Dil seçmek mantıklı mı?

He ayrıca bizim ülkedeki İngilizce eğitimine bakarsak İngilizce Öğretmenliği kimsenin eğlenerek yapabileceği bir şey değil. Her sene aynı bilgileri baştan öğretip duruyorsunuz.
12 yılda bir dil öğretememeleri çok komik ve üzücü bir durum. Ama diğer branşlarda çok farklı değil. İlkokuldan Lise bitişine kadar yeniçeri ocağıydı fatih sultan mehmetti hep aynı şeyler.
 
Normalde pek yazmam ama yazayım bari, İngilizce Fransızca mütercim tercümanlık bitirdim(bir formasyonum kaldı tek dönem). Dil bir araçtır, o aracı kullanabileceğiniz bir alan lazım size. Dil seçebilirsin, hatta nerede okursan oku dili fark etmez. Kendin bir şey katmayınca zaten okuduğun yerin önemi kalmayan bir bölüm. Kimse diplomana bakmaz, kimse notuna bakmaz, dile ne kadar hakimsin ona bakar. Kendine bir alanda seçmeniz lazım ayrıca dil okurken. O kadar çok şey yazabilirim ki dil konusunda buraya ama işte çok uzun sürer.
Gelelim öğretmenlik konusuna, gördüğüm en rahat meslek. Mesleğe ne olarak bakıyorsunuz bilmiyorum ama Türkiye'de herkes köle gibi çalışırken, en az kölelik yapan kesim bence öğretmenler. Tabii milletin bebesiyle uğraşmak gerçekten ayrı bir sabır istiyor orası ayrı ama bana 2-3 ay kesintisiz tatili olan bir iş söyleyebilir misin? Öğretmenliği gençken alıp vakti iyi kullanırsan birçok şeyi başarabilirsiniz.

Hocam, öğretmenlik sandığınız kadar kolay bir şey değil. Ailemde o kadar çok öğretmen var hepsinin nasıl çalıştığını bilen biri olarak diyorum. Özel sektörde çalışıyorsanız ki atamaların şu anki durumuyla büyük ihtimal öyle olacaktır. Uzun süre bu durumda da asgari ücretin biraz üstüne özel okul öğrencilerinin diline düşersiniz. 2-3 ay tatiliniz de pişkin velilerin aramalarıyla çöp oluyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Boş konuşanlara aldırma. Şu anda okunacak bölüm sayısı çok az zaten. Tıp,Diş,Eczacılık,Veterinerlik,Hemşirelik,Ebelik gibi sağlık bölümleri ve birkaç mühendislik dışında hemen her bölümde ne olacağın belli değil Hukuk da dahil. Bu saydığım mesleklerde de risk var ama daha az. Öğretmenlikte ise İlköğretim Matematik, Türkçe ve Yabancı Dil alanları iyi seviyede diye biliyorum yani Dil seçmek mantıklı. Sayısal değilsen zaten dil seçmek EA’dan da Sözelden de mantıklı. En azından kendine bir yatırım ve sıkıntı anında yurt dışına gidememen için hiçbir sebep kalmayacak.
 
Dil okuduktan sonra öğretmenlik, çevirmenlik veya edebiyat bölümünden mezun olunca önündeki kariyerin bu iki seçenekten biri olduğunu düşünüyorsan konu hakkında bilgin yoktur aga bence hiç girişme bu işlere, yakınındaki bir büyüğüne sor.

Arkadaşın verdiği örnekler üzerine söyledim ben ama sen bilirsin yine :D
 
Dil okuduktan sonra öğretmenlik, çevirmenlik veya edebiyat bölümünden mezun olunca önündeki kariyerin bu iki seçenekten biri olduğunu düşünüyorsan konu hakkında bilgin yoktur aga bence hiç girişme bu işlere, yakınındaki bir büyüğüne sor.

