Arkadaşlar merhaba ben şu an 10. sınıf öğrencisiyim ve bu 2. dönemin başında bölüm seçimlerini yaptık ve ben eşit ağırlık seçtim fakat hala kararsızım. Şöyle ki annem dil okumamı istiyor ama tabii ki illa dil oku diye de ısrar etmiyor ve ben de dil öğrenmeye acayip ilgiliyim C1 seviye İngilizcem var kelime hazinem geniş ve bilimsel metinleri çok rahat çevirebiliyorum. Aynı şekilde sadece geçen sene Almanca gördük ama ben bu sene YouTube üzerinden dilimi geliştirip A2 seviyesine oturtturabildim ve uni de de bir dil daha öğrenmek istiyorum. EA okusam matematikten çok korkuyorum ve dilde daha iyi bir derece yapabileceğime inanıyorum. Ayrıca 28 kişilik sinifta ben dahil sadece 4 kişi EA seçtik yani okulda dil sınıfı açılmayacak. Ayrica Sinop gibi küçük bir şehirde yasadigimizdan OBP ile alan başka bir okulda sadece dil sınıfı var(okulum proje okulu). Annem sorun olmaz nakil aldirirsin diyor ama ben çok utangaç ve icine kapanık biri olduğumdan kaynaşamayacağimdan açıkçası gitmek de istemiyorum. Abim şu an YTÜ de iktisat okuyor ve EA okumam düşüncesinde. Diger abim say öğrencisi bu sene sinava girecek ve ikisinde de iş olanakları fazla diyor ama EA okusam daha iyi olur diyor. Sizce hangisinden yana olmalıyım bir yandan 'EA yerine dilde daha iyi yapabilirsin' düşüncesi var kafamda. Biliyorum uzun oldu ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim çünkü bu konuyu düşündükçe içine bir karamsarlik çöküyor. Teşekkürler.