DGS sınavı nedir?

sallamaasyon

Decapat
Katılım
1 Kasım 2021
Mesajlar
307
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2 senedir YKS'den adamakıllı bir 4 yıllık bölüm tutturamadım. İstediğim bölüm iktisat, bu sene de daha giresim yok. Sıralamalar, puanlar hep yığılma oluyor. 2 yıllık bölümden DGS ile iktisata tamamlamak var aklımda.
DGS sınavı hakkında az cok bilgi verebilir misiniz, zor mudur, böyle bir şey yapmam mantıklı mı sizce?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence DGS de YKS kadar riskli fakat bir kere daha YKS'ye girmektense DGS denemek daha mantıklı geliyor.
 
Okuduğun ön lisans bölümünün devamı niteliğinden bir dört yıllığa geçiyorsun. Örneğin ben geoteknik mezunuyum ve inşaat, maden, petrol, jeoloji ve jeofizik bölümlerine geçebiliyordum, yani gidip iki yıllık inşaat okuyup ardından hukuk okuyamıyorsun. Sınav bence kolay ki nargile kafede 101 oynayarak ve çok az çalışarak İTÜ'yü kazanmıştım, elbette hazırlıkta 50 alıp sonrasında istemsiz olaylar sebebi ile kalıp başka üniversiteye geçmek zorunda kaldım. Aslında sınavın düzeyi LGS ve YKS arasında bakarsak daha LGS'ye yakın bir zorlukta. Sadece güncel halini bilmiyorum ancak 120 dakikada 120 soru verilmesi ve soruların uzun tutulması soruların işlem zorluğundan ziyade sana vakit yönetimi ile alakalı bir miktar zorluk yaratıyor eğer ki eşit ağırlık isen. Elbette burada okuduğun ve okumak istediğin bölüme göre sözel ya da sayısal ağırlıkta, eğer ki hukuk istiyorsan eşit ağırlıkta soru çözmen gerekiyor. Tasarı gibi bu işin enleri olan bir dershaneye gidersen ve biraz üzerine düşersen istediğin bir okula yerleşememe imkanın yok diyebilirim. Tabii kontenjanlar daha az oluyor.
DGS sonrasında intibak döneminde eski okuldan ders saydırabiliyorsun, eskiden üzerine 2.5 yıl okuyarak mezun olabiliyordun. Şimdi ise ders içerikleri, kredisi gibi uyumsuzluklar sebebi ile ya hiç ders saymıyorlar ya da belirli bir krediyi dolduramadığın aynı okulun lisans bölümünü bile 4 yıl okuyorsun sadece daha az ders alıyorsun, çok şanslı isen 2. sınıftan başlarsın. Elbette yaşının ilerlemesi ve güncel lise konularının gerisinde kalman sebebi ile DGS sonrasında matematik gibi derslerde ciddi sorunlarda yaşayabiliyorsun.
 
60 Türkçe 60 Matematik sorusu oluyor, sınav 150 dakika.

1658594321588.png
 
Sanırım 100 soru 135 dk imiş. @LAPSEKİLLİ BIG SMOKE hocam bilir.

Hocam attığım linkte 120 soru olduğu üniversite tarafından belirtilmiş ama, ki dediğim gibi ben sınava daha önce girdim, hatta çok fazla ön lisans tanıdığım var ve hemen her yıl çevremde bu sınava girenler oluyor. 100 soruyu nereden duydunuz anlamadım doğrusu.
 
60 Türkçe ve Matematik oluyor, toplam 120 soru. Saatinin değişkenlik gösterip göstermediğini bilemiyorum ama bildiğim kadarıyla yıllardır soru sayısı aynı, bir değişiklik yok. @Mortis06
 

Geri
Yukarı