Öncelikle İngilizce öğretmenliği oldukça eğlenceli bir meslek, özellikle çocuklarla vakit geçirmeyi seviyorsan. Ben memur olmak istemiyorum diyorsan önünde akademisyenlik var, araştırma veya eğitim görevlisi olursun. İstersen örneğin linguistics üzerine tez ardına tez yazar istersen üniversite öğrencilerine yine örneğin formasyon veya Amerikan edebiyatı dersi verirsin. Her türlü önün açık, buradaki 16 yaşındaki insanların bilgisizlik dolu cümlelerine aldanma.

Yabancı dilin edebiyat bölümlerinden uzak durun, yazık garibanların tek umudu öğretmenlik, hiçbir şey öğretmiyorlar insanlara, ticari çeviriymiş, basın diliymiş vs. hiçbir şey yok. Edebi çeviri bile yok düz çeviri dersi alıyorlar. Tüm gün yazar ismi, hayatı, akımlar vs. formasyon geçen sene geri gelene kadar Yusuf Yusuf ortalıkta dolanıyorlardı.
 
Devlete girebiliyor mu bir onu sor bakalım :D

Çünkü eğer giremezse hem geç yatma derdi var hem 2 ay tatili olmayabiliyor hem de öğrencilere yaranma çabasındasın özel sektörde. O işler öyle kolay olmuyor.
Emekli olana kadar 3 kuruş para alacaksın çünkü ömrün saygısız çoluk çocuğa bağırıp çağırıp bir şeyler ezberletmekle geçecek. Eğitim sistemi varolmayan bir ülkede yaşıyoruz ayrıca.
KPSS'de 75 alabiliyorsan atanıyorsun biraz sıkıp çalışmak gerekiyor. İngilizce öğretmenliğinde kadroya girememe gibi bir sıkıntı da yok ayrıca zorunlu görevden sonra girebiliyorsun. Maaş konusuna gelirsek şu anda devlette çalışıp kim zengin olabiliyor ki zaten? Bu tamamen öğrenci ağını iyi kurmakla alakalı sadece 5 öğrencisi olup onlara haftada 2 saat ders verip ayda 8-10 bin TL ek gelir yaratan arkadaşlarım var isteseler haftada 10 öğrenciye de ders verirler ama kendilerine daha fazla zaman ayırmayı seçiyorlar.
 
Dil okuduktan sonra öğretmenlik, çevirmenlik veya edebiyat bölümünden mezun olunca önündeki kariyerin bu iki seçenekten biri olduğunu düşünüyorsan konu hakkında bilgin yoktur aga bence hiç girişme bu işlere, yakınındaki bir büyüğüne sor.

Öncelikle İngilizce öğretmenliği oldukça eğlenceli bir meslek, özellikle çocuklarla vakit geçirmeyi seviyorsan. Ben memur olmak istemiyorum diyorsan önünde akademisyenlik var, araştırma veya eğitim görevlisi olursun. İstersen örneğin Linguistics üzerine tez ardına tez yazar istersen üniversite öğrencilerine yine örneğin formasyon veya Amerikan edebiyatı dersi verirsin. Her türlü önün açık, buradaki 16 yaşındaki insanların bilgisizlik dolu cümlelerine aldanma.
Eminim çok eğelencelidir, devlet okulu desen ayrı dert; özel okullar ayrı.
 
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz arkadaşlar toz pembe bir dünyada gibi yorumlar yapıyorsunuz? Her öğretmen devlete atanmıyor be.

Hocam dil öğretmenleri en yüksek atamaya sahip diyebilirim, diğer öğretmenler dediğiniz gibi zor atanıyor ama dil bölümü Türkiye'de az mezun sayısı da az bu yüzden atamaları diğerlerine göre daha basit. Öğretmenler atanmıyor argümanı kısmen doğru yani. Dil okuyan çoğu tanıdğım ya ilk ya ikinci senesinden atandı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı