- Katılım
- 30 Temmuz 2022
- Mesajlar
- 13.561
- Makaleler
- 13
- Çözümler
- 93
Ne alaka hoca? Demokratik monarşi falan istemiyor kimse. Normal bir devlete liyakat esas alınan bir sistem getirirsen zaten meritokratik olur.Demokratik bir monarsi gibi diyorsun yani. Halk bir araya gelip Mustafayi padisah yapmak istiyoruz derse demokratik bir tercih olmus olur ama monarsik bir yonetim esas olmus olur.
Bu tarz fantezileri lisede yapardik biz, sonuc olarak insanin yonetime hakim oldugu her yonetim bicimi corrupt olacak bir noktada. O sebeple fikirlerim degisti; yoneten insan oldugu muddetce bicimin cok farklilik yaratmayacagini dusunuyorum super sacma bir sey degilse eger.
En temizi devletin hukukun ustunlugu, asker ve polis guvencesi disinda hicbir alana mudahale etmemesi. Bu tesis edildikten sonra isterse devleti Nihat Dogan yonetsin, bence OK.