity ile başlamanızdır. Örneğin bir mobil oyun yapacaksanız bu genellikle Unity ile yapılır. Profesyonel çalışmayacaksanız UE 4'ü şimdilik rafa kaldırın bence.

Unity'de kullanacağınız C# bilgisi ile normal yazılımcının kullandığı C# farklı. Yani normal bir yazılımcı kadar C# bilgisine ihtiyaç yok Unity'de oyun yapmak için. Ondan ötürü "ben yazılım kısmını yazılımcıdan, motor bilgisini de başkasından bakayım" fikrine girmeyin bence. Çünkü forumda direkt C# kursu paylaşanlar görüyorum, bence bu izlenmemesi gerek bir yol. Çünkü ben o yolu izlemiştim ve pişman olmuştum, sizde benim gibi pişman olmayın diye söylüyorum.

Teşekkürler. Fakat son cümlelerinize anlam veremedim yani ben oyun yapmak için olan eğitimlerimi izlemeliyim? Öyleyse önerdiğiniz YouTube eğitimi nedir?

Teşekkürler. Fakat son cümlelerinize anlam veremedim yani ben oyun yapmak için olan eğitimlerimi izlemeliyim? Öyleyse önerdiğiniz YouTube eğitimi nedir?
Açıkçası ben öğrenmek için YouTube kullanmadım, Udemy kullandım. Eğer Udemy'de hangi eğitimlerden yararlandığımı sorarsanız onlar ise şunlar: "Olcay Kalyoncuoğlu Unity sıfırdan profosyonelliğe(155 saat)" ve " Devkod akademi Unity C# sıfırdan zirveye(25 saat)".
Fakat son cümlelerinize anlam veremedim yani ben oyun yapmak için olan eğitimlerimi izlemeliyim?
Evet. Zaten o eğitimlerin içinde gereken C# bilgileri veriliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı