Eşit ağırlık mı dil mi seçmeliyim?

  • Konuyu başlatan P4L
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 5B
Eşit ağırlık daha çok hukuk, psikoloji tarzı meslekler için. Dilin iş imkanı kısıtlı değil. Tercüman olursun ya da yurtdışına gidersin. İngilizce öğretmeni olabilirsin, çevirmen olabilirsin. Araştırdığında daha birçok iş çıkacaktır.



Gidebilirsin tabi üniversiteye göre değişir ama dil seçip de nasıl sayısal yapacaksın ki?


Bilgim bu konuda kısıtlı ama muhtemelen evet.
Ben İngilizce de gramerlerin hepsini harfi harfine bilmiyorum hocam. Bunları bilmem gerekiyormuş sanırım oraya gidip iyi konumda olabilmek için.
 
Ben İngilizcede gramer konularının hepsini harfi harfine bilmiyorum hocam. Bunları bilmem gerekiyormuş sanırım oraya gidip iyi konumda olabilmek için.
Kesinlikle öyle bir şey yok. Sınıfı seçersin ve öğrenirsin. Dile yatkınlığın varsa ve seviyorsan öğrenirsin orada. Ben dil seçtiğimde hiçbir şey bilmiyordum. Her şey öğreniliyor. Çaba ve azimle -eğer dil öğrenmede zayıflığınız yoksa- diğer alanlardan daha basit olduğu düşüncesindeyim. 0'dan dil seçmiş biri söylüyor bunu. Şimdiki zamanla cümle kuramayan biri. Çünkü en başından eğlenceli alan. Film izle diyor öğretmenin, dizi bitiriyorsun. Hikayeler okuyorsun, işin gücün paragraf okumak zaten. Yepyeni bilgiler, genel kültür seviyen de artıyor. Üstelik dil sınıfları eğlencelidir. Diğer bölümlerdeki arkadaşlar kızmasın ama ortalama olarak diğer alanlara göre daha kafa insanlar oluyor burada. Pozitif bir madde daha: İgileniyorsan genelde dil sınıflarında kız daha çok olur. Meraklısına bir istatistik...

İki yılın oluyor, ilk başta hafiften girip bütün konuları görüyorsun. Kelime eksiği ve gramerin tam oturmamasıyla istediğin netlerde olmuyorsun. Diğer sene üstünde dura dura öğreniyorsun. Vazgeçmezsen tabii.
 
Ben İngilizce de gramerlerin hepsini harfi harfine bilmiyorum hocam. Bunları bilmem gerekiyormuş sanırım oraya gidip iyi konumda olabilmek için.
Çok saçma bir düşünce bunu sana kim söylediyse onu dikkate alma. Arkadaşım dile gidiyor gece gündüz gramer görüyorlar. Zaten gramerin iyi olmalı diye bir şey yok oraya öğrenmeye gidiyorsun.
 
Alan seçme işini yeteneklerin+ileride istediğin meslek belirler. Alanlara göre bölümler var onlara bakarak ve yapabildiğin derslere göre seçim yapmanı tavsiye ederim. Sadece sevdiğin meslek o alana ait deyip seçersen ve o alanı yapamazsan ileride çok büyük sıkıntılar çıkarır.
 
10. sınıf sayısalın orta değil de iyi değilse kesinlikle sayısal seçmemelisin. Sayısalı gerçekten yapabilirim diyen insan seçmeli. Sana bunu sayısal bir öğrenci olarak söylüyorum. Ayrıca meslek açısından dil bölümü eşit ağırlıktan daha avantajlı. Zaten tek iyi artık sayısal ve dil bölümü kaldı. Ağır gramerler görüyorlarmış bir de İngiliz Edebiyatı gibi dersler ekleniyor üstüne. Tabi istediğin mesleğe göre de değişir kararsız olduğun için böyle genel konuştum.
Hocam iyi değilse seçmeyin demişsiniz sayısal. Sonradan düzeltilemez mi?
 
Hocam iyi değilse seçmeyin demişsiniz sayısal. Sonradan düzeltilemez mi?
Demek istediğim o derslere ilgin yoksa çalışacak heves yoksa seçme. Yoksa ben öyle sayısal zeka iyi gibi muhabbetlere inanmıyorum olay sadece çalışmak. Sayısalı iyi olanın senden tek farkı çalışması. Belki bi' Türkçe sorusunu çalışmadığın halde yaparsın ancak sayısal sorusunu yapamazsın. Diyorsanız çok çalışırım sayısalımı yükseltirim, o zaman seçmeniz sizin için daha iyi olur. Bu dil için de aynısı. Dil bölümüne de gitseniz çalışacaksınız sayısala da. Olay tamamen kişinin ilgi alanıyla alakalı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı